tiistai 25. helmikuuta 2020

Veitola

Sis.Mainoslinkkejä.







Viime aikoina on ollut jostain syystä suorastaan kylttymätön lukemisen himo. Ja mikäs sen parempaa, kuin makoilla viltin alla ja uppotua hyvään kirjaan? Viimeisin luettu kirja on Veitola.

Maria Veitola onkin varmaan monelle niin tuttu, ettei pahemmin esittelyjä kaipaa. Hän taitaa olla useammalle tuttu suositusta Yökylässä- ohjelmasta. Lukeutuu muuten omiinkin lemppariohjelmiini, joskin kyseisen jakson vieras aina määrittelee, että kiinnostunko katsomaan ohjelman. Kuka muistaa sen legendaarisen Yökyläilyn Risto-Matti Ratian ja Anu Saagimin luona? :D







Veitola on Maria Veitolan esikoiskirja. Mutta ei ainoa, sillä tämän jälkeen on ilmestynyt vielä Toisinpäin- teos*. Toisinpäin- teoksen kuuntelin äänikirjana, josta pidin kovasti. Kuuntelin sen ahmimalla lentokoneessa ja Saksan reissulla. 

Veitola kirjassa on koottu yhteen iso nippu hänen kirjoittamiaan kolumneja useiden vuosien varrelta. Mutta ei siinä kaikki. Kirja saa hauskaa syvyyttä Veitolan itsensä kommentoidessa ja analysoidessa vanhoja kolumnejaan. 






Kirjassa käsitellään aiheita maan ja taivaan välillä. Siis kaikessa yksinkertaisuudessaan kirja käsittelee elämää sellaisenaan, kuin se on. Iloineen ja suruineen. 

Veitola itse kertoo hattua nostettavan rohkeasti omista ajatuksistaan ja kokemuksistaan. Veitola käsittelee kokemuksiaan mm. lapsuudesta, sekä suhteestaan vanhempiinsa. Rohkeaa kerrontaa on myös Veitolan sairastuminen anoreksiaan, mielenterveysongelmiin ja helvetilliseksi kuvailemaansa migreeniin ja niistä selviytymiseen. 







Kirjassa Veitola käsittelee myös ajatuksiaan äitiyden kamaluudesta ja ihanuudesta. Mietteitä voi lukea myös hänen mielipiteitäkin jakavasta tyylistään ja ajatuksia ulkonäköihanteista. Sekä myös siitä, miten juuri päähenkilön tyyliä ja ulkonäköä on haukuttu/kehuttu mediassa. 

Pähkinän kuoressa Veitola on varsin viihdyttävää ja helposti sisäistettävää luettavaa. Veitola on kirjana hauska, mutta myös surullinen. Ajatuksiakin herättävä. Voisi kai sanoa, että elämänmakuinen. Varsin mainio kirja, mutta täytyy sanoa, että meikäläiseen upposi hieman enemmän Maria Veitolan Toisin päin*- kirja. Toisin päin- kirjassa asetelmat ovat juurikin toisin päin. Maria on itse haastateltavan roolissa, joihin kirjassa saa kuulla hänen mielipiteitään ja vastauksiaan muiden ihmisten esittämiin, välillä kiperiinkin kysymyksiin :)


***



Veitola esim. Adlibriksellä* (12,90€) ja e-kirjana* (9€)


Nextoryllä* (ääni- ja e-kirjapalvelu) voi kokeilla 14 päivää ilmaiseksi, josta myös löytyy Veitolankin kirjat :)


maanantai 24. helmikuuta 2020

Huxley - Saharan salaisuuksia korealaisittain

Sis. Mainoslinkkejä.




Korealainen kosmetiikka on ehdottomasti intohimoni, luonnonkosmetiikan ohella. Ja siispä postauksen aiheena on jälleen ensimmäisenä mainittu. Brändiesittelyssä on tällä kertaa korealainen Huxley

 





Ihan äkkiseltään Huxley ei edes kuulosta korealaiselta brändiltä, ainakaan omaan korvaani. Jos en tietäisi, veikkaisin sen olevan brittiläinen. Huxley on tuttu entuudestaan vain lukemani perusteella. Huxleyn ajatus ihonhoidosta on keskittyä olennaisten iho-ongelmien hoitoon (esim. stressi ja ilmansaasteet) ja korostaa ihon luonnollista kauneutta. Huxleyn the ainesosa on kaktusviikunan siemenöljy. Kyseinen raaka-aine ei ole ihan uusi juttu, sillä kyseistä raaka-ainetta on hyödyntänyt moni muukin brändi.

