torstai 6. lokakuuta 2016

Se Lidlin merkki...


Cien on monelle tuttu merkki Lidlin valikoimista. Cienin tuotteista on tullut randomisti mainittua aina silloin tällöin joissakin postauksissa. Nyt pyhitetään Cienille ihan oma postaus ^_^



Ihan jokunen aika sitten oli uutisjuttu kasvovoidetestistä, jossa tutkittiin 17 eri kasvovoidetta. Cienin voide oli testissä mukana ja voitti testin, päihittäen monta kalliimpaa kilpailijamerkkiä. Nuo testissä olleet tuotteet olivat kaikki itselleni tuntemattomia, enkä ole tuota Cienin voittajavoidettakaan kokeillut. Mutta mielenkiintoista ^_^  Ilta-sanomien jutun voi lukea tästä. Ja tästä näkee testissä olleet voiteet. Voittajavoiteen arviota odottavat joutuvat nyt pettymään, sillä tämän postauksen aiheena on ihan toiset Cienin tuotteet, joita sain pr-toimistolta. Kyllä harmitti, kun paketissa ei ollut mukana tuota voidekunkkua. Siis voitte vain kuvitella miten harmitti :D




Moni on varmaan huomannut miten Cieniä on alettu oikein mainostaa. TV:stä on tullut Cienin mainoksia ja kadunvarsilla on näkynyt suht tyylikkään oloisia mainoksia. Itse olen vuosien varrella tutustunut joihinkin Cienin tuotteisiin. Kokenut jopa pieniä ihastumisia joihinkin niistä.
Keväällä tykästyin Cienin savinaamioon.

Testailin muistaakseni nyt ihan ensimmäistä kertaa Cienin hiustuotteita. Testissä oli Repair shampoo ja Repair hoitoaine.

Shampoo vaahtoaa runsaasti ja rehellisesti sulfaattien avulla. Repair lupaa nimensä mukaisesti korjata hiusta ja molemmissa tuotteissa on keratiinia mukana. Pesutehot olivat tällä hyvät, mutta ei silti tehnyt hiuksista mitään takkupöheikköä. Pesutulos oli omissa hiuksissani sen verran hyvä, että olisin saattanut pärjätä ilman hoitsikkaakin. Tuoksu on tässä sellainen raikas ja miellyttävä. Ehkä vähän kukkainen (?) ei ehkä tuoksunsa puolesta iske useimpiin miehiin. Itselleni tuoksu oli ok, ei järkyttänyt tai ihastuttanut. Vaikutti oikein hyvältä shampoolta. Ei mitään moitittavaa. Suosin yleensä sulfaatittomia shampoita, mutta sulfaatillisetkin ovat mulla käytössä. Jos hiuksissa on paljon muotoilutuotteita, sulfaatittomalla shampoolla on aika työn ja tuskan takana saada hiukset kunnolla puhtaiksi. Tai näin mä ainakin koen.  Entä te? Riittääkö sulfaatiton shampoo poistamaan kaikki tökötit päästä?

Vasemmalla shampoon inci ja oikealla hoitoaineen.

Hoitoaineen tuoksumaailma on samaa luokkaa shampoon kanssa. Tässä on mukana sillikonijohdannaisia, joten ei sovi silikonikammoisille.

Hoitsikka levittyy helposti ja semi-liukkaasti hiuksiin. "Anna vaikuttaa hetken" sanotaan ohjeissa. Jäin tuota miettimään suihkussa syvällisemmin. Mikä on tuo tarkemmin määrittelemätön hetki? 15 sekuntia vai ehkä minuutti? Jos pitää liian vähän aikaa, jääkö tukka takkuun? Jos liian kauan, tuleeko ylihoidettu rasvaletti? Ahistaa, ku ei tiiä.

