maanantai 10. syyskuuta 2018

P'ure Papayacare - Ihoa uudistava papaija








Suomeen on rantautunut aika mielenkiintoinen, joskin suppean tuotevalikoiman omaava P'ure Papaycare. Brändi tulee Australiasta ja on Na-True sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Brändin tähtiraaka-aineeksi on valittu fermentoitu papaija. Papaija itsessään sisältää papaiini nimistä entsyymiä, jolla on ihoa uudistavia ominaisuuksia. Papaiinin ominaisuuksia voisi verrata hedelmähappoihin, se siis nopeuttaa kuolleen ihosolukon poistumista. Papaiini taistelee myös vapaita radikaaleja vastaan.

Púre Papaya Carelta löytyy kolme eri tuotetta, joista itselläni on ollut testissä kaksi. Testissä on ollut Papaya Ointment - balsamivoide sekä Papaya Renew - voide. Näiden lisäksi linjaan kuuluu Vapour-balsami, joka avaa hengitysteitä. Kyseessä mitä ilmeiseimminkin Vicks Vaborub tyyppinen tuote :)








Ointment Balsamivoide 25g


INCI: Butyrospermum parkii (Shea butter), Macadamia ternifolia oil, Simmondsia chinensis (Jojoba) oil, Carica papaya (Papaya) ferment, D Alpha Tocopherol (Vitamin E), Tribehenin (derived from Brassica napus), Sorbitan olivate (Olive derived emulsifier), Beeswax, Fragrance (naturally derived), Styrax benzoin resinoid, Calendula officinalis flower extract.




Balsamivoide on vedetön, joka tekee siitä erittäin täyteläisen ja ravitsevan. Balsami koostuu sheavoista, makadamia- ja jojobaöljystä, sekä papaijasta. Tuote ei sovi vegaaneille, sillä siinä on käytetty myös mehiläisvahaa. Mukana on myös ihoa korjaavaa kehäkukkaa. 


Ointment Balsamivoide on suunnattu vahingoittuneelle ja ärtyneelle iholle. Se soveltuu esim. vaippaihottumaan sekä tatuoinnin ja haavojen hoitoon. Paksun koostumuksensa ansiosta toimii myös erityisen hyvin huulilla. 

Yleensä vedettömät, runsaasti vahoja ja/tai öljyjä sisältävät koostumukset tuntuvat aika raskailta ja hankalasti imeytyviltä iholla. Ointmentissa on jotain selittämätöntä taikaa, sillä se imeytyy näinkin täyteläiseksi voiteeksi yllättävän hyvin ihoon. Toki jälkitunnusta huomaa, että iholle on lisätty jotain tuhtia tavaraa. Silti iho ei jää tämän jäljiltä klähmäiseksi tai rasvaiseksi. 

Ointment on edellä mainittujen kohteiden lisäksi hyvin soveltuvaa tavaraa esim. kynsinauhoille ja muille korppukuiville ihoalueille. Tuoksu on pähkinäinen ja hieman makea. 









Renew Voide 100ml



INCI: Purified water, Olivoyl hydrolysed wheat protein, Butyrospermum parkii (Shea butter), Carica papaya (Papaya) ferment, Centella asiatica (Gotu kola) extract, Chamomilla recutita(Chamomile) flower extract, Rosa eglantaria (Rosehip) oil, Prunis amygdalus dulcis(Sweet almond) oil, Macadamia integrifolia seed oil, Glycerine, Capryloyl glycerin/sebacic acid copolymer, Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil, Sodium levulinate, Fragrance (naturally derived), Calophyllum inophyllum (Tamanu) seed oil, Tocopherol (Vitamin E), Sodium anisate, Lactic acid, Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf juice, Citrus aurantium dulcis(Orange sweet) oil.



Renew voide on suunnattu erityisesti arpeutuneen ihon hoitoon. Voide sisältää arpien hoidossa hyödyllisiä ainesosia; rohtosammakonputkea ja ruusunmarjaöljyä. Sekä tietysti sitä fermentoitua papaijaa, joka uudistaa ihoa.  Mukana on myös hoitavia ja ihoa pehmentäviä  kasviöljyjä.

Renew voiteen koostumus onkin sitten päinvastainen Ointment balsamivoiteeseen. Renew on erittäin kevyt voide ja se levittyy ja imeytyy ihoon erittäin nopeasti. Renew jättää jälkeensä hoitavan tunnun iholle. Koostumus on näppärä, se sopii oikeastaan vartalolle yhtä hyvin kuin kasvoille. 

En päässyt tällä kertaa toteamaan voiteen vaikutusta arville, joten arvio ja fiilistely jää ihotuntuman varaan :) Tuoksu on samanlainen Ointmentin kanssa.  




P'ure Papayacare tuotteita on saatavilla Ruohonjuurissa, sekä maahantuojan verkkokaupassa.




Pr-näytteitä










3 kommenttia:

  1. Ihan uusi merkki! En muista tästä ennen kuulleeni, mutta hyvä vaan, että tulee esille, ei muuten pysy kartalla;)
    Hintatasokaan ei vaikuta tähtitieteelliseltä. Täytyypä pyrähtää Ruohonjuuressa katsastamassa ihan livenä:)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Kiva kun vinkkasit tästä :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)