Huxleyn tuotteisiin kaktusviikunan siemenet kerätään Saharasta. Kaktusviikuna on vaikutuksiltaan ennenkaikkea antioksidanttinen, mutta se sisältää myös hyödyllisiä rasva- ja aminohappoja, sekä A-, B-, C-, E- ja K-vitamiineja jotka edesauttavat ihon hyvinvointia. Kaktusviikunalla on myös kyky neutralisoida ilmansaasteiden vaikutuksia iholla. 

Täytyypä muuten vielä erikseen  mainita, että Huxleyn pakkausdesign on kaikessa yksinkertaisuudessa jotenkin todella tyylikäs. Joskus yksinkertainen on vaan kaunista.


Seuraavaksi fiiliksiä Huxleyn muutamasta tuotteesta. Tuotteet olen saanut Nobe-verkkokaupasta*










Ainesosat: Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Glycerin, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, 1,2-Hexanediol, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Centella Asiatica Extract, Betula Alba Bud Extract, Corylus Avellana (Hazel) Bud Extract, Olea Europaea (Olive) Bud Extract, Juglans Regia (Walnut) Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Ethylhexylglycerin, Water, Propanediol, Alcohol, Butylene Glycol, Disodium EDTA, Fragrance.




Joskus aikoinaan olen kirjoittanut, että misellivedet ovat mielestäni tylsä genre ja muutenkaan ei mun juttu. Kunnes sitten mieleni muuttui ja nykyään ne kiinnostavatkin erityisen paljon. Olen löytänyt misellivesien mahtavuuden varsinkin ihon aamuputsauksessa. Nykyään yritän panostaa ihon mahdollisimman hellävaraiseen/ei-kuivattavaan puhdistukseen.

Be Clean, Be Moist- on nimetty puhdistusvedeksi ja on varsin mainio sellainen. Veden sijaan tässä on pohjana 74% kaktusviikunauutetta. Puhdistusvesi kosteuttaa ihoa mm. hyaluronihapolla. Be Clean, Be Moist on myös varustettu useammallakin kasviuutteella ja se myös pehmentää ihoa kakstusviikunaöljyllä.

Iho jää jo pelkästään tämän jäljiltä erittäin hyväntuntuiseksi. Ihan kuin iholle olisi jo taputeltu hoitava kasvovesi. Puhdistava teho on erittän hellävarainen ja tämä ei myöskään vaahtoa iholla. Ihan parhautta ^_^










Ainesosat: Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Propanediol, Dipropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Lagerstroemia Indica Flower Extract, Rosa Centifolia Flower Extract, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Xanthan Gum, Butylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Aqua/Water/Eau, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Butyl Phenyl Methyl Propional, Eugenol, Amyl Cinnamal.




Myös Huxleyn  Extract It- kasvoveden pohjana on kaktusviikunauute.  Kosteutta sitovien humektanttien lisäksi tämä kasvovesi myös pehmentää ja hoitaa ihoa kaktusviikuna- ja risiiniöljyn avulla. 

Huxleyn tuotteissa on jännä tuoksu jota on vaikea kuvailla. Jotenkin pehmeä ja raikas. Siitä on helppo tykätä, tai ainakin itse sitä fiilistelen :)

Extract It- kasvovesi on koostumukseltaan sitä perinteisempää (ei-paksua), jota voi käyttää myös vanulapun kautta iholle. Mutta itsehän tosiaan suosin lähes poikkeuksetta kämmenen kautta iholle taputtelua. Miksi tuhlata hyvää tuotetta vanulappuun? Huxleyn kasvovesi on erittäin tehokkaasti kosteuttava ja pehmentävä. Pari kerrosta iholle riittää tekemään siitä täyteläisen tuntuisen.











Ainesosat: Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Butylene Glycol, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Aqua/Water/Eau, Glycerin, Glycereth-26, Cyclohexasiloxane, Trisiloxane, 1,2-Hexanediol, Cetyl Ethylhexanoate, Dimethiconol, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Ceramide Np(Ceramide 3), Phyllostachys Bambusoides Juice, Betula Platyphylla Japonica Juice, Portulaca Oleracea Extract, Acorus Gramineus Root/Stem Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Perilla Frutescens Leaf Extract, Beta-Glucan, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Jojoba Esters, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Polysorbate 20, Polysorbate 60, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Carbomer, Propanediol, Peg-40 Stearate, Palmitic Acid, Ethylhexylglycerin, Stearic Acid, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Lecithin, Polysorbate 80, Potassium Hydroxide, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Butyl Phenyl Methyl Propional, Eugenol, Amyl Cinnamal.




