maanantai 4. helmikuuta 2019

Kotimaista: Okabo Organics




Viime vuoden aikana markkinoille putkahteli useampia kotimaisia luonnonkosmetiikkabrändejä. Eräs näistä on jäänyt mielestäni kovin vähäiselle huomiolle. Kyseessä on Okabo Organics, joka ei kyllä minun korvaani nimensä perusteella edes kuulosta suomalaiselta. Tulee enemmän mieleen jokin Aasialainen brändi (Okabo --> Kanebo ??).  Nimen lisäksi Okabon tuotteiden raaka-aineistakaan ei löydy niitä tuttuja kotimaisia mustikoita ja nokkosia, vaan jotain eksoottisempaa :) 








Luonnonkosmetiikanbrändien syntytarinoiden taustalla on kummallisen usein perustajan iho-ongelmat, johon mikään muu, kuin itsekehitetty kosmetiikka ei sovi. Okabo Organicsin takana on erilainen tarina, aika yksinkertainen ja hauska.

Okabo Organicsin perustaja Terhi oli taannoin työmatkalla Ranskassa. Asioidessaan paikallisessa liikkeessä, ilmeisen yli-innokas apteekkari ylisti Terhille maasta taivaaseen arganöljyn erinomaisuutta. Terhi ei kertomansa mukaan edes ymmärtänyt ihan kaikkea tuosta ranskankielisestä ylistyksestä. Myyntipuhe kuitenkin tehosi, Terhi ihastui arganöljyyn ja siitähän se Okabon syntytarina sitten alkoi. Aina ei siis tarvitse olla taustalla niin dramaattista tarinaa :) 


Okabo Organicsin tuotteet perustuvat siis paljolti arganöljyyn. Arganöljy olikin joitain vuosia sitten melkoinen trendiraaka-aine. Arganöljyssä on runsaasti oleiinihappoa, josta erityisesti kuiva iho hyötyy. Argan on siitä poikkeuksellinen öljy, että myös helposti tukkeutuva iho sietää sitä hyvin. Argan on ominaisuuksiltaan myös tulehdusta rauhoittava ---> voi toimia myös aknesta kärsivällä iholla.








Okabon sivuilla puhutaan paljon mm. öljyn tehokosteuttavuudesta. Kosteuttavuus käsitteenä kaipaa mielestäni usein tarkennusta, toki riippuen mitä sillä tarkoitetaan. Mikään öljyhän ei ihoa kosteuta, koska öljy ei sisällä vettä (vain vesi tai vesipitoinen tuote voi kosteuttaa ihoa). Sen sijaan öljyt toimivat loistavasti okklusiiveina, eli ne lukitsevat jo olemassa olevaa kosteutta ihoon, samalla raviten ja pehmentäen ihon pintaa.

Okabo Organicsilta löytyy tällä hetkellä mm. : puhdistusöljy, ruusuvesi, 100% arganöljy, päivä- ja yövoide, sekä seerumi.  Testailin Okabolta seerumin, sekä yövoiteen.

Okabon tuotevalikoimaan voi käydä perehtymässä tarkemmin täällä










Pure Argan Absolute Renewal Night Yövoide 33,90€/ 50ml


Inci: Aqua**, Betula pendula sap*, Rosa damascena flower water*, Argania spinosa kernel oil*, Glycerin**, Glyceryl stearate citrate**, Cetyl alcohol**,Butyrospermum parkii butter*,Cera alba*, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract*, Olea europaea fruit oil*, Prunus amygdalus dulcis oil*, Rosa canina seed extract**, Linum usitatissimum seed oil*, Hydrolyzed hyaluronic acid**,Dipalmitoyl hydroxyproline**,Xanthan gum**, Sodium Dehydroacetate, Potassium sorbate, Parfum**, Citronellol, Geraniol, Cetearyl olivate**, Sodium benzoate, Sorbitan olivate**, Tocopherol**, Lactic acid**, Citric acid**




Yövoiteen inci alkaa vedellä, koivunmahlalla (kuulostaa jo kotimaiselta!), ruusuvedellä ja arganöljyllä. Yövoiteen erikoisuutena on hibiscus-uute, jota tituleerataan myös "luonnon omaksi botoxiksi". Siihen en osaa ottaa kantaa, mutta uute on ainakin antioksidanttinen ja runsaasti C-vitamiinipitoinen. Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta ja aminohappo (dipalmitoyl hydroxyproline) stimuloi kollageenin tuotantoa.


Pumppupullo annostelee yhdellä painalluksella juuri sopivan määrän voidetta, joka tuntuu keskitäyteläiseltä ja omaa erittäin miedon ja neutraalin tuoksun. Aistin siinä ehkä hieman pähkinäistä vivahdetta? Voide imeytyy ihoon suhteellisen nopeasti, tuntuu kosteuttavalta ja tehokkaasti pehmentävältä. Voide ei jätä iholle rasvaista tuntua tai kiiltelevää pintaa. Erittäin miellyttävä tapaus, johon tykästyin kyllä suuresti.







