keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Kotimainen Senja CosmeticsVuoden ekassa postauksessa tutustutaan uuteen, kotimaiseen luonnonkosmetiikkabrändiin. Kyseessä on viime vuoden syksyllä lanseerattu Senja Cosmetics.Senjan tuotteet ovat täysin vegaanisia ja eläinkokeettomia, sekä Fi-Natura sertifioituja. Tällä hetkellä Senjan linjasta löytyy 2 puhdistustuotetta, hoitoneste sekä 2 kosteusvoidetta. Senja nappaa hieman ideologiaa K-Beautysta käsittäen kaksoispuhdistuksen, sekä hoitonesteen. Nordic Nectar hoitonesteen valitsinkin jo Vuoden parhaat 2018- listalle. Ja nyt tässä postauksessa esittelen kyseisen hoitonesteen tarkemmin. Senjan pakkausdesignista annan heti extrapisteitä. Tyylikkäät, metsäisen tummanvihreät, valkoprinttiset pakkaukset ovat tyylikkäät, vai mitä olette mieltä?
Senja Parkkinen. Kuva: Senjacosmetics
Brändin takana on aiemmin kosmetiikkayrityksessä toiminut Senja Parkkinen, joka huolestui "tavallisen" kosmetiikan sisältämien raaka-aineiden mahdollisista haittavaikutuksista iholle ja terveydelle. Tästä Senja sai idean kehittää luonnonkosmetiikkasarjan, joka hyödyntäisi suomalaisia antioksidanttirikkaita marjoja, sekä yrttejä. Näin syntyi Senja Cosmetics. 

Olen nyt testaillut Senjan koko tuotesarjan läpi ja voin kertoa niistä oman mielipiteeni. Senjan tuotteissa on miedohkot, miellyttävän marjaisat tuoksumaailmat.  Senjan tuotteet ovat myös hauskasti numeroitu käyttöjärjestyksen mukaisesti. Eli ihonhoidon aloittelijakaan ei mene helposti homman kanssa metsään ^_^Sleek Cheek PuhdistusöljySenjan puhdistusöljyn koostumukseen ihastuin jo heti ensimmäisellä käyttökerralla. Se on mukavan vesimäisen kevyttä. Kammoan sellaisia paksuja ja tahmeita öljyputsareita, jotka tarraavat ihoon liian tiukasti. Sleek Cheek on tahmaöljyjen täydellinen vastakohta. Öljy liukuu iholla leikiten ja irroittaa kaiken meikin ja lian. 

Öljyssä on mm. auringonkukka- ja pellavansiemenöljyjä sekä mustikkaa ja puolukkaa. Sleek Cheek sisältää myös emulgaattoreita, joiden johdosta putsari emulgoituu jonkin verran veden kanssa, mutta ei täydellisesti. Tästä onkin siis hyvä jatkaa kaksoispuhdituksen mallin mukaisesti vaahtoputsariin.
Cotton Cloud PuhditusvaahtoSenjan puhdistusvaahto ei sisällä sulfaatteja. Sen sijaan vaahto puhdistaa ihon miedommilla kookospohjaisilla tensideillä. Vaahto sisältää mm. ihoa rauhoittavaa nokkosta. 

Vaahto on koostumukseltaan semi-kermaista ja pehmeää moussea. Erittäin käyttömukava ja huuhtoutuu iholta helposti, ilman että se jää liiaksi pyörimään iholla. Cotton Cloud tuntuu käytössä hellältä, eikä se kuivata liiaksi ainakaan omaa ihoani. 
Nordic Nectar HoitonesteTässä on Senjan tähtituote :)


Senjan tuotelinjasta puuttuu kokonaan tavanomainen kasvovesi, joka on korvattu varsinkin korealaisesta ihonhoitorituaalista tutulla hoitonesteellä. Hoitonesteethän ovat tavallisia kasvovesiä kosteuttavampia ja hoitavampia. Koostumuksiltaan "paksua vettä".

Nordic Nectarin vesipohja on korvattu kotimaisella koivunmahlalla, jota voisi kutsua myös Suomen aloe veraksi :) Koivunmahla sisältää mm. C-vitamiinia, sinkkiä, magnesiumia ja aminohappoja. Koivunmahla sisältää myös tuttua ksylitolia, joka jo itsessään on kosteutta sitova humektantti. 

Myös hoitoneste sisältää mustikkaa, puolukkaa sekä nokkostasta, joita löytyy oikeastaan läpikotaisin Senjan muistakin tuotteista. Glyseriini sitoo iholle kosteutta.

