lauantai 29. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 parhaat








No niin! Nyt on taas se mielenkiintoisin aika vuodesta, kun saa summata yhteen tämän vuoden parhaimpia kosmetiikkatapauksia :)  Tässähän on jo kesken kulunutta vuotta tullut sellaisia fiiliksiä tiettyjen tuotteiden kohdalla, että ihan varmasti ne löytyvät tältä loppuvuoden listalta. Ja ennustukset ovat menneet nappiin. Joulukuussa tuli vielä yksi yllättäjä tälle listalle. 

Jälleen pidemmittä höpinöittä mennään katsomaan mitä valitsin vuoden 2018 parhaat - listalle. Postauksessa on tuttuun tapaan linkit tuotteiden postauksiin.









Paras öljyputsari




Natura Siberican Black Cleansing Butter on oikeastaan koostumukseltaan voita, mutta koska se on öljypohjainen niin sopii hyvin ottamaan "Parhaan" tittelin haltuunsa :)

Tämä jäi kyllä todellakin mieleen kuluneelta vuodelta. Hiiltä sisältävä, voimainen koostumus liukuu iholla kuin itsestään ja emulgoituu vedellä pois iholta täydellisesti. Pikimusta väri antaa pientä lisäextraa puhdistuskokemukseen. Tätä mulle 10 litran ämpäri kiitos ^_^. Postaus täällä.










Paras Puhdistusemulsio




Tata Harperin Regenerating Cleanser kolahti meikäläiseen viime kesänä, kuin halko päähän. Hienojakoista kuorivaa partikkelia sisältävä emulsio/voidemainen putsari puhdistaa ihon aivan erinomaisesti, yhtään kuivattamatta. Putsari on kieltämättä suolaisen hintainen, mutta aivan mahtava siitäkin huolimatta. Harperin vihreä pönikkä ansaitsee ehdottomasti tittelinsä. Postaus täällä.










Paras Vaahtoputsari


Lumene Harmonia- sarjan puhdistusvaahto oli kuluneen vuoden mukavimpia kokemuksia. Putsari on savi- ja turvepohjainen, iholla mukavan tuntuinen (ja näköinen). Ei pese liian voimakkaasti ja eroaa monista tylsistä puhdistusvaahdoista merkittävästi. Siksi vuoden paras. Postaus täällä.









Paras kasvovesi


Bybin Mega Mist oli sellainen tuote, jota kesällä testaillessani olin 99% varma, että se on parhaat- listalla. Ja täällähän se nyt komeilee!

Suihkemuotoinen kasvovesi oli kosteustehoiltaan ylivoimaisesti paras. Tuotteen megavoimakkaasti ihoa nesteyttävä koostumus jaksaa hämmästyttää vieläkin. Bybiä paremmaksi on vaikea laittaa, mutta katsotaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan :D Postaus täällä.







Paras hoitoneste


Kotimainen Senja kerkesi vielä joulukuussa yllättämään. Senja on kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja Senjasta on tulossa ensi vuonna oma kattavampi postauksensa.

Senjan Nordic Nectar hoitonesteen vesipohja on korvattu koivunmahlalla, ja se sisältää useita marjauutoksia. Kosteustehot ovat erittäin hyvät ja tuotetta kerrostaessa iholle, se ei muutu liiaksi "kärpäspaperimaisen" tahmeaksi. Senjasta lisää ihan kokonaisuudessaan siis ensi vuoden puolella :)







Paras kosteuttava seerumi



K-Beautya edustavan Leegeehaamin Grow Hyal B5 Ampoule sisältää hurjasti hyviä raaka-aineita ja on kosteuttavilta tehoiltaan huippukamaa. Kosteustehoistaan vastaa osiltaan seerumin sisältämät 5 erilaista hyaluronihapon muotoa. Postaus täällä.







Paras kosteusvoide



Kotimaisen Frantsilan Kehäkukkavoidetta kerkesin jo testailemaan ensimmäisen kerran viime vuoden lopulla. Frantsilaan tykästyin aivan totaalisesti ja raaka-aineetkin ovat loistavia. Postaus täällä.








