tiistai 22. toukokuuta 2018

Varpu - Sulfaatiton markettishampoolöytö







Aika moni tykkää käyttää nykyään hiustenpesussa sulfaatittomia shampoita. Mitä olen itse pistänyt merkille, ei marketeista taida vieläkään löytyä hurjan monia eri vaihtoehtoja sulfaatittomille shampoille. Itse olen vaahdotellut päätäni useamman pullollisen verran banaanin tuoksuisella Oliivi Shampoolla. Oliivi Shampoohan on sulfaatition ja sitä voisi luonnehtia melko hoitavaksi ja miedosti peseväksi. Oliivi Shampoota valmistaa kotimainen LH-Beauty.

(Oliivishampoosta kiinnostui myös taannoin eräs kreikkalainen kosmetiikkamyyjä, ja epäili kovasti, että onko muka oikeasti suomalainen tuote :D)


 LH-Beautylta löytyvät myös ne monelle tutut Lacto Linen ihonhoitotuotteet. Kyseiseltä firmalta olen nyt löytänyt vinkkaamisen arvoisen Varpu Avocadoshampoon ^_^







Varpu on siis sulfaatiton tapaus, mutta siinä on käytetty usempia muita mietoja tensidejä. Varpuun hoitavuutta tuo avocado- ja kookosöljy. Shampoo ei sisällä silikoneja, keinotekoisia hajusteita, eikä väriaineita.

Sulfaatittomien shampoiden yleisin ongelma on niiden vaihteleva vaahtoavuus, ja runsaasta vaahdosta nautiskeleva (kuten minä) ei välttämättä tämän ominaisuuden vuoksi tulenpalavasti rakastu sulfaatittomiin shampoisiin. Kuitenkin joidenkin kohdalla sulfaatiton shampoo voi olla hyvä vaihtoehto, jos sulfaatit tuntuvat kuivattavan tai ärsyttävän hiuspohjaa. Sulfaatiton shampoo saattaa myös joissain tapauksissa pidentää värjättyjen hiusten sävyn kestävyyttä.

Aika usein olen omalla kohdallani huomannut myös sen, että joudun vaahdottamaan hiukset sulfaattittomalla shampoolla kahdesti. Joskus vain tuntuu siltä, että yksi vaahdotuskerta ei tee hiuksista tarpeeksi puhtaan tuntuisia. Joskus se voi olla myös ihan psykologinenkin seikka :)







Varpuun tykästyin oikeastaan jo samantien ensikokeilulla. Koostumus on jämäkkää, kirkasta geeliä, joka ei valu sormien läpi. Shampoota voisi luonnehtia myös taloudelliseksi, koska sitä ei tarvitse annostella hurjan suurta määrää saadakseen muhkean vaahdon. Kyllä, Varpu ihan oikeasti vaahtoaa muhkeasti ja tämän kohdalla olen kokenut täysin tarpeettomaksi vaahdottaa kahdesti.

Shampoon vaahto on liukasta ja kuohkeaa, toisin kuin joidenkin muiden sulfaatittomien shampoiden kohdalla. Sulfaattivapaiden shampoiden kohdalla  tuntuu toisinaan, että se kevyt vaahto jämähtää paikoilleen ja sitä ei saa leviämään jolloin shampoota pitää taas lisätä hiuksiin.

Vegaaninen Varpu on myös melko edullinen, ottaen huomioon ison 500ml pakkauskoon. Valmistajan verkkokaupassa sillä on hintaa 4,80€. Varpu Avocadoshampoota on hyvin tarjolla myös isommissa marketeissa ja tavarataloissa kaikki jälleenmyyjät näkee täältä.

Varpu shampoon ainoa miinus on tuoksu. Siitä tulee mieleen hajusteettomien tuotteiden hieman tympeä tuoksu, vaikka se ei toisaalta ole mitenkään hurjan vahva. (Edit. LH-Beautylta kerrottiin että Varpusarjan tuoksu tulee vihreän teen ja aloe veran yhdistelmästä :)) Varpu kuitenkin onnistuu siinä, mikä mielestäni on shampoon tärkein juttu; Pesee hyvin ja vaahtoaa runsaasti. Omaa lettiäni Varpu ei pese toivottomaksi takkukasaksi, mutta ainakin kevyt hoitsikka on tarpeen :)



Varpu saatu pr-näytteenä. 



Oletteko kokeilleet Varpua? onko teillä sulfaatittomia markettishampoo vinkkejä? :)
















13 kommenttia:

  1. Jotenkin jo purkista aattelen, että tää olis täydellinen mökkishampoo. :D

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen tapaus, jos tuoksu olisi vielä herkullinen niin lähtisin heti huomenna tätä etsimään kaupasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvä shampoo sulfaatittomien joukossa, mutta tosiaan tuoksu on ainakin omaan nenääni ei niin miellyttävä. Toisaalta, jokainen kokee tuoksut erilailla :D Kaipaisin itse tähän tuota Oliivi shampoosta tuttua banaanin tuoksua, se on tosi kiva! :)

      Poista
  3. Oon jo tovi yrittänyt bongailla näitä Varpu-tuotteita kaupoista, mut vielä ei oo osunut silmään. Täytyykin kattoa toi jälleenmyyjien lista läpi!

    Harmi, että tää on pumppupulloon pakattu. Toisten kylppäriin se on varmaan täydellinen pakkaus, mutta itelle lähes huonoin (ainoa huonompi on puteli, jossa on kierrekorkki...), koska mun kylppärissä on vaan yks semmonen kulmahylly, josta pesutuote on aina otettava kätösiin, koska en usko että hylly kestäis päivättäistä pumppupullon pumppausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pumppupullo tuottaa hankaluuksia, niin voisiko tuon sisällön vaikkapa siirtää vanhaan flip-top malliseen shampoopulloon :)

      Poista
  4. Munkin pitää vilkasita tuo jälleenmyyjien lista, koska tuntuu etten ole nähnyt näitä missään muualla kuin viime syksyn I love me -messuilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä minäkään näihin törmännyt vielä missään :D Täytyykin seuraavalla kauppareissulla käydä tsekkaamassa shampoohylly tarkemmin ^_^

      Poista
  5. Etsinyt sulfaatittomia Varpu ja Oliivi tuotteita Jyväskylän kaupoissa. Monessa kaupassa ei ole ollut, vaikka LH-Beautyn jälleenmyyjien listassa oli. Varpu Avocado ja Tyrni shampoot ja hoitoaineet löytyy Löytötexistä Oliivi shampoo ja hoitoaine Puuilo-kaupasta. :)

    VastaaPoista
  6. Kuopiossa löysin Prismasta, en ole käyttänyt vielä :)

    VastaaPoista
  7. Ite käytän luomurypsiöljyshampoota, ei ole mitään ylimääräistä, hajukin on tosin hieman mäntysuopamainen... Itse kierrän hajusteet kaukaa, hypoallergeninen hajukin on kauhean voimakas.

    VastaaPoista
  8. Ostin shampoon, mutta jäin miettimään että mikä mahtaa olla sen pH arvo, sattuisitko tietämään?

    VastaaPoista
  9. Kiitos vinkistä! Löysin tällä viikolla läheisestä S-marketista.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)