Fresh and More geelivoiteen kosteuttavista ominaisuuksista vastaa mm. glyseriini ja hyaluronihappo. Sisältää myös japaninkoivun- ja jättibambun mahlaa, jotka ovat myös nekin ominaisuuksiltaan kosteuttavia. Voiteen sisältämä keramidi ravitsee ihoa ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. 

Tässä tulikin sitten vastaan sellainen voidekoostumus, johon sopii hyvin adjektiivi luksusmainen. Voiteen tekstuurin takana on varmasti osittain nerokas silikonijohdannaisten kombinaatio. Olen pistänyt merkille, että silikoneja sisältävien voiteiden koostumus on yleensä joko tai. 

Koostumus voi olla a) Ylellisen pehmeästi ja liukkasti levittyvä, ihon pinnan siloittava ja pehmentävä. Tai sitten b) Inhottavan limaisen tuntuinen, ei imeytyvä ja rasittavasti irti rullaava. 

Huxley lukeutuu ehdottomasti ryhmään a.






Fresh and More liukuu iholla melkein kuin itsestään ja on myös riittoisan tuntuista. Raikas ja kevyen tuntuinen geelivoide imeytyy ihoon hyvin ja jättää sille uskomattoman hyvän tunteen. Tämän kohdalla kosteuttavasta tehosta ei ole yhtään mukisemista. Mutta eipä ole pitkään aikaan tullut vastaan näin erityisen kosmeettisesti miellyttävää kosteusvoidetta. Jälkituntu iholla on ihan silkkisen sileä. 










Ainesosat: Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Glycerin, Butylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Trehalose, Aqua/Water/Eau, 1,2-Hexanediol, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Ceramide Np(Ceramide 3), Sodium Hyaluronate, Beta-Glucan, Centella Asiatica Leaf Extract, Perilla Ocymoides Leaf Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Acorus Gramineus Root/Stem Extract, Perilla Frutescens Leaf Extract, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Hydrogenated Lecithin, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer, Polysorbate 20, Dimethicone, Dimethiconol, Carbomer, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Propanediol, Ethylhexylglycerin, Alcohol, Dextrin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Ethylhexanoate, Polysorbate 80, Tromethamine, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Citronellol.




Yönaamioksi nimettyä tuotetta ei kannata pelästyä. Kyseessä ei siis ole tuote, jota levitetään älyttömän paksu kerros iholle, niin että tyynyliinakin on tökötissä. Yönaamio on ainakin omasta mielestäni vain markkinointikeino, tehdä tuotteesta jännittävämmän (tai tehokkaamman) kuuloinen :)

Good Night yönaamio on koostumukseltaan paksuhkoa geeliä. Ja vaikka tämä onkin nimetty yönaamioksi, ei siitä mitään fiaskoa seuraa jos innostuu käyttämään ihollaan myös aamuisin - kuten olen itse innostunut tekemään. Yönaamionkin pohja on arvattenkin kaktusviikunauutteessa.

Yönaamion kosteudensitojina toimivat mm. glyseriini, 1,2-hexanediol, trehaloosi sekä hyaluronihappo. Betaglukaani toimii antioksidanttisesti, sekä rauhoittaa punoittavaa ihoa. Samaa funktiota toimittaa korealaisen kosmetiikan trendiraaka-aine rohtosammakonputki. Keramidi ja kakstusviikunaöljy ravitsevat ja pehmentävät ihoa. 

Good Night yönaamio on kyllä sinänsä nimensä ansainnut naamiona, sillä sen vaikutukset tuntuvat niin överitehokkailta - kuin pikaisella naamiohoidolla konsanaan. Yönaamion jäljiltä iho on aamulla varustettu plumped-efektillä. Eli naamio kosteuttaa ihoa erityisen tehokkaasti ja antaa täytelöittävän efektin. Iho näyttää myös sävyltään huomattavan tasaiselta. Tehokas ja toimiva ja muistelen tätä muidenkin kehuneen.