Pure Argan LIFT + GLOW Serum 33,90€/ 30ml


Inci: Argania Spinosa Kernel oil*, Squalane (Olive Squalane), Passiflora Incarnata (Passionflower) Seed Oil, Camellia Oleifera (Camellia Tea) Seed oil* Prunus Armeniaca (Apricot) seed oil*,Ribes Nigrum (Blackcurrant) Seed oil*, Punica Granatum (Pomegranate) Seed oil*, Opuntia Ficus-Indica (Prickly Pear)Seed oil*, Benzyl alcohol, Dehydro Acetic acid, Sorbic acid and Benzoic acid, Parfum




Seerumi koostuu seitsemästä eri öljystä + oliiviöljystä johdetusta skvalaanista, jota ei varsinaiseksi öljyksi lasketa. Skvalaania löytyy luonnostaan myös ihmisen ihon erittämästä sebumista. Skvalaani pehmentää ihoa erityisen tehokkaasti, ja luo samalla ei-rasvaista fiilistä.


Arganin ja skvalaanin lisäksi seerumiin on valittu C-vitamiinipitoista ja tulehdusta vähentävää rohtopassionöljyä.  Cameliaöljy tuo iholle antioksidantteja ja mustaherukan siemenöljy antaa iholle gammalinoleenihappoja. Granaattiomenan siemenöljy uudistaa ihoa, rauhoittaa tulehduksia ja omaa myös vahvasti antioksidanttisen vaikutuksen. Okabon seerumista löytyy myös kallisarvoista kaktusviikunaöljyä, joka sisältää runsaasti E-vitamiinia ja steroleja. Kaktusviikunaöljy kiinteyttää ihoa ja on eduksi mm. arpien hoidossa.

LIFT + GLOW seerumi on siis koostumukseltaan vedetön öljyseerumi. Tuotteen tuoksu tulee temppelikukan ja vaniljan yhdistelmästä. Tuoksu on mieto ja sitä voi ehkäpä kuvailla vihreäksi, mutta ei luonnonkosmetiikkamaisella tai yrttisellä tavalla, vaan hienostuneemmalla tavalla :)

Jos rasvaisen tai raskaan tuntuiset öljyt ei innosta ihonhoidossa, niin Okabon seerumi tarjoaa päinvastaista elämystä. Ehkäpä osittain skvalaanin ansiota, seerumi jättää iholle erittäin miellyttävän ja kevyen tunteen. Tuntu on ei-rasvainen ja samettinen. Imeytyvyys on loistava.

Pumppupullo ei ole välttämättä ihan paras ratkaisu tämän tuotteen kohdalla. Öljyjä tarvitaan kerrallaan vain muutamia tippoja. Kyllä annostelu tämänkin pumppupullon kanssa onnistuu, jos painaa varovasti. Suosin kuitenkin itse pipettipulloja öljymäisten tuotteiden kohdalla. 






 Okabo Organicsin tuotteita voi tilata heidän omasta verkkokaupastaan. Kaikki muut jälleenmyyjät näkee täältä






 Pr-näytteitä.

4 kommenttia:

  1. Mäkin tykkään enemmän annostella kasvoöljyjä pipettipullosta :D Sillä saa tarkemmin annosteltua just oikean määrän. Okabosta kirjoittelin blogissa viime lokakuussa, ja tykkäsin myös tuosta Lift & Glow -öljystä. Putsari oli myös tosi kiva, vaikka vaatiikin poiston musliiniliinalla tai kasvosienellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okabon öljyseerumissa on mun mielestä tosi hyvä hinta-laatusuhde. Siinä on käytetty kokonaisia kasviöljyjä ja jätetty höttöaineet pois :)

      Poista
  2. Mä luulen, että öljyistä puhutaan kosteuttavina sen takia, että kuluttajat eivät pelästyisi :D Tai siis, esim. 90-luvulla tai 2000-luvun ekalla vuosikymmenellä öljyt ihonhoidossa kuulostivat ihan friikiltä, ja mä olisin nauranut jos mulle olisi ehdotettu öljyn käyttöä! Eka kosketus öljyihin oli mulla muistaakseni vuonna 2012 manteliöljyn myötä :) Ja silloin mun agenda oli liottaa mustapäitä sillä, haha :D Luulen, että suurin osa kuluttajista hakee ja kaipaa kosteuttavia tuotteita ja koska öljyt kuitenkin sitovat kosteutta sekä pehmentävät ihoa, ollen erittäin mainio ihonhoitotuote, niin tässä kosteuttavuus-näkökulmassa vähän oiotaan mutkia suoraksi :D ( tämä siis ihan mun oma köökkifilosofointi xD )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun köökkifilosofiassa on tosi hyviä pointteja ja ihan varmasti tuossa on perää :)

      Mä jäin myös miettimään, että monessakohan tapauksessa tulee ns. ymmärrysvirheitä jos esim. lukee englanninkielisiä artikkeleja. Englanninkielessähän on kaksi eri sanaa "hydrating" ja "moisturizing". Kumpikin kääntyy suomeksi "kosteuttava" mutta ne tarkottaa ihan eri asioita :D

      Niin tai näin, oli ihan pakko takertua tuohon kosteutus-termiin. Moni kosteusköyhän ihon omaava tosiaan haluaa sitä ihoansa epätoivoisesti kosteuttaa. Harmillista jos sitten pelkällä öljyllä lotrataan ja tuskaillaan, että ompa tosiaan rutikuiva naama, kun öljykään ei auta. Tiedän paljon tällaisia tapauksia, kun ei oikein tiedetä mitä öljy tekee ja mikä sen funktio ihonhoidossa lopulta on ^_^

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)