torstai 20. kesäkuuta 2019

Ecodenta - Hiilipoweria hampaiden hoitoonKuten on tullut jo aiemmin todettua, aktiivihiili on ollut pitkään trendi-ainesosa kosmetiikassa. Aktiivihiiltä löytyy varsinkin nykyään runsaasti erilaisista kasvonaamioista. Aktiivihiiltä löytyy tietysti myös hammashygienian puolelta nykyään. Lienee jo aika monelle tuttuja ne pikimustat hammastahnat, jotka lupaavat valkoisempaa hymyä?


Pepsodentiltakin löytyy jo oma hiilihammastahna, mutta koin sen aika mitäänsanomattomaksi tapaukseksi. Pepsodentti oli myös väriltään haalean harmaata, ei mustaa. Viimeisin kokeilu tältä rintamalta löytyy Ecodentan parista. Ecodenta on liettualaista luonnonkosmetiikkaa, ja heiltä löytyy laajempikin kattaus tuotteita hammashygieniaan. 
Itse kiinnostuin ilman muuta kokeilemaan pr-toimistolta saamiani Ecodentan valkaisevaa hammastahnaa ja valkaisevaa suuvettä. Varsinkin hiilipohjaisten hammastahnojen aiemmat kokeilut ovat vakuuttaneet tehoillaan siinä määrin, että Ecodentalle oli ehdottamasti annettava tilaisuus.

Itseäni ehkä hieman häiritsee näidenkin tuotteiden nimissä esiintyvä whitening/valkaiseva- termi. Termi saattaa olla joiden tiedostamattomien kuluttajien kohdalla harhaanjohtava. Värjäytymiä poistava, on mielestäni terminä parempi. Hiiltä sisältävät hammastahnat eivät kykene valkaisemaan hammasluuston alkuperäistä väriä yhtään vaaleammaksi tai valkoisemmaksi. Jos siis on aina omannut kellertävän hammasluuston, on turha lähteä hakemaan helpostusta asiaan hiiltä sisältävillä tuotteilla. 

Jos sen sijaan on pistänyt merkille, että hampaat ovat selkeästi muuttuneet kellertävämmäksi tai värjäytyneet, saattaa hiilihammastahnoista olla apua. Hiili kykenee absorboimaan pinttymiä ja epäpuhtauksia hampaiden pinnalta, jonka lopputuloksena hampaiden alkuperäinen, kirkkaampi sävy pitäisi olla näkyvämpi.Ecodenta Black Whitening- Valkaiseva hammastahna

Hammastahna on pikimustaa, vegaanista ja fluoritonta. Se puhdistaa suun myös hellävaraisesti, sulfaatit on korvattu miedommalla tensidillä. Sopinee siis myös aftaherkille. Hankausarvo on myös tärkeä seikka hammastahnojen kohdalla. Kukaan tuskin haluaa kiillettänsä tuhota liian hankaavalla tahnalla. Hammaslääkärit pitävät 100 RDA- arvon ylittäviä hankausarvoja liian korkeina. Ecodentan tapauksessa hankausarvo onkin sen alle, 90RDA. Tahnaa suositellaan kuuriluonteiseen käyttöön.

Hammastahna vaahtoaa maltillisesti, mutta kuitenkin sopivasti (en osaa käyttää ei-vaahtoavia luonnonkosmetiikan hammastahnoja). Tuntu on periaatteessa hyvin tavanomaisen marketti-hammastahnan kaltainen. Pisteet myös siitä, että tämä ei tunnu liian "raikastavalta". Taidan olla jokseenkin herkkäsuinen, sillä toisinaan tietyt hammastahnat ovat poltelleet suussa ja saanut veden kihoamaan silmiin. Ecodenta ei onneksi tee sitä. 

Ecodenta vie ehdottomasti pisteet kotiin "valkaisevalla" vaikutuksellaan. Huomasin jo ensimmäisellä käyttökerralla, että hymy tosiaan ihan selkeästi kirkastui ja näytti valkoisemmalta. Hammastahnan kohdalla on kuitenkin hyvä pitää realistiset odotukset. Tahnalla ei voi mitenkään harjata itsellensä lumenvalkoista jenkkihymyä, mutta omalla kohdallani voin allekirjoittaa värjäytymiä poistavan vaikutuksen. Ecodentan hammastahna on saanut myös muualla positiivisia arvioita :)
Ecodenta Extraordinary Whitening Mouthwash - Valkaiseva suuvesi

Ecodentan valkaiseva suuvesi on jännä tapaus. Koostumukseltaan kirkasta, mutta ravistettaessa pikimustaksi muuttuvaa ^_^  Tehoaineina on käytetty hiiltä, suolaa, sekä minttuöljyä. Suuvesi on fluoriton ja alkoholiton. Alkoholittomuudesta ehdotonta plussaa. Holittomat versiot ovat hellävaraisempia suun limakalvoille.

Heti alkuun voin todeta, että en osaa sanoa juuta tai jaata tämän kirkastavasta vaikutuksesta. Kuitenkin suuvetenä yleensä ottaen tämä on tosi kiva ja hengityksen tehokkaasti raikastava.  Herkkäsuisena joudun olemaan myös suuvesien kohdalla tarkka. En kestä käyttää sellaisia suuvesiä, joiden kohdalla jo 2 sekunnin purskuttelu aiheuttaa tajunnan räjähtämisen :D

Ecodentan kohdalla onnistun purskuttelemaan 30 sekuntia, ennen kuin koen tarvetta huuhdella suuni. Raikastava ja freesi kokemus, mutta ei onneksi saa silmiä vuotamaan tai suuta polttelemaan. 
Kuva: Miraz.fi


Yhteenvetona voisi Ecodentan testatuista tuotteista sanoa, että ovat varsin toimivan tuntuisia. Hammastahna on käyttömukava (vaahtoaa kevyesti) ja hampaita kirkastava. Suuvesi onnistuu raikastamaan suun tehokkaasti, mutta ei aiheuta itkukohtausta ja tuskaisen polttelevaa suuta :)Ecodentaa löytyy esim. Prismoista ja Sokoksilta, Ruohonjuurista, sekä maahantuojan verkkokaupasta.Pr-näytteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)