Huxleyn koko tuotevalikoimaan voi käydä tutustumassa Nobe-verkkokaupassa*









tiistai 18. helmikuuta 2020

Korealainen Purito






Tänään esittelyssä jälleen korealainen brändi, nimeltään Purito.  Purito on itselleni uusi tuttavuus, ja ihmettelinkin, kun Puritoa ei juurikaan ole blogeissa tullut vastaan. Puriton tuotteet ovat vegaanisia, sekä cruelty-free. Toisaalta Purito markkinoi tuotteitaan myös -ton filosofian mukaan. Eli Puriton sivuilla kerrotaan, mitä kaikkea tuotteet eivät sisällä :) 

Testasin Puriton Centella Green Level- tuotteita. Olen saanut postauksen tuotteet testiin Kokoskin-verkkokaupasta.







Centella Green Level- linjan tähtiraaka-aine on Centella Asiatica- uute. Tunnetaan myös mm. nimellä Gotu Kola ja suomeksi Rohtosammakonputki. Kyseinen yrtti on ihan megasuosittu varsinkin korealaisessa kosmetiikassa. Rohtosammakonputkesta voi lukaista tarkemmin täältä.

Lyhykäisyydessään rohtosammakonputki sopii erityisen hyvin ärtyneelle ja herkälle iholle, sillä se rauhoittaa ihoa, on antibakteerinen, antioksidanttinen ja korjaa ihovaurioita.

Testasin Puritolta Calming Tonerin, Buffet Serumin, sekä Eye Creamin. Kyseiset tuotteet ovat korealaiseen tyyliin pakattu täyteen ihoa tehokkaasti kosteuttavia ainesosia, sekä muita aktiiviaineita.










Inci: Water,Centella Asiatica Extract,Butylene Glycol,Pentylene Glycol,Dipropylene Glycol,1,2-Hexanediol,Sodium Hyaluronate,Panthenol,Portulaca Oleracea Extract,Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract,Glycerin,Allantoin,Trehalose,Polyglyceryl-10 Laurate,Carbomer,Polyglyceryl-10 Myristate,Arginine,Ethylhexylglycerin,Disodium EDTA,Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil,Pelargonium Graveolens Flower Oil,Cananga Odorata Flower Oil, Rose Flower Oil



Kasvoveden Centella Asiatica- pitoisuus on 10%. Muita tehoaineita mm. kosteuttava hyaluronihappo, trehaloosi, sekä glyseriini. ihohuokosia supistava taikapähkinä ja rauhoittava allantoiini.

Puriton kasvovesi oli iso ihastus jo ensimmäisellä kokeilulla. Tämän koostumus on juuri sellaista "paksua vettä" jota on helppo kerrostaa iholle kämmenen kautta. Tätä on myös mukava kerrostaa siksikin, että kasvovesi ei ole todellakaan sieltä tahmaavimmasta päästä. Tuoksu on mieto ja raikas, ehkä hieman yrttinen. 

Centella Green Level  Calming Tonerin ihoa nesteyttävä teho on erinomainen jo ihan parilla kerroksella. Tätä on silti helppo kerrostaa vaikkapa 7 Skin methodin mukaisesti ne 7 kerrosta, ilman että iho muuttuu aivan kärpäspaperiksi.













Inci: Centella Asiatica Extract, Water, Dipropylene Glycol, Glycerin, Niacinamide, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Glycereth-26, Carbomer, Arginine, Sclerotium Gum, Hydrolyzed Jojoba Esters, Sodium Hyaluronate, Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassic Acid, Palmitoyl Hexapeptide-12, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Dipeptide-10, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-10 Myristate, Panthenol, Polyglyceryl-10 Laurate, Hydrogenated Lecithin, Camellia Sinensis Leaf Extract, Pancratium Maritimum Extract, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Dipotassium Glycyrrhizate, Disodium EDTA, Adenosine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Ceramide NP



Centella Asiatica- pitoisuus 49%.


Joo-o. Tässä on kyllä mun silmääni seerumi, jonka raaka-ainelistaus on vähintäänkin vakuuttava. Seerumi sisältää runsaasti kosteutta sitovia humektantteja. Ihoa kirkastavaa niasiiniamidia. Punoitusta hälventävää lakritsinjuurta. Erittäin laajan kattauksen anti-age-vaikutteisia peptidejä. Sisältäen epidermaalisen solukasvutekijän (auttaa ihoa muodostamaan tervettä solukkoa ja edistää ihovaurioiden korjaantumista).

