perjantai 14. kesäkuuta 2019

Givenchy - Gentleman Cologne



Tänään tuoksuesittelyssä on sellainen tuoksu, joka on mielestäni lähestulkoon aivan täydellinen valinta juurikin näin kesään. Tiedättekö, kun joissakin tuoksuissa voi melkein aistia tietyt vuodenajat? Kevään, syksyn, talven tai sitten kesän. 


Givenchyn uusi lanseeraus Gentleman Cologne tuoksuu kesälle :)








Gentleman Cologne on pakattu minimalismia rakastavan tyypin toiveiden  mukaisesti. Pahvipakkaus on yksinkertaisen raikkaan tyylikäs, puhtaanvalkoista ja musta printti. Pakkauksen sisältä paljastuu tuttua muotoilua. Kirkas lasipullo on suunnittelultaan yksinkertainen, konstailematon, mutta tyylikäs.



Tuoksupyramidi on seuraavanlainen:



Alkutuoksu: bergamotti, sitruuna, petitgrain
Sydäntuoksu: Iiris, vetiver, rosmariini
Pohjatuoksu: ambroxan, myski







Voihan vitsiläinen, että tykästyin tähän tuoksuun suuresti jo ensikokeilulla. Tuoksu on aika mielenkiintoinen ja voi olla myös joillekin miehille ehkä haastava. Vaikka tuoksu on ehdottomasti vihreä, se on myös hieman kukkainen.  Alkutuoksu on todella raikas ja vihreä. Bergamotti ja sitrus ovat tuttuja, mutta petitgrain kuulosti uudelta. Google tiesi kertoa, että petitgrain on sitruksinen, hieman minttuinen, mutta myös kukkainen. Luulen, että petitgrain on hieman syyllinen siihen, miksi alkutuoksusta tulee niin vahvasti mieleen kesäinen vihreä niitty ^_^

Sydäntuoksusta löytyy iiristä, joka boostaa tuoksun kukkaista vaikutelmaa. Vetiver taittaa sydäntuoksua sopivasti maskuliinisempaan suuntaan. Pohjatuoksusta löytyy ambroxania (ambran synteettinen versio) sekä myskiä. 











Genteleman Cologne on alkutuoksussaan pirskahtelevan raikasta genreä. Iholle varsinaisesti jäävä tuoksu on hyvin tasapainoinen tuoksunuottien näytelmä. Puhdas ja raikas. Genteleman Cologne on tuoksuna myös niiden mieleen, jotka tykkäävät iholle utuisen keveinä jäävistä tuoksuista. Itse en laittaisi pahakseni, jos tuoksu olisi aavistuksen voimakkaampi. Mutta toisaalta nämä ovat makuasioita. Tuoksun pysyvyys iholla on muutaman tunnin.

Ja tosiaan, kuten edellä mainitsin, saattaa jotkut tuoksun kokea haastavaksi. En näe Genteleman Colognea oikein aikuisen bisnesmiehen tuoksuna. Luulen, että tuoksusta saattaa kiinnostua enemmän nuorempi mies, joka hakee jotain massasta poikkeavaa ja hieman persoonnallisempaa. 

Jos hakusessa on vielä erityisesti kesätuoksu, Gentleman Cologne on tarkastamisen arvoinen :)


Givenchy Gentleman Cologne esim. Sokoksella 72,90€/ 50ml



Pr-näyte.



Onko tämän kesän suosikkituoksut jo löytyneet? :)

2 kommenttia:

  1. Mun mies rakastaa näitä Givenchyn tuoksuja, ei paljon muita käyttäiskään.. Usein huomaan, että kun lähdetään reissuun, on kassiin juurikin päätynyt joku Givenchy. Ainoastaan Guerlain, Hermes, Armani ja Chanel tuntuu olevan yhtä kiinnostavia brändejä. :D

    Oma nenäni tykkää todella paljon tästä Cologne-versiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cologne on kyllä tosi hyvä ja ihan täydellinen kesään ^_^ Mä olen joskus joitain Armanin tuoksuja käynyt nuuhkuttelemassa, mutta ne ei oikein sytytä mua. Oon kokenut ne hieman liian raskaiksi tuoksuiksi.

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)