keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Tata Harper - Vihreää luksusta



Yhteistyössä: Naturelle*




Olen päässyt tekemään tuttavuutta mielenkiintoisen luonnonkosmetiikkabrändin parissa. Kyseessä on yhdysvaltalainen Tata Harper. Tata Harperin luonnonkosmetiikkasarja sai alkunsa jo vuonna 2002 ja se perustuu huipputeknologiaan ja tietysti puhtaisiin ja luonnollisiin raaka-aineisiin. Kaikki Tatan tuotteet valmistetaan Tatan perheen maatilalla Vermontissa. Tata Harperin kosmetiikkasarjan syntytarinan perustalla on Tatan läheisten sairastuminen syöpään, jonka myötä Tata alkoi kiinnittää tarkempaa huomiota kosmetiikan sisältämiin haitallisiin aineisiin. Tämä siis johti siihen, että Tata alkoi kehittää omaa, luonnollista tuotesarjaansa. Tata Harperin tuotteissa on seuraavat sertifikaatit; Leaping bunny, AVA, Certified Vermont Made ja Ecocert.






Tata Harperin valikoimissa on mittava määrä purkkia ja purnukkaa, eri ihotyypeille. Itselleni tuotti suuria valinnanvaikeuksia valita tuotteita testiin. Olen varsinainen incikyyläri, kuten tiedätte. Tatan kaikki tuotteet ovat raaka-aineidensa puolesta puhdasta kultaa, joten valitse nyt siitä sitten! Tatan raikkaan vihreät lasipurkit kultaisine korkkeineen ovat kyllä muuten ilo silmälle!


Testasin Tatalta Uudistavan puhdistusvoiteen, Kosteuttavan kasvosuihkeen ja Kosteusvoiteen epäpuhtaalle iholle.










Inci: Aloe barbadensis leaf juice*, Cetearyl alcohol, Cetearyl olivate, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*, Sorbitan olivate, Prunus armeniaca (Apricot) seed powder, Citrus paradisi (Grapefruit) peel extract,  Leuconostoc ferment filtrate (radish root extract), Oryza sativa (Rice) extract*, Lactobacillus/Punica granatum (pomegranate) fruit ferment extract, Salix alba (Willow) bark extract*, Kaolin (Rose Clay), Sclerotium gum, Coco-glucoside, Cetearyl glucoside, Cetyl palmitate, Sorbitan palmitate, Soybean peroxidase, Superoxide dismutase, Sodium phytate, Aroma**, Citral, Limonene, Linalool




Tatan puhdistusvoide on varmaan arvokkaimpia koskaan kokeilemiani, ja näinpä odotukset olivat korkealla. Putsarin pohja on rauhoittavassa aloe verassa. Auringonkukkaöljy hoitaa ihoa. Mukana on myös erityisen tehokas antioksidantti superoksididismutaasi (vitsi mikä sana) joka suojaa ihoa hapettumisreaktiolta. Putsari sopii käytännössä kaikille ihotyypeille, mutta ei kovin herkälle iholle, sillä se sisältää myös mekaanisesti kuorivaa aprikoosinkivijauhetta. Kuorivaa vaikutusta tehostaa pajunkuoriuute.

Puhdistusvoide on kevyen voidemaista ja helposti iholla liukuvaa. Aprikoosinkivijauhe on erittäin hienojakoista, eikä se tunnu raapivalta tai liian kuorivalta joka päiväisessä käytössä. Tuoksu on mieto ja sitruksinen.

Puhdistusvoide sisältää myös erittäin mietoa sokeripohjaista tensidiä (coco-glucoside) jonka ansiosta putsari huuhtoutuu iholta täydellisesti pois. Tatan puhdistusvoide ei siis jätä jälkeensä mitään tuotetuntuja, mitä jää joidenkin tämän tyyppisten puhdistuotteiden jäljiltä iholle. On ihan makuasia mistä tykkää. Itse olen oppinut tykkäämään jopa niistä putsareista, joista jää tunnetta iholle. Mutta tykkään edelleen eniten näistä joista mitään tuntuja ei jää. Ihan mahtava puhdistustuote, joka on selkeästi kaikkein ideaalein tukkeutuneelle iholle. Kirkastavan vaikutuksen iholla näkee heti käytön jälkeen. Tehokas, mutta samalla hellä.