Buffet Serum on koostumukseltaan semi-paksuhkoa, kirkasta geeliä. Kosteuttavat ominaisuudet ovat arvatenkin priimaa. Tässä on samanlainen tuoksu, kuin edellä mainitussa kasvovedessä, joskin hieman voimakkaampi. Ja siis täytyy vielä kertaalleen sanoa, että inci-lista on hurjan hyvä! ^_^ 












Inci: Centella Asiatica Extract, Water, Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin), Glycerin, Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, Methyl Trimethicone, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Dipentaerythrityl Hexa C5-9 Acid Esters, Potassium Cetyl Phosphate, Sodium Hyaluronate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Panthenol, Palmitoyl Dipeptide-10, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Hexapeptide-12, Polyglyceryl-2 Stearate, Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassic Acid, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Stearyl Alcohol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Caprylyl Glycol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Pancratium Maritimum Extract, Acetyl Glucosamine, Ceramide NP, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Adenosine, Tromethamine, Carbomer, Disodium EDTA, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil



Centella Asiatica- pitoisuus 49%.


Silmänympärysvoide sisältää niin ikään mm. hyaluronihappoa, sekä useita peptidejä. Argan- ja makadamiaöljyt pehmentävät ja keramidi korjaa kuivaa ihoa. 

Silmänympärysvoide on koostumukseltaan nopeasti imeytyvää, kevyttä fluidia. Sy-voiteessa on mieto yrttinen tuoksu joka hälvenee iholta lähes välittömästi levityksen jälkeen. Tämäkin ihastutti suuresti. Nyt kyllä täytyy sanoa, että tämän sy-voiteen kohdalla on ihan mieletön hinta-laatusuhde. 

Sy-voide on pakattu täyteen aktiiviainesosia ja tämän koko on 30ml mikä on tuplakoko verrattuna yleisempään 15 millin pakkauskokoon (!). Ja hinta vain parikymppiä. Hämmästyttävää.








Puriton Centella Green Level- tuotteet tekivät jokainen oikein positiivisen vaikutelman. Varsinkin tuotteiden erittäin laadukkaat ainesosat vakuuttaa.


Puriton koko tuotevalikoima löytyy Kokoskin-verkkokaupasta.





Onko Purito tuttu? Mikä on sun lempparituote korelaiselta kosmetiikalta?

maanantai 10. helmikuuta 2020

Mádara Feed - Repair & Dry Rescue Hair Mask

Tuote saatu pr-näytteenä. Sis. mainoslinkkejä.





Viime vuonna Mádara lanseerasi kantarelli-sieniin pohjautuvan hiustenhoitolinjan. Lanseeraus käsitti Boost hiuspohjaseerumin, sekä Grow shampoon ja hoitoaineen. Kirjoitin edellä mainituista tässä postauksessa.

Linja on täydentynyt hyvin loogisesti hiusnaamiolla joka kantaa nimeä Repair & Dry Rescue Hair Mask (180ml)









Mádaran hiusnaamio on suunnattu kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Oma tukkani ei taida olla tällä hetkellä kumpaakaan, koska se on saanut olla rauhassa kaikelta ylimääräiseltä :) Mádaran uutuusnaamio sopineekin parhaiten hiuksille joita on käsitelty paljon tai ovat luonnostaan kuivan karheat. 


Mádaran hiusnaamion tähtiraaka-aine on myös tässäkin tapauksessa kantarelli. Lainaan tähän vanhemmasta postauksestani;



"Kantarellit sisältävät runsaasti C-, B-, D-vitamiinia. Kantarelleista löytyy myös 15 aminohappoa, 5 nukleiinihappoa ja useampia antioksidantteja, jotka edesauttavat hiusten terveyttä ja elinvoimaa. Kantarelleista löytyy myös beetaglukaania, jota voi verrata synteettisten silikonien ominaisuuksiin. Beetaglukaanilta voi siis odottaa hiuksiin sileyttä ja liukkautta!"

Inci: Aqua, Chantharellus cibarius (chanterelle) extract, cetearyl alcohol, distearoylethyl dimonium chloride, glycerin, brassica alcohol, PCA glyceryl oleate, sodium PCA, Brassicyl isoleucinate esylate, aroma, Cocos nucifera (coconut) oil, hydrolyzed keratin, xylitylglucoside, lactic acid, butylene glycol, guar hydroxypropyl trimonium chloride, benzyl alcohol, anhydroxylitol, Persea gratissima (avocado) oil, hydrolyzed wheat protein, sodium benzoate, xylitol, potassium sorbate, ascorbyl palmitate (vitamin C), Butyrospermum parkii (shea butter) fruit butter, Oenothera biennis (evening primrose) oil, Prunus amygdalus (almond) dulcis oil, tocopherol, Crambe maritima (sea kale) leaf extract, phospholipids, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, linalool, limonene, benzyl salicylate.
Kantarelli-uutoksen lisäksi hiusnaamion sisällöstä löytyy mm. kosteudensitojia (glyseriini, sodium PCA ja useampia xylitoli-yhdiste) hoitavia ja pehmentäviä öljyjä (kookos-, avokado-, karite-, helokki-, manteli-, ja auringonkukkaöljy) sekä selvittäviä aineosia (rasva-alkoholia ja kvatteja). Kirsikkana kakun päällä naamiossa on myös vehnäproteiinia ja rakennepaikkaavaa keratiinia. 


