tiistai 20. kesäkuuta 2017

Saksalaiset testissä







Ja pitkästä aikaa saksalaisen Cienin kosmetiikkaa testissä. Merkkihän on tuttu Lidlin valikoimista. Cieniltä on tullut vastaan aina silloin tällöin varsin toimivia ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia tuotteita. Niin myös tällä kertaa :) Pidemmittä jaaritteluita siirrytään testissä olleisiin tuotteisiin.





Cienin 10% ureaa sisältävät vartalovoide ja jalkavoide olivat testin mielenkiintoisimmat. Urea tai toiselta nimeltään karbamidi on hyödyllinen ainesosa kuivan ihon hoidossa, sillä kun on kyky liuottaa sarveistunutta keratiinia.

Vartalovoide on koostumukseltaan kevyttä ja liukkaasti levittyvää. Voide jättää iholle mukavan sileän tunteen. Voide imeytyy suht rivakasti eikä jätä epämiellyttävää tunnetta iholle. Urea on incissä heti toisena ja muita hoitavia aineita vartalovoiteessa ovat glyseriini, pantenoli ja viiinirypäleensiemenöljy. Tuoksu on kukkainen, eikä siten vetoa itseeni :)

Cienin jalkavoide oli varsin hyvä löytö. Suosin varsinkin jalkojenhoidossa ureapitoisia tuotteita, niillä jalat tuntuvat pysyvän paremmassa kunnossa kuin "tavallisilla" voiteilla. Voide pehmentää ihoa mm. isopropyylipalmitaatilla. Pantenoli ja karitevoi ovat listattuna säilöntäaineiden jälkeen. Jalkavoide on suhte kevyen tuntuista ja levittyy liukkaasti, ja jättää myös hetkeksi ihon pinnalle liukkaan kalvon tunnun. Hyvin samantyyppinen voide kuin Compeedilla. Hoitotehot ovat hyvät. Jalat pysyvät pehmeinä ja hyvännäköisinä. Miinuksena täytyy mainita tuoksu joka muistuttaa vahvasti erikeeperiä.




Cienin 30ml käsivoide tuubi on näppärä kuljettaa mukana. Tässä on tuoksuna mieto ja raikas kirsikankukka. Käsivoide imeytyy mukavan nopeasti ja vaikuttaa riittoisalta - puolikkaan herneen kokoinen määrä riittää. Käsivoide hoitaa rasva-alkoholeilla (ei kuivattavia alkoholeja) ja ihan incin perältä löytyy peräti yksi kasviuute, ukonkaura (Avena strigosa) jolle on mainittu kosteuttavia ominaisuuksia. Voide tuntuu pehmentävän ihoa ihan hyvin. Ei jätä rasvaista pintaa iholle, mutta tuntuu silti suojaavalta. Ei yhtään hullumpi tapaus! :)

SOS käsivoidetiiviste on taas koostumukseltaan ja tunnultaan kuin kopio jostain tutusta. Nimittäin Neutrogenan vastaanvanalaisesta tiivistevoiteesta. Inci on tosi simppeli ja perustuu todella korkeaan glyseriinipitoisuuteen. Hyvin pieni määrä riittää ja sitäkin saa hieroa aikansa ihoon. Käsivoidetiiviste sopii ehkä parhaiten iltakäyttöön hitaan imeytymisensä puolesta. Jättää hieman tahmeutta käsiin, varsinkin liikaa annosteltuna. Tämä ei tuoksu yhtään miltään ja incistä ei parfumia löydykkään.







Ja tässäpä se sitten on. Se kasvovoidetestin voittaja, joka kuulemma myytiin hujauksessa loppuun hyllyiltä. Tämähän oli siis edellä mainitusta syystä varsin mielenkiintoista testata :D

Aqua Moisturizing Cream sisältää Liftan hydro- yhdisteen, joka lupaa "silottaa ihoa ja tehdä siitä miellyttävän pehmeän". Kehittyneen kuuloinen yhdistelmä on kuitenkin vain glyseriiniä ja pantenolia, eli siis ihan tavanomaisia hoitavia aineksia :) Voiteessa on muka myös UV-suoja, joka on kylläkin erikoisen alhainen (SK4). Ainesosalistan alku koostuu ei-mediaseksikkään kuuloisista aineksista (esim. dibutyyliadipaatti :D)  ja kasviuutteita löytyy sitten loppupäästä (esim. omenauute)

Voide on aika geelivoidemaista ja tuo mieleen takavuosien Garnierin kosteusvoiteen mieleen, jonka nimeä en muista. Meinasin muuten kirjoittaa, että tuo mieleen Fructisin :D Imeytyy hyvin ja jättää kivan samettisen fiiliksen iholle. Tuoksu on mieto ja raikas. Ehkä vesimäinen?