Paras mattavoide


Niin ikään korealaiselta Leegeehaamilta löytyi myös paras mattavoide. 5 Alpha Control Emulsion oli ehdottomasti paras testaamistani rasvoittuvalle iholle suunnatuista tuotteista. Tämä ihan oikeasti onnistuu tehokkaasti hillitsemään ihon rasvoittumista. Postaus täällä.









Paras silmänympäryshoito



Kocostarin Princess Eye Patch silmänympäryslaput ovat tuote, johon olen tosi pahasti koukussa. En usko, että voin enää elää ilman näitä :D Lappuset tekevät jotain ihme loitsuja sy-iholle vaikutusaikanaan. Laput poistaessa sy-iho on täydellisesti kosteutettu tyylin "plumped up" ja uurteet loistavat poissaolollaan (tosin vain tilapäisesti). Näihin on tosi helppo jäädä koukkuun. Postaus täällä.

Tällä kertaa en valinnut listalle mitään silmänympärysvoidetta. Tästä saa syyttää iS Clinicalia. En vain yksinkertaisesti tänä vuonna kokenut minkään sy-voiteen pääsevän tehoiltaan samalle tasolle iS Clinicalin Youth Eye Complexin kanssa, saatika päihittävän tätä sy-voidetta. Kyseinen sy-voide olikin muuten viime vuoden parhaat listalla :)








Paras kasvoöljy


Kasvoöljyjä tuli kuluneena vuonna kokeiltua aika köyhänlaisesti, mutta Bybi vakuutti tälläkin saralla. Supercharge serum on täysin öljypohjainen seerumi. Sen lisäksi, että Bybi sisältää eksoottisempia ja mielenkiintoisempia öljyjä, se on myös erittäin käyttömukava ihotuntumaltaan. Postaus täällä.







Paras kuorintatuote


Tällä kertaa valitsin listalle vain kemiallisen kuorinnan. Korealaisen COSRX Blackhead Power Liquidin tehot vakuuttivat. Mieto ja hellävarainen, betaiinisalisylaattiin perustuva tuote kuorii ihoa hellävaraisesti ja saa huokoset pysymään puhtaampina. Tämäkään ei valitettavasti ole poistanut mustapääongelmiani pysyvästi, mutta eron kyllä huomaa ihossa selkeästi, jos tämän jättää paussille ihonhoitorutiineista. Postaus täällä.








Paras kasvonaamio


Hiili on ollut kuluvana vuonna iso nouseva trendi ja sitähän löytyy myös Mádaran Anti-Pollution Charcoal & Mud Repair Maskista. Kirkastaa, puhdistaa, supistaa ja ei kuivata. Mainio naamio. Postaus täällä.








Paras anti-agetuote



C-vitamiini on kiistatta tehokkaimpia raaka-aineita anti-age-maailmassa. Ja sitähän löytyy sitten tästä iS Clinicalin Genexc-seerumista

Kosmetiikkateollisuus käyttää tänä päivänä lukuisia erilaisia stabiloituja C-vitamiinijohdannaisia, ja niillä on omat "tehotasonsa". Tehokkain muoto on käsitykseni mukaan edelleen perinteinen askorbiinihappo (joka on valitettavasti myös sellaisenaan epästabiili). Genexcin sisältämä Advanced+ L-askorbiinihappo on kikkailtu stabiiliin muotoon ja seerumi sisältääkin sitä jopa 20%. Postaus täällä.







Paras shampoo ja hoitoaine



Parhaat shampoo ja hoitoaine löytyi tänä vuonna Organic Shopilta. Varsinkin Avocado & Honey shampoo ällistytti pesutuloksellaan. Runsas kuohkea vaahto, joka puhdistaa hyvin mutta hellävaraisesti. Shampoo jättää jälkeensä niin selvitetyt hiukset, että ei väliä vaikka hoitoainepulloa ei koko taloudesta löytyisi. Organic Shopin Coconut & Shea hoitoaine on myös mainiota tavaraa. Ei klähmää tai rasvoita, mutta hoitaa kylläkin. Samalla kun se selvittää pituudet ansiokkaasti ja poistaa sähköisyyttä. 