Inci: Aloe barbadensis leaf juice*, Rosa damascena flower water*, Lavandula angustifolia (Lavender) flower water*,  Leuconostoc ferment filtrate (radish root extract), Hamamelis virginiana (Witch Hazel) Distillate, Sodium hyaluronate, Beta vulgaris (Beet) Root,  Centella asiatica (Gotu Kola) extract*, Salix alba (Willow) bark extract*, Oryza sativa (Rice) extract*, Hydrolyzed Corn Starch, Sodium phytate, Superoxide dismutase*, Soybean peroxidase*, Aroma**, Limonene, Citral, Linalool, Citronellol, Geraniol, Eugenol, Farnesol



Tatan kosteuttavassa kasvosuihkeessa ei ole varsinaista vesipohjaa ollenkaan vaan pohja koostuu aloemehusta, ruusu- ja laventelivedestä, sekä ihohuokosia supistavasta taikapähkinävedestä. Trendikäs tehokosteuttaja hyaluronihappo on mukana.

Myös kasvosuihkeessa on mukana kemiallisesti kuorivaa pajunkuoriuutetta, josta erityisesti tukkoinen iho hyötyy. Suihkeen sisältämä rohtosammakonputki on antibakteerinen ja edistää sekä haavojen paranemista, että kollageenin tuotantoa.

Kasvosuihkeen antama sumu on erittäin hienojakoista, eikä se pärski kasvoja märäksi. Hienojakoisuutensa vuoksi tämä sopii siis mainiosti myös meikin päälle. Kosteuttavat tehot ovat huippuluokkaa. Tuoksu on luonnonkosmetiikkamaisen vihreä. Tuoksu ei sinänsä tunnu nenääni kovin vahvalta, mutta tässä oli jokin joka hieman otti henkeeni. Homma kuitenkin onnistuu mutkitta kunhan pidätän hengitystä suihkimisen ajan :) Eli jos on kovin herkkä tuoksuille, Tatan suihke ei ole ehkä juttusi. Kokeilin suihketta myös kämmenen kautta kasvoille, jolloin tuota edellä mainittua ongelmaa ei ollut.










Inci: Aloe barbadensis Leaf Juice*, Aqua/Water/Eau, Salvia Officinalis (Sage) Flower/Leaf/Stem Extract*, Glycerin, Santalum Spicatum (Sandalwood) Seed Oil, Propanediol, Pyrus Malus (Apple) Seed Oil, Lactobacillus Ferment, Squalane, Lactobacillus, Polyglyceryl-2 Stearate, Glyceryl Stearate, Lactobacillus/Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate, Oenothera biennis (Evening Primrose) Oil*, Hippophae rhamnoides (Sea Buckthorn) Oil*, Hydrolyzed Avocado Protein, Alpha-glucan Oligosaccharide, Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Dictyopteris Membranacea (Sea fern) Extract, Zinc PCA, Copper PCA, Sambucus Nigra Fruit Extract, Serenoa serrulata fruit Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Tremella Fuciformis (mushroom) Extract, Lentinus Edodes Extract, Narcissus tazetta (Daffodil) Bulb Extract*, Menyanthes trifoliata (Buckbean) Flower Extract, Arnica montana (Arnica) Extract*, Borago officinalis (Borage) Leaf Extract*, Medicago sativa (Alfalfa) Extract*, Spiraea Ulmaria Flower Extract*, Calendula officinalis (Calendula) Flower Extract*, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Stearyl Alcohol, Sorbitan Olivate, Sclerotium Gum, Lysolecithin, Xanthan Gum, Pullulan, Phenethyl Alcohol, Cetearyl Olivate, Silica, Maltodextrin, Aroma**, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Limonene, Linalool.




Kosteusvoide on suunnattu erityisesti rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. Tämä oli itselleni siis aika selvä valinta varsinkin näin kesään, kun ihoni on raivostuttavan vaikealla päällä. Nykyään en yleensä saa näppylöitä iholle - kiitos huolellisen ihonhoidon - mutta kesä tuntuu villiinnyttävän ihoani lähes poikkeuksetta. Nassuni on toki enemmän tai vähemmän rasvoittuva kesät talvet, no matter what.