Itseasiassa tykkäsin tästä tosi paljon, vaikka inci ei suurta vaikutusta tehnytkään. Tämä jätti nassun tosi pehmeän ja hyvän tuntuiseksi ja huomasin hipelöiväni naamaani mennen tullen. Reilun 3 euron tuotteeksi varsin hyvä.





Ja pari  matkakokoista miestentuotetta. 2in1 Suihkugeeli & Shampoon tuoksu on tuttu ja tunnistettava men-tuotteista. Joskin mun nenä tunsi nämä tavanomaista miellyttävämmäksi, ei siis sellaista halvan partaveden tuoksua :D  Vaahtoaa hyvin ja ei tuntunut kuivattavan ihoa. Shampoona en tätä kokeillut. Vaadin shampoon erikseen ^_^

Antiperspirantissa sama tuoksu ja se lupailee 48 tunnin suojaa. Tämä piti kainalot raikkaana (en silti ollut pesemättä kainaloitani 2 vuorokautta :)) hyvin, mutta toisaalta hikoilu ei ole koskaan ollut mulla ongelma normioloissa, eli en ole dödöjen paras arvioija :)

Edit. Auringossa vietetyn ja hikoillun päivän jälkeen huomaan, että meitsin kainalot ei haise yhtään. Tuoksuvat jopa raikkaalle.  Thumbs up!


Tuotteet ovat pr-näytteitä.


Oliko tuttuja tuotteita? Oletteko löytäneet hyviä tuotteita Lidlistä?

9 kommenttia:

  1. Minikäsivoiteista tykkään kovasti. Mulla on aina sellainen käsilaukussa mukana:)
    Silmämeikinpoistoaine on tosi hyvä tuote, samoin kuin pikkupussukoissa myytävät kasvonaamiot, joista se kosteuttava versio on mun lemppari nykyisin. Vartalovoiteet on myös hyviä ja monet käsivoiteet. Niitähän on montaa eri sorttia. Urea-jalkavoide on mun makuun liian ohutta. Niin ja suihkusaippuoissakin on hyviä esim. mango versio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naamiopussukoista siitä puhdistavasta versiosta tykkäsin itse. Tuo mangontuoksuinen suihkari täytyy yrittää muista napata ostoskoriin seuraavalla kauppareissulla :)

      Poista
  2. Mä käytän Cienin kynsilakan poistoainetta, se on huippu, eikä ruma pakkaus siitä nyt niin haittaa. :D Toinen hyvä on vanulaput. <3 Ostan aina, jos käväisen Lidlissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cienin ulkonäkö voisi kyllä kieltämättä olla nätimpikin :D

      Poista
  3. Mulla on joku kauhukokemus Lidlin vartalovoiteesta, joka oli kuin liisteriä, joten rasvat ovat jääneet kauppaan. Mutta se taisi vaan olla joku erityisen huono tuote. Lidlin vanulaput ovat monen suosikkeja, myös minun enkä muita enää osta :)

    VastaaPoista
  4. Multa kans ääni vanulapuille! Ostin tänään Apple Blossom -käsisaippuaa ja voi tauti miten hyvältä se tuoksuu! :o

    VastaaPoista
  5. Mua ei nuo pakkaukset niin hirveästi houkuttele, siksi ei ole tuttuja :) Mutta tuo kukkainen käsivoidetuubihan näyttää ihan kivalta :D Jospa mä kuitenkin aloitan niistä vanulapuista, kun niitä kerran hehkutetaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cienin ulkoasu on tuskin kovinkaan monen mielestä esteettisesti houkutteleva :D Miksi muuten halvan kosmetiikan pitää näyttää halvalta? Luulisi, että tuote voi näyttää tyylikkäältä ilman että pakkauskustannus nousisi. Vaikka tuon Cien-fontin vaihtaisin ensimmäisenä ^_^

      Mulla menee kans satavarmasti noi vanulaput testiin. Jotakin taikalappuja täytyy olla kyseessä kun niitä kaikki ylistää :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)