Mádaran hiusnaamion vaikutusaika on 5-10 minuuttia. Naamion tuoksu on jännä. Tuoksu on miedohko ja nenäni kokee tuoksun puisen vaniljaisena :)



Koostumus on paksua ja täyteläistä voidetta, joka levittyy hiuksiin ongelmitta. Ei kuitenkaan superliukkaasti, kuten synteettiset kaverinsa. Hiusten huuhteluvaiheessa koin pituuksissa tutun, erikoisen efektin. 
Hiukset tuntuvat kaikinpuolin juurikin tehohoidetuilta, mutta myös pinnoitetuilta. Tästä samasta erikoisesta efektistä kirjoitin jo aiemassa Mádaran hiustenhoitotuotteita käsittelevässä postauksessa
Tunne ei siis edelleenkään ole mitenkään epämiellyttävä, mutta siihen kiinnittää väkisinkin huomiota :)  Tässä ilmiössä on nyt melko varmasti sitten kyse siitä kantarellien beetaglukaanista, jolla kerrotaan olevan silikonimaisia ominaisuuksia (Mádaran sivuilla puhutaankin sienipohjaisista polymeereistä).




Mádara on ominaisuuksiltaan selkeästi erittäin hoitava ja ravitsevan tuntuinen. Omille helposti rasvoittuville hiuksilleni tämä tapaus on hieman liian tuhtia ja hoitavaa. Tämä on selkeästi kuvauksensa mukaan parempi valinta kuivahiuksisille :)
***
Mádara Repair & Dry Rescue Hair Mask löytyy esim. Stockmanneilta ja Sokoksilta.
Verkkokaupoista esim: Hyvinvoinnin* (29,95€) ja Jolie (30,90€) sekä -20% tarjouksessa Mádaracosmetics* (24,72€)





sunnuntai 9. helmikuuta 2020

2 x Halpa ja hyvä peitevoide

Sis.mainoslinkkejä.




Tänään esittelyssä kaksin kappalein erittäin hyväksi havaittuja peitevoiteita.  Sen lisäksi, että ovat hyviä, niin nämä ei myöskään köyhdytä rahapussia kohtuuttomasti.

Innostuin alkuvuodesta pitkästä aikaa "eksymään" peiteaineviidakkoon ja tuumasin, että josko sieltä voisi löytää jotain kivaa ja toimivaa. Yleensä innostun tästä touhusta laiskanlaisesti, koska homma tyssää aina siihen sävynvalintaan. Mietin ja mietin ja en osaa päättää ja homma jää kuin vahingossa kestopaussille. Ottaako joku muu stressiä peitevoiteen sävyn valinnasta? :D







Sattumalta nämä molemmat peitevoiteet tulevat Maybellineltä. Toinen on Fit Me!, joka sopii kaikenlaiseen peittämiseen. Toinen taas on The Eraser Eye, joka on ensisijaisesti suunnattu silmänympärysihon peittämiseen - mutta toiminee muussakin tarkoituksessa.








Maybelline Fit Me!  6,8ml



Fit Me! peitevoiteen valitsin sävyssä 16 Warm Nude. Ja vaikuttaisi istuvan omalle iholleni aika sulavasti. Peitevoide on varustettu näppärällä applikaattorilla. Tästä on saatavilla useita sävyjä.







Juuri nyt mun silmänaluset ei ole ihan niin tummat, kuin mitä ne pahimmillaan joskus on. Tummuutta silti löytyy aina jonkin verran. Sopivasti ja kätevästi myös silmän ulkonurkassa on jonkilainen ärsytysreaktio. Siispä hyvä hetki kokeilla ottaa ennen/jälkeen kuvat :D

Fit Me! on varsin hyvä peittokyvyltään. Kuvassa iholla on yksi kevyt kerros peitevoidetta. Nestemäistä koostumusta pystyy myös maltillisesti kerrostaa, ilman että se kökkööntyy. Fit Me! näyttää melko hyvältä myös läheltä tarkasteltuna, sillä se ei niinkään karkaa juonteisiin - ei siis lisää iholle vuosia. Ja miten vaikeaa onkaan siis löytää nestemäinen, iholla hyvältä näyttävä peitevoide, niin että myös peittää, mutta ei vanhenna. Fit Me! peitevoide on mielestäni varsin erinomainen tapaus.