Myös kosteusvoiteessa on aloepohja. Incin alusta löytyy myös haavoja ja ihotulehduksia hoitavaa salviauutetta, sekä antibakteerista santelipuuöljyä. Anti-age vaikutteinen omenansiemenöljy boostaa kollageenisynteesiä. Kosteusvoiteessa on myös hyaluronihappoa kahdessa eri muodossa. Epäpuhtauksia vastaan taistelee mm. sinkki ja pajunkuoriuute. Edellä mainittujen raaka-aineiden lisäksi kosteusvoide sisältää mittavan määrän erilaisia kasviuutteita- ja öljyjä. Kosteusvoiteen raaka-ainelista on vähintäänkin vakuuttavaa luettavaa ^_^

Tatan kosteusvoide taisi nousta testissä olleista tuotteista selkeäksi lemppariksi. Kosteusvoide on määritelty kevyesti kosteuttavaksi, mutta mielestäni se on tehokkaasti kosteuttava. Koostumus on jämäkkää (ei valuvaa), mutta silti kevyen fluidimaista ja se imeytyy ihoon erittäin nopeasti ja jättää mattapinnan. Tatan kosteusvoiteen tuoksu on hyvinkin vihreä. Siitä tulee mieleen vihersmoothie :)

Mutta miksi sitten tämä nousi lemppariksi? Tämä ihan oikeasti on onnistunut hillitsemään ihollani rasvoittuvuutta, ja se on paljon sillä kovin moni kosteusvoide ei samaan pysty. Näin ollen Tatan kosteusvoide menee aivan heittämällä parhaiden rasvoittuvalle iholle suunnattujen voiteiden joukkoon. Tatan kosteusvoiteen hinta on kieltämättä arvokas, mutta tämä on tuote johon voisin ehdottomasti satsata tulevaisuudessa.








Yhteenvetona Tata Harperin tuotteista voi vain sanoa, että ne ovat luksusta. Tykästyin ihan hurjan paljon. Luksusta ovat nätit lasiset pakkaukset, vihreine värineen. Mutta suurinta luksusta ovat tuotteiden sisällöt. Tuotteet pursuavat tehokkaita ja hoitavia raaka-aineita ja turhat täyteaineet ovat jätetty minimiin. Luksusta siis. Jos olisi pakko valita vain yksi ihonhoitobrändi loppuelämälle, Tata Harper voisi ehdottomasti olla sellainen ^_^


Postauksen linkit vievät Naturellen verkkokauppaan*. Tata Harperin tuotevalikoimaan voi käydä tutustumassa kokonaisuudessaan tästä*.



Edit. Tata Harperin tuotteet ovat -20% alennuksessa 6.7 Naturellen verkkokaupassa :)




Tuotteet saatu pr-näytteinä.
*mainoslinkki



Onko Tata Harper teille tuttu brändi? Kuulostaako Tatan tuotteet mielenkiintoisilta?

8 kommenttia:

  1. Brändinä on tuttu mutta koskaan en ole tuotteita testaillut. Kuulostaa mielenkiintoiselta mutta hinnat eivät... Lottovoittoa odotellessa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tatan tuotteet on kyllä aika suolaisen hintaisia. Luonnonkosmetiikan Chanelia melkein, paitsi että Chanel taitaa olla vieläkin tyyrimpää :D

      Poista
  2. Brändi on tuttu mullekin, ja joitakin näytekokoja olen kokeillut, sekä hiplaillut tuotteita Stockmannilla. Jotenkin tuntuvat mun makuun liian "vihreiltä" ja liian hintavilta, mutta varmasti laatu on ihan kohdillaan ja ylikin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hintojen puolesta Tatan tuotteet ovat kyllä arvokasta tavaraa, mutta tämän kokeilun perusteella myös superlaadukasta :)

      Poista
  3. Tatan tuotteet vaikuttavat ihanan luksukselta ja monta varmasti kelpuuttaisin kylppäriini. :) Joitain testerikokoja olen aiemmin käyttänyt vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että kelpuuttaisin Tatalta melkein kaikki tuotteet kylppäriin :D

      Poista
  4. Mulla on ollut jonkun verran Tata Harperin tuotteita käytössä ja oon kyllä tykännyt :) Tata Harperin Resurfacing Mask on oikeasti varmaan maailman paras kirkastava naamio! :D Tai no, ainakin kuuluu kolmen parhaan joukkoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Resurfacing Mask kuulostaa kyllä todelal hyvältä ja näköjään saanutkin todella ylistäviä kehuja :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)