Ihan mahtavaa, että luonnonkosmetiikan "tukkaosastoltakin" löytyy jo niin paljon päteviä tuotteita, jotka eivät yhtään kalpene synteettisten sisarustensa rinnalla ^_^. Postaus täällä.







Paras suihkutuote


Ai, että mä tykkäsin ihan kympillä näistä Santen savipohjaisista suihkuvoiteista. Nämähän ovat superhellävaraisia ja eivät vaahtoa, joten vaahtoleikeistä tykkäävät näihin tuskin ihastuvat. Nämä ovat aivan napakymppi varsinkin Suomen kuivassa talvi-ilmastossa. Kiristävän kuiva iho rakastaa näitä. Mandariiniversio on oma lemppari ja sitä tekee mieli syödä :D Postaus täällä.







Paras vartalovoide


Mádara Infusion Blanc- vartalovoide oli omaan makuuni aikalailla napakymppi. Tässä on todella lirumainen, ultrakosteuttava koostumus, joka hulahtaa ihoon sillä sekunnilla. Voide jättää pehmeän tunteen iholle ja pukeutumisen kanssa ei tarvitse vitkutella. Lirusta koostumuksesta huolimatta kosteuttavat tehot ovat erittäin hyvät. Tämä tuntuu vähän kuin Whamisan Water Creamin kroppaversiolta. Postaus täällä







 Paras käsivoide


Uskokaa kun sanon; Tämä kategoria oli todella haasteellinen! Tämän vuoden aikana olen saanut testata useampaakin käsivoidetta ja ne ovat kaikki olleet sellaisia Top3 käsivoiteita, harmi vaan että sinne Top3:een ei voi tunkea kuin kolme voidetta, eikä niitä kaikkia :D

Rankan pohdinnan jälkeen valitsin parhaaksi Cattier Parisin Ultra Nourishing käsivoiteen. Tästä ei keksi mitään moitittavaa. Koostumus on todella ravitsevan tuntuinen kuivemmillekin käsille. Imeytyminen tapahtuu tarpeeksi nopeaa, eikä Cattier jätä käsien iholle epämiellyttävää kalvoa tai rasvaisuutta. Kaiken kruunaa mieto, hedelmäisen herkullinen tuoksu. Siinäpä sitten tarpeeksi lienee kriteeriä kruunata tämä vuoden 2018 parhaaksi käsivoiteeksi? Postaus täällä.






 Paras jalkavoide


Ruotsalainen CSS Heel Balm kantapäävoide oli huikean hyvä tapaus. Tämä on siis erityisesti kantapäille suunnattu, mutta toimii loistavasti pika-apuna myös muualle jalkojen iholle. 

CSS sisältää jopa 25% ureaa, joka on aika lyömätön raaka-aine mitä tulee kuivien jalkojen hoitoon. Tällä saa jo ihan muutamassa päivässä näkyviä tuloksia. Varsinkin kantapäiden korppuihosta saa tällä tuotteella ihan ne sellaiset kuuluisat vauvanpeppuisen pehmeät. Uskokaa pois :) Postaus täällä.







Paras monitoimivoide


Monitoimivoiteita tuli kokeiltua useampiakin, mutta australialainen P'ure Papayacare vei nyt sitten sen pokaalin. 

Papaya Ointment on vedetön ja näin ollen tuhtia tavaraa. Mukana tässä on mm. fermentoitua papaijaa, joka uudistaa ihoa. Papaya Ointment onnistuu olemaan ihmeellisen käyttömukava vedettömästä koostumuksestaan huolimatta. Tällä olen pelastanut mm. halkeilevan kuivat huulet. Kaiken kruunaa pehmeän mieto, hieman pähkinämäisen makeahko tuoksu (johon olen koukussa). Postaus täällä.