Yllä olevassa kuvassa tatuoinnin päälle on laitettu yksi runsas kerros Fit Me! Peitevoidetta. Tässä kuvassa peittokyky havainnollistuu melkoisen hyvin. 

***

Maybelline Fit Me! peitevoidetta löytyy hyvinvarustetuista tavarataloista, sekä ainakin seuraavista verkkokaupoista: Kicks* (9,20€) Lyko* (5,52€) eleven* (7,96€)









Maybelline The Eraser Eye 6,8ml




The Eraser Eye peitevoide on siitä mielenkiintoinen tapaus, että peittämisen lisäksi, se lupaa hoitaa sy-ihon tummuutta mm. goji-marjan ja haloxyl- yhdisteen avulla. En osaa ottaa tuohon kantaa, sillä en ole tätä peitevoidetta niin kauan käyttänyt, että voisin vaikutusta arvioida - Ja muutenkin tuotteita, jotka lupaavat vaikuttaa sy-ihon tummuuteen on turhauttavan vaikea yrittää arvioida.

The Eraser Eye on aivan mainio peitevoide ja siitä on saatavilla useita sävyjä vaaleasta tummaan ja kirkastajasta neutralisoijaan. Tästä oli tarkoitus laittaa tilaukseen juurikin kellertävä Neutralizer-sävy, mutta tilasinkin vahingossa Brightener-sävyn. Ensin kauhistuin epäilyttävän näköistä sävyä, mutta turhaan. Tämä pelittää vallan mainiosti ja todellakin kirkastaa katseen. 







Ei varmaan jää epäselväksi kummassa kuvassa on The Eraser Eye- peitevoide? :D

Tämä tapaus siis tosiaan tekee sen mitä lupaa. Itseasiassa kirkastava efekti ylikorostuu kuvassa. Peitevoide on valoaheijastava ja täten sitä on todella haastava kuvata kameralla, ilman että efekti ylikorostuu. Ei siis peilistä katottaessa ole ihan noin - noh, bright.

The Eraser Eye levittyy nestemäisellä koostumuksellaan helposti iholle. Ei kökköönny juonteisiin, vaan itseasiassa jopa hieman optisesti hälventää niitä näkyvistä. Iso peukku tälle. Oikeastaan ainoa miinus tulee tuotteen applikaattorista. Iso sienipömpeli on mielestäni hankala käyttää, epähygieeninen ja en vain tykkää siitä. Töpsäytänkin tuotetta kämmenselälle ja sitä kautta iholle erillisellä siveltimellä. 

***

Maybelline The Eraser Eye - peitevoide löytyy myös tavarataloista, sekä ainakin seuraavista verkkokaupoista: Kicks* (10,20€) Lyko* (6,32 - 9,20€) eleven* (9,20€)











Mikä on sun oma suosikki-peitevoide?

perjantai 7. helmikuuta 2020

Naantalin aurinko




Miten olisi pieni pala viime kesää, hyisen helmikuun päälle?








Viime vuonna, heinäkuun lopulla, tuli tehtyä pikainen reissu Naantaliin. Päätin jo silloin siellä paikan päällä, että postaus pitää ehdottomasti tehdä. Ja kuinka kävi? Vuosi kerkesi vaihtua ja nyt mennään jo helmikuussa. Vähän siis venähti ja lopulta meinasi kokonaan homma unohtua, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja toisaalta, keskellä talvea on aika kiva muistella edellistä, kuumaa heinäkuuta <3







Naantalihan tosiaan sijaitsee tuolla etelän suunnalla ja meren rannalla. Naantalista on esim. Turkuun about 16km ja Naantalin väkiluku on n. 20 000. Oon aina ihmetelly mistä tulee yleinen sanonta "Hymyilee kuin Naantalin aurinko"? Paistaako Naantalissa jotenkin erityisen paljon? :D En tiedä, mutta reissun aikana oli kuuma. Naantalin aurinko tosiaan jyskytti täydellä teholla ja mittari näytti +30.

