tiistai 25. helmikuuta 2020

Veitola

Sis.Mainoslinkkejä.Viime aikoina on ollut jostain syystä suorastaan kylttymätön lukemisen himo. Ja mikäs sen parempaa, kuin makoilla viltin alla ja uppotua hyvään kirjaan? Viimeisin luettu kirja on Veitola.

Maria Veitola onkin varmaan monelle niin tuttu, ettei pahemmin esittelyjä kaipaa. Hän taitaa olla useammalle tuttu suositusta Yökylässä- ohjelmasta. Lukeutuu muuten omiinkin lemppariohjelmiini, joskin kyseisen jakson vieras aina määrittelee, että kiinnostunko katsomaan ohjelman. Kuka muistaa sen legendaarisen Yökyläilyn Risto-Matti Ratian ja Anu Saagimin luona? :DVeitola on Maria Veitolan esikoiskirja. Mutta ei ainoa, sillä tämän jälkeen on ilmestynyt vielä Toisinpäin- teos*. Toisinpäin- teoksen kuuntelin äänikirjana, josta pidin kovasti. Kuuntelin sen ahmimalla lentokoneessa ja Saksan reissulla. 

Veitola kirjassa on koottu yhteen iso nippu hänen kirjoittamiaan kolumneja useiden vuosien varrelta. Mutta ei siinä kaikki. Kirja saa hauskaa syvyyttä Veitolan itsensä kommentoidessa ja analysoidessa vanhoja kolumnejaan. 


Kirjassa käsitellään aiheita maan ja taivaan välillä. Siis kaikessa yksinkertaisuudessaan kirja käsittelee elämää sellaisenaan, kuin se on. Iloineen ja suruineen. 

Veitola itse kertoo hattua nostettavan rohkeasti omista ajatuksistaan ja kokemuksistaan. Veitola käsittelee kokemuksiaan mm. lapsuudesta, sekä suhteestaan vanhempiinsa. Rohkeaa kerrontaa on myös Veitolan sairastuminen anoreksiaan, mielenterveysongelmiin ja helvetilliseksi kuvailemaansa migreeniin ja niistä selviytymiseen. Kirjassa Veitola käsittelee myös ajatuksiaan äitiyden kamaluudesta ja ihanuudesta. Mietteitä voi lukea myös hänen mielipiteitäkin jakavasta tyylistään ja ajatuksia ulkonäköihanteista. Sekä myös siitä, miten juuri päähenkilön tyyliä ja ulkonäköä on haukuttu/kehuttu mediassa. 

Pähkinän kuoressa Veitola on varsin viihdyttävää ja helposti sisäistettävää luettavaa. Veitola on kirjana hauska, mutta myös surullinen. Ajatuksiakin herättävä. Voisi kai sanoa, että elämänmakuinen. Varsin mainio kirja, mutta täytyy sanoa, että meikäläiseen upposi hieman enemmän Maria Veitolan Toisin päin*- kirja. Toisin päin- kirjassa asetelmat ovat juurikin toisin päin. Maria on itse haastateltavan roolissa, joihin kirjassa saa kuulla hänen mielipiteitään ja vastauksiaan muiden ihmisten esittämiin, välillä kiperiinkin kysymyksiin :)


***Veitola esim. Adlibriksellä* (12,90€) ja e-kirjana* (9€)


Nextoryllä* (ääni- ja e-kirjapalvelu) voi kokeilla 14 päivää ilmaiseksi, josta myös löytyy Veitolankin kirjat :)


4 kommenttia:

 1. Mä aloin fanittaa Veitolaa vasta tämän kirjan luettuani. Ihana nainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä fanitin jo aiemmin, mutta enemmän lukuhetkien jälkeen :D

   Poista
 2. Mää oon ollu jostain syystä epäluuloinen Veitolan kirjoja kohtaan. Ehkä pitäis vaan ylittää kynnys ja tarttua niihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä :) Mä koin että näissä on paljon hyviä ajatuksia, mutta myös kivaa huumoria. Semmonen paketti on mun mielestä aina ihan onnistunut lukunautinto :)

   Poista

Kommentit piristävät aina :)