***

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille. Palataan asiaan taas sitten tammikuussa :)



Tällaisia valintoja tällä kertaa. Löytyikö listalta kenties omia suosikkejasi? :)

15 kommenttia:

  1. Mä tykkään lukea näitä kaikenlaisia "listoja" parhaista/loppuneista/jne tuotteista ihan senkin takia, että voin kenties verrata omiin kokemuksiini tai saan uutta näkökulmaa johonkin tuotteeseen jota olen miettinyt hankkivani. Mutta kappas vaan! Yhtäkään näistä tuotteista en ole testannut vaikka "muutama" purkki on tullut pyyhittyä nahkaan:D. Merkit on kyllä tuttuja. Nyt kiinnostaa nuo mainitsemasi silmänympärys-jutut.. Kävipä niin, että ostin Basironia "oikuttelevaan" naamaani. Tiesin sen olevan ärtsyä ja kuivattavaa, mutta päätin kokeilla maltillisesti. Kävi kuitenkin ilmeisesti niin, että Basiron ei ollut kunnolla imeytynyt, kun levitin yö- ja sy-voiteen. Herramajee! Silmänympärykset on aivan sairaan kuivat! (Onneksi ei ole mennyt silmiin!).. Ihan yläluomi (ei se liikkuva...joka sit killottaa rasvaisuuttaan..) punainen ja hilseilee. Tähän ei saa meikkiä nätisti ja on kyllä heti ruttuinenkin niinkuin olisin itseäni noin 100 vuotta vanhempi. Oi aikoja, oi tapoja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Basiron on tuttua tavaraa teinivuosilta, ja se on kyllä melkoista myrkkyä! :D Käytin sitä aikoinaan liikaa ja naama oli kuiva kuin autiomaa ja sen lisäksi tulipunainen.

      Basironista päättelen, että sulla on epäpuhtausongelmia? :) Tuota COSRX:in nestettä suosittelen kokeilemaan. Se on hellä iholle ja mukana on muutenkin niasiiniamidia, joka omalta osaltaan myös rauhoittaa ihoa :)

      PS. Tykkään itsekin lukea listoja, varsinkin niistä parhaista :D

      Poista
    2. Hahhahehhahee... Joo, jokunen vuosi sitten kokeilin sitä Basironia eka kerran ja "no eihän tää tee mitään.." Ja lisäilin.. kunnes muutaman päivän päästä naama oli tosiaan punainen ja hilseilevän kuiva! Apua! Niinpä lähdinkin nyt varovaisesti liikenteeseen ja käytin 2 kertaa, välissä 3 päivää. Silti on todella kuivattavaa :/. Minulla on bhat, ahat, niacamidit, sinkit, teepuuöljyt jnejne jne käytössä epäpuhtauksiin, mutta ei ne oikein toimi paitsi mustapäihin. Stressii vai mitä ihmettä..

      Poista
  2. Olisiko sinulla suositella myös parranajoon jotain suosikkituotteitasi? Mieheni käyttää NYR:n partaöljyä ajoon ja after shavea sen jälkeen (sekä tietty normaalit kasvovedet, öljyt ja voiteet), mutta iho on silti aika ärtynyttä ja karvatupet tahtovat tulehtua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Taika :) Ajelen itse tosi vähän partakarvaa, koska itsellänikin on superherkkä iho ja toisaalta tykkään pitää lyhyttä partaa. Parranajossa käytän mitä sattuu random partavaahtoa (yleensä geelistä vaahdoksi muodostuvia, ne tuntuvat liukkaimmilta).

      Jos iho ärtyy/tulehtuu ajelun jälkeen niin kannattaa ainakin unohtaa after shavet. Niissä on alkoholia, joka toisaalta tietysti desinfioi mutta samalla kuivattaa ja ärsyttää ihoa entisestään. Olen aika jyrkkä tämän suhteen ja en oikein voi kenenkään iholle suositella alkopitoisia after shaveja. Yleensä ottaen olen muutenkin kranttu "For Men" tuotteiden suhteen, koska niissä on usein liiaksi alkoholia ja mentolia, jotka ärsyttävät ihoa. Miesten tuotteissa ikävä kyllä usein haetaan enemmän freshiä fiilistä, kuin hoitavuutta.