Nordic Nectarin ihoa nesteyttävät ominaisuudet ovat mainiot ja erityismaininta täytyy antaa hoitonesteen kosmeettisesta miellyttävyydestä. Aika useat hoitonesteet ovat siitä ikäviä, että niitä kerrostaessa iho alkaa tuntua toisinaan todellakin tahmaiselta (korkeat humektanttipitoisuudet). Tahmatunne iholla ei ole kovinkaan monen kuluttajan mieleen, enkä siitä itsekkään liiemmin välitä.

Nordic Nectaria on suhteellisen mukava kerrostaa iholle jopa ne 7 kerrosta, ilman että iho muuttuu aivan kärpäspaperiksi. Toki tämäkin hoitoneste hieman tahmeutta iholle jättää, se kuuluu asiaan tämän tyyppisissä tuotteissa. Silti useimpiin hoitonesteisiin verrattuna Nordic Nectar on erityisen miellyttävän tuntuinen iholla. 
Matte Magic & Berry Bomb KosteusvoiteetSenjalta on kosteusvoidevalikoimassa kevyempi Matte Magic ja täyteläisempi Berry Bomb.Matte Magic on suunnattu seka- ja rasvoittuvalle iholle. Voiteen sisältämä kuusenkerkkä omaa antimikrobisia ominaisuuksia, samalla kun siankärsämö supistaa ihohuokosia. Hoitavuutta voiteelle tuo oliiviöljypohjainen skvalaani. Matte Magic on ihotuntumaltaan mukavan kevyt ja se tosiaan jättää iholle mattaisen pinnan. Kosteustehot ovat moitteettomat, mutta se onnistuu myös samalla pehmentämään ihoa tehokkasti.


Berry Bomb on koostumukseltaan täyteläisempi ja suunnattu normaalista kuivalle iholle. Täyteläisyys eron kyllä huomaa Matte Magiciin, mutta mistään jankkivoiteesta ei ole kyse. Berry Bomb ravitsee ihoa auringonkukka- ja pellavansiemenöljyllä.  Berry Bomb pyörähtelee iholla hieman kauemmin, kuin Matte Magic, mutta imeydyttyään ihoon jälkitunne on ihan superhyvä. Berry Bomb tuntuu ravitsevalta ja nostan erityisesti esiin pehmentävän vaikutuksen. Tunne säilyy iholla hämmästyttävän kauan.

Oma ihoni on ollut nyt viime aikoina tavallista kuivempi ja kiristelevämpi. Pakkanen ja keskuslämmitys on totisesti tehnyt taas tehtävänsä. Kävi erikoisesti niin, että en osaa varsinaisesti valita Senjan voiteista lemppariani. Molemmat tuntuvat erittäin hyviltä iholla. Taidan ehkä aavistuksen kallistua tällä hetkellä enemmän Berry Bombiin. Matte Magic tulee kyllä ehdottamasti vakkarikäyttöön, kun iho ei enää vaadi niin intensiivistä hoitoa :)
Senjan kosteusvoiteiden pahvipakkauksista täytyy kyllä vielä myös erikseen mainita. Revontuliteema on upea ja sopii kotimaiselle tuotteelle, kuin kirsikka kakun päälle ^_^ Senjan tuotteista jäi erittäin hyvä ja laadukas vaikutelma. Brändille ei voi kuin toivoa menestystä. Itse jään odottelemaan innolla, josko brändi laajenisi käsittämään vielä seerumin ja kasvoöljyn :)

***


Tuotteita voi ostaa Senjan omasta verkkokaupasta tai esim. House of Organicilta*Pr-näytteitä.
*Mainoslinkki


Oletteko jo tutustuneet Senjaan?

3 kommenttia:

 1. Nää on itsellä seuraavaksi testissä, enkä malta odottaa. Muhun kolahti nää pakkaukset myös heti kuin veitsi sulaan voihin, upeat! Koko viime vuosi oli aivan älyttömän mahtava suomalaisen luonnonkosmetiikan saralta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, toivottavasti sulta tulee postaus Senjasta, olisi mielenkiintoista kuulla sunki fiilikset ^_^ Kotimainen luonnonkosmetiikka tosiaan kyllä loisti viime vuonna :)

   Poista
 2. Tuo hoitovesi on ollut ihan must-juttu viime päivinä kuivalle iholle. :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)