keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Luonnonkosmetiikan bepanthen




Saksalainen luonnonkosmetiikkabrändi Weleda on taas yksi niistä tapauksista, jonka olemassa olon olen tiedostanut vuositolkulla, mutta silti brändiin tutustuminen on jäänyt tyystin. Muistelisin, että joskus vuosia sitten, kun luonnonkosmetiikkaa oli Suomessa tarjolla vielä aika vähän, kaupoista löytyi silti Weledaa. Olenkin nyt päässyt vihdoin tekemään tuttavuutta varsinaisen kulttituotteen parissa. Weleda Skin Foodin nimeen vannoo todella moni ja sitä on myös tituleerattu luonnonkosmetiikan bepantheniksi :)








Skin Food on pakattu pirtsakan vihreään tuubiin. Muistelin, että tämä olisi pakattu alumiinituubiin ja näin se aiemmin olikin, mutta tuotepakkaus on kokenut jossain vaiheessa uudistuksen. Sinänsä ehkä harmi, koska alumiinituubeissa on jotain, mistä itse tykkään :)







Skin Foodin voidepohjasta löytyy auringonkukkaöljyä, lanoliinia (lampaanvillarasvaa), manteliöljyä sekä mehiläisvahaa. Lanoliinista ja mehiläisvahasta johtuen tuote ei sovi vegaaneille. 

Siinä missä monelle tuttu bepanthen korjaa ihoa dekspantenolin avulla, Skin Foodista löytyykin ihoa korjaavaa kehäkukkaa. Koostumuksessa on myös mukana ihoa rauhoittavia keto-orvokkia ja kamomillaa. 






Siitä on hurjan pitkä aika kun olen bepanthenia omistanut, mutta mikäli muistikuvani sen koostumuksesta pitävät paikkansa, on Weledan Skin Food koostumukseltaan melkoisen identtistä bepanthenin kanssa.

Skin food on siis paksua, täyteläistä ja rasvaista. Paksusta koostumuksesta johtuen voide on myös erittäin riittoisaa käytössä. Koostumus on se verran tuhti tapaus, että se ei sovi itselläni kasvojen iholle, mutta kuivaihoinen tähän varmasti voisi rakastua.

Skin Food sopii mainiosti esimerkiksi kantapäille ja kyynärpäille. Yleensä ottaen minne tahansa, missä iho on todella kuivaa. En päässyt tällä kertaa kokeilemaan Skin Foodin ihoa parantavia ominaisuuksia, ihoni on ollut liian hyvässä kunnossa :D

Skin Foodia voi käyttää myös huulilla, missä se tuntuukin toimivan loistavasti. Voide pysyy paikoillaan, eikä leviä suupielille. Myös kuivilla, repaleisilla kynsinauhoilla voide on ihan 10/10. Skin Food toimii yllättävän hyvin myös tehohoitavana käsivoiteena. Vaikka koostumus onkin todella tanakkaa, sen imeytyvyys ihoon on erittäin hyvä. Voiteesta ei tunnu jäävän klähmäpintaa, vaikka toki siitä jää selkeästi aistittava suojaava pinta iholle. 

Skin Food on myös voittanu vuoden 2018 parhaan monitoimituotteen tittelin ^_^







Skin Foodissa on melko voimakas tuoksu. Tuoksu on selkeän sitruksinen, yrttisellä vivahteella. Tuoksu voi olla liian tymäkkä hajusteyliherkälle. Itse tykkään tuoksuista, ja mielestäni Skin Foodissa onkin tosi hyvä tuoksu. Nämä on niitä makuasioita :)


Weleda Skin Foodia on saatavilla esimerkiksi Sokoksilla ja apteekeissa. Skin Foodia on saatavilla myös Hyvinvoinnin tavaratalossa* (11€/ 30ml)



(Atopikin lahjapakkauksen arvonta on suoritettu, jonka voitti Kati. Voittajaan on otettu yhteyttä sähköpostitse. Kiitos kaikille osallistuneille :))



Pr-näyte
*Mainoslinkki


Oletteko tutustuneet Skin Foodiin?




3 kommenttia:

  1. Oon kuullut ja lukenut tuosta paljon hyvää, ens vuoden ostoslistalla :) Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on kyllä monet kehuneet ja itsenikin yllätti positiivisesti. Hyvää joulua 😊

      Poista
  2. Oi, tämäpä menee ostoslistalle! Kiitos vinkistä!
    /Tuulia

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)