Pidin tätä jonkin aikaa päässäni. En varmasti ainakaan minuuttia kauempaa. Hoitoaine-kokeilut suoritan aina suupielet alaspäin, koska yleensä mun hiukset mega-rasvoittuu useimmista ja lättänöityy. Repair nimike antaa vihjeitä hoitavasta koostumuksesta ja mulle ei tarvi mitään super-hoitavia kyllä. Liimaletti on lopputulos yleensä. Mutta nyt ei ollutkaan. Huh. Olen ilta-suihkuttelija ja aamulla helpottuneena totesin, että hiukset ovat vielä puhtaat :) Liian hoitavan hoitsikan jäljiltä mun hiukset näyttää aamuisin tosi ällöiltä ja on kova halu pestä hiukset. 

Tällä oli selvitystehoja ihan hyväksyttävästi, mutta en usko että riittää sellaiselle kuivalle pörrö-takkutukalle. Tämä myös siloitti hiuksia semisti. Mitään silkkitukkaa tällä en saanut aikaiseksi ja se on hyvä juttu mun hiuksille. Jos hoitsikka silottaa liikaa hiuksia, ei mulla pysy ponnari päässä ja sekös on ärsyttävä ilmiö. Sellaisesta hoitoaineesta kerroin täällä. Tykkäsin tästä hoitsikasta :)
Sekä shampoosta, että hoitoaineesta tuli ehkä sellainen fiilis, että olisin sokkona arvellut käyttäväni jotain L'Oréalin markettisarjaa.  Shampoolla on hintaa 1,99€/ 250ml. Ja hoitoaineella 1,69€/ 200ml.




Ja nassutuotteita. Refreshing Toner oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Heti alkuun sanon, että tämä on alkoholillinen. Itse välttelen pääsääntöisesti holillisia kasvovesiä, koska lähes aina ne tuntuvat aiheuttavan pintakuivuutta ja jatkuvan käytön myötä kasvojen punoitusta. Näin siis omalla ihollani. Kuitenkin, mulla on ollut tälläinen puteli joskus käytössä, paitsi että se oli vaaleanpunainen :) Vaaleanpunainen versio on alkoholiton.

Refreshing toner sisältää kivan kuuloisia aineksia. Mm. betaiinia ja pantenolia ja lootuksen-kukkauutetta. Lootuksen hyödyistä en osaa sanoa mitään :) Mutta tässä on myös salisyylihappoa mukana ja minähän riensin heti tämän putelin ph-arvoa mittaamaan. Omistamani ph-liuskat ovat kummajaisia. Jostain syystä ne ei reagoi joidenkin nesteiden kanssa yksinkertaisesti mitenkään. Ja nyt kävi niin, että kasvoveden ph jäi mysteeriksi. Pöh.

Yllättäin tämä ei ainakaan lyhyellä aikavälillä tuntunut kuivattavan ihoa, vaan jättikin ihon ihan hyväntuntuiseksi.

Ylhäällä kasvoveden inci ja alhaalla puhdistugeelin.

Cienin Daily Exfoliating Face Washia mä olen käyttänyt... ööh montakohan purkkia. No kuitenkin tosi monta kappaletta. Tämä on edullinen ja mieto sulfaatiton putsari, joka on varustettu kuorivalla ominaisuudella. Ja mikä parasta, ei mikromuoveja kuorivana partikkeleina. Kuorintahomman hoitaa bambujauhe. Tätä putsaria mä olen hehkuttanut monille jo useita vuosia. Tämä on iholle hellävarainen, eikä ainakaan itselläni kuivata. Myöskään tuota kuorivaa ominaisuutta ei kannata pelästyä. Ei mitään rouheaa raapimista luvassa, vaan hyvin mietoa hipsuttelua. Juuri sellaista mikä sopii "Daily" meininkiin :)
Putsaria saa myös ei-kuorivana versiona. Kasvovesi 2,59€/ 250ml ja puhdistusgeeli 1,69€/ 150ml.



Mitä fiiliksiä Cien teissä herättää? Ja spesiaalikysymys: Onko joku kokeillut sitä testivoittaja-voidetta? 