Varsinainen reissu ja yöpyminen sijoittui Naantalin vanhaan kaupunkiin. Hieman siinä sivussa tuli tosin vilkaistua muutakin kaupunkia. Mutta se vanha kaupunki, ah. Johan on nätti paikka! Vanhassa kaupungissa on paljon vanhoja puutaloja, kapeita kujia ja erikoisen tunnelmallinen fiilis. Havaitsin, että siellä oli myös muualta tulleita turisteja. Kiinnitin huomiota erityisesti brittiaksenttiin, jota kuulin useammankin kerran.














Hotelli Luostarin puutarha, jossa majoituin, oli sisustukseltaan ihan älyttömän hieno. Sisustus oli tosi pramea ja vanhanaikainen. En ole sisustusasiantuntija sitten pätkän vertaa, mutta mahtaisikohan tyyli olla jotain barokkia? Joku viisaampi varmaan tietää? :D Anyway, nättiä ja erilaista. Hotellin tyyli ja muutamien turistien enkku sai ihan oikeasti välillä unohtamaan, että edes olin Suomessa. Välillä ihan havahtui "Ai niin, Suomessa ollaan edelleen, vaikka päinvastaiselta tuntuu".

Luostarin Puutarha oli suurelta osin vihreän kasvillisuuden peitossa, joka tekikin siitä omalta osaltaan tosi hienon näköisen. Hotellin alakerrassa oli myös tunnelmallinen ravintola.











Naantalin Vanhassa kaupungissa on paljon kahviloita, kuppiloita ja ravintoloita. Pieniä (söpöjä) putiikkeja on myös, joista voi ostaa esim. matkamuistoja (aika ryöstöhinnoilla). Idyllinen kaupunki tarjoaa myös tunnelmaa ihan vain kävelyteillänsä ja pikkukujilla. Meren rannalla käppäily oli kaikessa yksinkertaisuudessaan jo hurjan rentouttavaa. Kevyt tuuli viilensi ihoa, hurjana porottavan auringon vastapainoksi. Btw, rannalta näkee myös Kultarantaan, eli tasavallan presidentin kesäasunnolle. Tai no ainakin osan siitä.
















Naantalin Kailonsaaressa sijaitsee myös Muumimaailma. Olin aika ajatuksissani juuri sillä hetkellä, kun Pikku Myy randomisti meni mun ohi rivakasti kävellen. Oli varmaan tauolla. Myy moikkas ja hymyili. Moikkasin takaisin hämmentyneenä. Jälkeenpäin hymyilin tilanteelle vähäsen huvittuneena :)


Illalla syömään mennessä, ajatuksena oli, että ruokapaikan on oltava meren rannalla. Ihan vaan fiiliksen vuoksi. Ja kuten arvata ehkä saattaa, joka ikinen rafla oli aivan täyteen ammuttu. Sehän tietää sitä, että ruokaansa saa odottaa ikuisuuden. En muutenkaan piittaa överiahdetuista ruokapaikoista. Ovat ahdistavia. Muistaakseni tarjolla ei varsinaisesti ollut mitään vähemmän täynnä olevaa paikka, joten ruokapaikaksi valikoitui randomisti ravintola Trappi.


Upean Naantalin reissun ainoaksi kompastuskiveksi osoittautuikin sitten juuri tämä mönkään mennyt ravintolavalinta. Ruoan odottamisessa ei muistaakseni mennyt kohtuuttoman kauan ja palvelukin oli itseasiassa poikkeuksellisen ystävällistä. Mutta...









Poikkesin vhh-ruokavaliostani ja päädyin tilamaan pizzan gluteenittomana. Kyseinen pizza saa kehut gluteenittomasta pohjastaan, joka oli rapsakka ja suutuntumaltaan hyvin paljon perus vehnähöttöpohjaa muistuttava. Sen sijaan muutoin pizza saa haukut. En tiedä mikä tässä lätyssä oli vikana, mutta koskaan en muista maistaneeni yhtä mautonta pizzaa. Tämä pizza oli niin uskomattoman mitäänsanomaton, että se jopa jäi muistoihini. Söin pizzasta puolet, jonka jälkeen turhauduin ahtamaan mokomaa, ei-miltään maistuvaa turhaketta. Plöö.








Menisinkö Naantaliin uudelleen? No johan nyt vain! Vaikka heti! Tosin keskellä kamalaa helmikuuta tunnelma Naantalissa(kin) lienee hyvin ankea verrattuna viime heinäkuuhun ^_^ Naantalia jäi ihan selkeä ikävä ja katselen näitäkin kuvia nyt suurella kaiholla. Eli pitänee tehdä paikanpäälle uusintareissu :)




Onko Naantali tuttu paikka?