tiistai 4. helmikuuta 2020

Lumene Hellä - Laiskan ihonhoitajan tärppi

Sis.mainoslinkin.





Kotimaiselta Lumenelta tuli tehtyä varsin hyvä kasvovesi-löytö. Tämä tapaus löytyy Lumenen Hellä [Comfort]- sarjasta :)






Hellä -  kosteuttava kasvovesi on suunnattu kuivalle iholle, mutta toimii mielestäni myös vallan mainiosti normaalilla ja sekaihollakin. Kasvoveden tuoksu on miedohko ja sitä voisi luonnehtia sanalla puhdas

Hellä kasvoveden koostumus on suorastaan seerumimaista ja näin ollen ei siis muistuta tavanomaista kasvovettä lainkaan. Ja tällainen koostumushan kannattaa ehdottomasti viedä kämmenen kautta taputellen iholle, ja unohtaa vanulaput.



Koostumus on paksua nestettä.




Inci: AQUA (WATER), GLYCERIN, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PPG-26-BUTETH-26, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, VACCINIUM VITIS-IDAEA (LINGONBERRY) SEED OIL, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PROPANEDIOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, XANTHAN GUM, CAPRYLYL GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM HYALURONATE, GLUCOSE, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN) EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, PARFUM (FRAGRANCE), (CI 17200) RED 33



Hellän ainesosista löytyy iholle kosteutta sitovia glyseriiniä ja hyaluronihappoa. Tuttuja humektantteja siis. Mutta tämän kasvoveden koostumus on itseasiassa siitä nerokas, että tämän tyyppinen tuote voi olla ihan tärppi ns. laiskalle ihonhoitajalle, joka haluaa päästä helpolla.

Kasvovedestä löytyy myös risiini-, manteli-, puolukansiemen- sekä auringonkukansiemenöljyjä. Edellä mainitut toimivat ihoa ravitsevasti ja pehmentävästi. Ne myös lukitsevat iholle kosteuden.

Jos ei siis ole niin vannoutunut ihonhoitaja, että jaksaisi kerrostella kasvovesiä, taputella seerumit, voiteet ja öljyt, voi tämä kasvovesi joissain tapauksissa riittää. Hellä nesteyttää ihon, sitoo sille kosteutta ja jopa lukitsee sen. Sahara-kuivalla iholla tämä ei ehkä yksinään riitä, mutta jos iho ei ole kovin vaativassa kunnossa ja monenvaiheen ihonhoitorituaali ei nappaa - saatat pärjätä tällä. 

Kasvovesi jättää omalle iholleni jo yhdellä kerroksella erittäin kosteutetun ja pehmeän tunteen - melkein kuin iholle olisi laittanu äärimmäisen ohuen fluidimaisen kosteusvoiteen. 







Juttua kirjoittaessani huomasin, että mitä ilmeisimminkin tämä kasvovesi on uudistumassa. Vanhaa versiota ei ole enää saatavilla Lumenen verkkokaupassa. Sen sijaan bongasin uudistetun putelin, jossa on miltei identtinen inci, pienillä muutoksilla.

Hellä kasvovedellä on ostopaikasta riippuen hintaa n. 7 - 10€ / 200ml. Bongasin tämän muuten Tokmannilta 4€ hintaan. Vanhat erät ilmeisesti myydään pois alennetulla hinnalla, eli vinkkinä vaan jos sattuu olemaan tämän kasvoveden fani tai on kiinnostunut kokeilemaan ;) Löytyy myös eleveniltä* (9,50€/ 200ml)




Onko tuttu kasvovesi? Onko joku kokeillut uudistettua versiota?







4 kommenttia:

  1. Tämä ollu pitkään lemppari! Apua toivottavasti tuo uuden koostumus ei ole liian muutettu. Pitää käydä hamstraamassa tota vanhaa kaappeihin. Kiitos ale vinkistä! :))) - N.P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kovin paljoa ollut muuttunut, tosin raaka-ainepitoisuuksia ei esim. voi incilistan perusteella tietää, jos ne vaikka onm muuttuneet. Yksi emulgaattori oli ainakin tiputettu pois :) Pitänee testata myös tuo uusi versio jossain vaiheessa.

      Poista
  2. Nyt tuli Tokmannille asiaa :) Tämä vaikutti hyvin kiinnostavalta ja nappaan tästä ystävällenkin yhden putelin tuolla hinnalla.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)