15 kommenttia:

  1. Tossa tonerissa on paljon hyviä aineita mm. salisylic acid, glyserin ja lactic acid, mutta sit toi alkoholi toisena tekee sen, että mun iho menisi ton käytöstä ihan korpuksi. Rasvoittuvalle iholle takuulla loistava. :) Mulla on neutraali suhtautuminen, tuotteissa varmasti erinomainen hinta-laatusuhde, mutta käyttäisinkö näitä, en. Liian arkisia omaan makuuni. :D Mulle ihonhoito ei ole arkea vaan juhlaa, niin tämä ei oikein kohtaa siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua jäi kiinnostamaan alkoholin prosentuaalinen osuus tuossa. Tämä ei vaikuttanu niin tujulta alkopommilta mitä jotkut ovat. Pahimpia on ne jotka tuntuu kuin pyyhkisi desinfiointiaineella naamansa. Niitä ei voi suositella kenellekkään :D Arkisiahan nämä ovat, eivät mitään Chanelia todellakaan. Toisaalta kaikki eivät Chaneleja kaipaakaan :D

      Poista
    2. Ei todellakaan kaipaa. Heh, ne on ehdottomasti pahimpia, Cliniquelta löytyy muutama sellainen. :D Jostain syystä Chanel ei kolahda minuunkaan, paitsi ehkä tuoksuissa. :D

      Poista
  2. Cienistä tulee itselleni aika neutraali fiilis. En ehkä ekana ole riemusta kiljuen käyttämässä kasvotuotteita, mutta esim. vartalotuotteita voisin ihan hyvinkin kokeilla. Mä tosin käyn Lidlissä ehkä kerran, kaksi vuodessa nykytahdilla :'D

    Mistä olet muuten ph-liuskoja ostanut? Mullekin alkoholilliset tuotteet tekevät saman efektin, ihosta tulee pitkässä juoksussa pintakuiva ja sitä alkaa punoittaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ph-liuskoja tilasin joskus ebaysta. Taitaa löytyä nimellä ph strips muistaakseni. Käsittääkseni apteekistakin saa mutta taitaa olla aika hintavia. Ebayn liuskat maksoi puoli euroa postikuluineen :D

      Poista
  3. Mä en käytä mitään alkoholillisia kasvotuotteita. Joskus satunnaisesti olen jotakin käyttänyt puolivahingossa, mutta silloin onneksi alkoholi on löytynyt incin loppupäästä. Yleensähän sen lemusta huomaakin. Cienin vaaleanpunaisessa putelissa myytävä kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettu kasvovesi ei kyllä ollut sinnepäinkään. Aika kuivattavan oloinen, vaikkei siinä alkoholia ollutkaan.

    Tykkään itse monista Cienin tuotteista, myös kasvotuotteista. Cienin "Limited Edition" oliivivoide on yksi lemppareitani, samoin silmämeikinpoistoaine. Ja jotkut meikit ovat olleet ihan kelvollisia. Hiustuotteita en ole käyttänyt, mutta ehkä saatan innostua kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäilin joskus myös Cienin sy-voiteesta, oli oikein passeli tuote. Edullinen, mutta incissä silti paljon hyödyllisiä ainesosia :)

      Poista
  4. Nyt alkoi kiinnostaa tuo kasvovesi. Mun iho ei ole moksiskaan alkoholeista, joten tuo voisi olla ihan jees vaihtoehto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakaan kokeilun kannalta ei oo kallis investointi :) Mielsin itse tämän alkoholillisten genressä miedoksi tapaukseksi :)

      Poista
    2. Ja tässä putelissa on yksi hauska ominaisuus, jonka unohdin mainita postauksessa. Tuossa on sellainen pumppumekanismi. Vanulappu laitetaan pullon päälle ja painetaan, ja se annostelee sitä kautta kasvovettä vanulapulle. On tässä jotain luksusta silti :D

      Poista
  5. Lauantaina ostin testivoittajavoiteen, mutta täytyy ensin käyttää toinen voide loppuun. Tuo puhdistusgeeli kuulosti kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa :) Toivottavasti sopii ihollesi. Täytyy itsekin testata se jossain vaiheessa :)

      Poista
  6. Mulla on just toi hoitsikka käytössä. On ihan jees tähän mun melkein vyötärölle asti yltävässä letissä.

    VastaaPoista
  7. En osta allergisoivia hajusteita Limonenenä ja Linaloolia sisältäviä tuotteita.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)