torstai 5. heinäkuuta 2018

Aco Sun - Ei-tahmaiset aurinkosuojatuotteet
Kesää on vielä jäljellä, ja ehkäpä Suomessa saadaan vielä nauttia oikein kunnon hellesäistä toukokuun tapaan. Tai sitten vettä tulee kuin saavista ja lämpötilat notkuvat kaukana alle kahdenkympin. Se jää nähtäväksi, mutta varmuuden vuoksi on hyvä vielä kirjoittaa juttu aurinkosuojatuotteista.


Postauksen aiheena on Aco Sun aurinkotuotteet. Acon aurinkotuotteiden suojausmekanismi perustuu kemiallisiin UV-filttereihin. Kemialliset filtterithän tuntuvat iholla lähtökohtaisesti paljon mukavammilta verrattuna fysikaalisiin filttereihin, joita käytetään erityisesti luonnonkosmetiikassa. Tosin luonnonkosmetiikankin aurinkosuojatuotteet ovat kehittyneet hurjasti viime aikoina. Varsinkin Mádaran viimeisimmät lanseeraukset aurinkosuojatuotteiden osalta ansaitsevat mega-ison peukun ^_^

Kemiallisista UV-filttereistä on ollut viime aikoina negatiivista juttua mediassa, sillä niiden kohdalla on esitetty epäilyjä vaikutuksesta mm. ihmisen hormonitoimintaan. Näistä seikoista huolimatta moni tykkää käyttää enemmän kemiallisia UV-filttereitä sisältäviä arunkosuojatuotteita, juurikin niiden käyttömukavuuden vuoksi. Tämä lienee jokaisen oma henkilökohtainen valinta mitä haluaa ihollensa käyttää.


Olen kokeillut kahta aurinkosuojatuotetta Acolta. Jos haussa on vedenkestävä aurinkosuojatuote, joka ei tuoksu miltään, ja jättää iholle miltei huomaamattoman tuotetunnun, kannattaa olla korvat höröllä ^_^
Aco Sun Face Cream Anti Age SPF30
Kasvovoide sisältää korkean suojakertoimen 30 ja antaa välitöntä suojaa UVA- ja UVB- säteiltä. Voiteessa on myös korotettu suoja UVA- säteitä vastaan, joka suojaa ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. E- ja C- vitamiinit yhdessä ubikinonin kanssa antavat antioksidanttisuojan iholle. Mukana myös anti-age vaikutteinen niasiiniamidi. Triple Moist Complex- yhdiste lupaa syväkosteuttaa ihoa pitkävaikutteisesti.

Tuote on pakattu pumpulla varustettuun tuubiin. Koostumus on kevyen voidemaista. Voide imeytyy ihoon parissa sekunnissa, jättäen pehmeän ja kosteutetun mattapinnan. Mistään tahmapinnasta ei ole tietoakaan. Voide ei myöskään tuoksu miltään, ei edes siltä surullisenkuuluisalta erikeeperiltä :) Erittäin miellyttävän tuntuinen iholla.
Aco Sun Transparent Spray SPF30Läpinäkyvä spray lupaa antaa myös välittömän suojan UVA- ja UVB- säteitä vastaan. Sprayn suihke tulee iholle melko kohdistetusti, josta se on helppo levittää. Iholle suihkuttaessa voi haistaa alkoholin tuoksun, mutta se haistuu iholta muutamassa sekunnissa ja iholle ei jää tämänkään tuotteen yhteydessä minkäänlaista jälkituoksua. Tuntu iholla on aluksi aavistuksen kuivaöljymäinen, mutta tuntu katoaa melkein saman tien iholle hierottaessa. Iholle jäävä tunne on samettisen pehmeä ja mitään tahmeutta tai niljakkuutta ei ole havaittavissa.
Acon tuotteita on myynnissä apteekeissa. Hinnat Yliopistonapteekissa:
Tuotteet pr-näytteitä.Oletteko löytäneet hyviä aurinkosuojatuotteita Acolta?

4 kommenttia:

 1. Mä olen käyttänyt paljon Acon aurinkosuojatuotteita kasvoille ja kropalle. Tuo Aco Sun Face Cream Anti Age on myös tuttu ja toimiva. En koe ongelmalliseksi kemiallista aurinkosuojaa, koska melkein kaikissa tuotteissa voi piillä jokin vaara. Acon aurinkosuojavoide on just siitä kiva, että se ei klähmää ja levittyy kasvoille vaivattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Acon tuotteet vaikuttaa kyllä yleensäottaen tosi toimivilta ja tasalaatuisilta :)

   Poista
 2. Acon mattafluidi on minusta kuitenkin aika rasvainen, mutta ehkä talveksi voisi kokeilla tuota anti-agea.
  Minulle eivät fysikaaliset filtterit sovi kuivattavan vaikutuksen takia kovin hyvin, alkaa päivän mittaan kiristää.

  VastaaPoista
 3. Itse olen kuullut paljon hyvää näistä Acon tuotteista, vaan en ole vielä päässyt kokeilemaan. Ehkäpä sitten kesällä. Etenkin tuo mattapintanen rasva kuulostaisi hyvältä, kuitenkin kun helteellä hieman hikoilee niin ihosta tulee herkästi rasvaisen näköinen.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)