      Suosittelisin kokeilemaan parranajon jälkeen jotain rauhoittavia raaka-aineita sisältävää kasvovettä. Esim. Cattierin Rosee Florale kasvovesi, jossa on rauhoittavaa kamomillaa, ja korjaavaa kehäkukkaa. Tuoksu on aika maanläheinen, jota tuskin miehetkään pelästyvät :) (http://www.nhs.fi/cattier-rosee-florale-soothing-beauty-lotion-200ml)

      Tässä postauksessa mainittua Frantsilan kehäkukkavoidetta voin suositella myös, se on ihan nappituote kaikenlaisten ihon epätasapainotilojen hillitsemiseen.

      Karvatupet tulehtuu usein myös siksi, että partakarva kasvaa sisäänpäin. COSRX:N BHA neste on kokeilemisen arvoinen myös. Se kuorii ihon pintaa kemiallisesti, jolloin partakarva pääsee kasvamaan helpommin, eikä jumita ihon sisään. COSRX:ssä on myös niasiiniamidia, joka taltuttaa tehokkaasti tulehdusta.

      Parranajo on tosiaan iholle tosi rasittava toimenpide ja itselläni iho ei juurikaan sitä kestä jatkuvasti. Iho meinaa mennä hyvästä hoidostakin huolimatta ihan "asfalttirupiseksi". :/ Toivottavasti näistä tuotevinkeistä olisi apua :)

      Poista
    2. Luonnonuutteita sisältävät parranajotuotteet usein vain ärsyttävät ihoa ja kirvelevät. Kirvely alkaa parranajon aikana ja jatkuu muutamia minuutteja.
      Sen sijaan LV Men -parranajogeeli ja balsami eivät kirvele ollenkaan ja leuka ei tunnu ärtyvän. Niissä on vain minimaalinen määrä ainesosia, ei mitään kasvisuutteita eikä liian vahvoja kemikaalejakaan.
      LV-partavaahdon arvostelu on tuolla:
      http://tuubitoleranssi.blogspot.com/2018/05/lv-men-herkalle-iholle.html

      Poista
    3. LV Men on kyllä ihan hyvä vaihtoehto myös. Niistä on hyvin riisuttu ärsyttävät ainesosat.

      Poista
  3. Tämäpäs olikin oikein mielenkiintoinen postaus. Tuon kehäkukan ostin juuri itselle ja on kyllä hyvä. Olisiko sinulla suositella jotain tuolle rumemmalle osapuolelleni jolla naama kuiva ja tulee helposti näppyjä parranajan jälkeen. -Anjuliini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frantsilan Kehäkukkavoide on kyllä super ja moni muukin sitä on kehunut :) Et kertonut tarkemmin mitä se toinen osapuoli käyttää tällä hetkellä kuivan ihon hoitoon :)?

      Hellävarainen putsari on kaiken A ja O. Kasvovettä runsaasti iholle ja siihen päälle seerumi ja voide. Ehkä tämä toinenkin osapuoli voisi innostua Frantsilan voiteesta? Tuossa aeimmissa kommenteissa kerroinkin jo vinkit parranajon jälkeen :)

      Poista
  4. Kiitos vastauksesta. Siinähän se onkin kun ei tuo ukko meinaa käyttää mitään mutta kiitos vinkistä. Taidan käydä ostamassa etukäteen jo syntymäpäivä lahjaa hänelle 👍 täytyypä kokeilla hänellekin sitten kehäkukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Frantsila on tosi neutraali tuoksumaailmaltaankin, että ainakaan siinä ei pitäisi olla ongelmaa ^_^

      Poista
  5. Samoja suosikkeja löytyy, esim. tuo Madaran vartalovoide <3 Olen tykännyt hirmusti myös Senjan essencestä ja Santen suihkuvoiteista ja täytyypä testata myös Bybin misti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mádara ja Senja on kyllä tosi hyviä :)Bybin Mega Mist on ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen tuote! ^_^

      Poista
  6. Tääpä oli mielenkiintoinen kooste! Tunnun aina löytävän sun blogista hirveästi uutta testattavaa :D Natura Siberican ja Lumenen putsarit menee ehdottomasti testiin, samoin Kocostarin laput! Kosteuttava seerumi alkoi myös kiinnostelemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tästä postauksesta löydät vain parhaita tuotteita testattavaksi ;D Olis jännä kuulla myös sun mielipiteet noista tuotteista :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)