tiistai 8. tammikuuta 2019

Atopik Balance - Ihon tasapainotustaKotimainen luonnonkosmetiikkabrändi Atopik on jälleen laajentunut uudella linjalla.Sensitive ja Anti-age- linjoja täydentämään on lanseerattu Balance-linja. Kuten nimestäkin jo voi päätellä on Balance- linjan fokus ihon tasapainottamisessa. Balance on suunnattu sekaiholle, rasvoittuvalle- ja epäpuhtaalle iholle, sekä ruusufinnistä kärsivälle iholle.

Tasapainottava ja rauhoittava vaikutus Balancessa perustuu mm. probiootteihin ja prebiootteihin, joiden myötä ihon puolustusmekanismi tasapainottuu. Vaikuttaviksi raaka-aineiksi on valittu myös muista Atopikin tuotteista tuttuja antioksidanttista mustikkaa ja rauhoittavaa kauraa.


Balance- linjasta löytyy;  puhdistusvaahto, rosacea hoitovoide, tasapainottava kasvovoide, akne paikallishoito, sekä probioottinaamio.Balance Puhdistusvaahto
Balance puhdistusvaahto on olemukseltaan hyvin samankaltainen  Murumurun puhdistusvaahdon kanssa, miltei identtinen, vaikka raaka-aine sisältö on toki erilainen. Balancessa on mukana mm huokosia supistavaa taikapähkinää.

Balance on sulfaatiton ja puhdistaa ihon miedoilla pinta-aktiivilla raaka-aineilla. Vaahto tuntuu iholla ilmavan kuohkealta ja levittyy iholla kuin itsestään. Vaahto huuhtoutuu myös iholta pois helposti, ilman ylimääräistä vedellä lotraamista. Balance vaahtoputsari ei pese ihoa natisevan puhtaaksi ja ei aiheuttanut omalla ihollani kiristelevää fiilistä. Putsarin tuoksu on mieto ja raikas, toista kuin Murumurun karkkimaisen makea tuoksu :)Rosacea Hoitovoide
Itse en kärsi ruusufinnistä, johon kuuluu oireina punoitusta, pieniä hiusverisuonia ihon pinnalla, märkäpäitä ja toisinaan jopa silmäoireita. Näin ollen en kuulu tämän tuotteen kohderyhmään ja voin analysoida oikeastaan vain tuotteen ihofiilistä.


Rosacea hoitovoide lupaa hillitä punoitusta ja rauhoittaa ihon ärsytystä.

Hoitovoiteessa on mm. poimulehteä (Alchemilla Vulgaris), jolla on tasapainottavia vaikutuksia. Poimulehteähän löytyy myös useista Mádaran tuotteista. 

Rosacea hoitovoiteen koostumukseen tykästyin ihan heti ensi kokeilun myötä. Koostumus on erittäin keveää, maitomaista emulsiota, jonka ihoni hörppää heti sisäänsä. Hoitovoide tuntuu mukavan kosteuttavalta, vailla mitään rasvaista fiilistä. Tämä on niitä voiteita, joista ei oikeastaan jää mitään jälkituntumaa iholle. Iho tuntuu tavallaan kuin olevan voitelematon, mutta silti pehmeä ja kiristelemätön. Ihan loistava tuntu iholla :)Tasapainottava Kasvovoide
Balancen tasapainottavassa kasvovoiteessa on pohjalla erittäin hoitavavaa oliiviöljypohjaista skvalaania. Mukana on myös mm. taikapähkinää, poimulehteä ja kaurauutetta.

Rosacea hoitovoiteen kevyen emulsiomaiseen koostumukseen verrattuna kasvovoide onkin selkeästi voidemaisempaa, mutta silti erittäin kevyellä tavalla. Kasvovoide on kevyen ravitseva, olematta silti esimerkiksi rasvoittuvalle iholle liian tuhdin tuntuinen. Miedossa tuoksussa on selkeästi havaittavissa piparminttuöljy, josta epäpuhdas iho hyötyy.

Tykkäsin tämänkin voiteen koostumuksesta ja ihotuntumasta. Harmillisesti talintuotantoa oikeasti hillitsevät voiteet ovat harvassa omalla kohdallani. Oma ihonihan on aivan hillitön voimeijeri. Balancen kasvovoide ei lisännyt ihoni rasvoittuvuutta, mutta ei kyllä myöskään näkemykseni mukaan juurikaan sitä hillinnytkään. 
Akne PaikallishoitoKunnon mojovista finneistä kärsin aika harvoin, joten sain aikani odottaa Balancen paikallishoidon testaamista. Naama pysyi itsepäisesti tasapainossa ( :D) mutta yläselkään tuli sen näköinen paukama, että koin tilaisuuden koittaneen paikallishoidon testaamiseen ^_^


Balancen paikallishoidossa vesipohja on korvattu taikapähkinävedellä. Incissä on myös mukana alkoholia, salisyylihappoa, poimulehteä ja teepuunöljyä. Eli pipettipulloon pakattu tuote on raaka-aineiltaan supertehokas finnejä ja muita epäpuhtauksia vastaan.

Paikallishoito tuoksuu alkoholille ja mintulle (tässäkin on piparminttuöljyä).

Koostumus on vesimäistä ja pipettiratkaisu onkin näin ollen 10/10. Salisyylihapon pitoisuutta ei ole ilmoitettu, mutta ottaen huomioon kyseessä olevan luonnonkosmetiikan tuote, pitoisuus lienee mieto. Veikkaan 0,5- 1% mutta mitään varmaa tietoa minulla ei siis ole. Luonnonkosmetiikan yleisprofiiliin kuuluu hellävaraisuus, ja siksi harvemmin sillä saralla mitään hurjan vahvoja happopitoisuuksia vastaan tulee. 

Ph-testi oli pakko tehdä, koska olen näiden suhteen lähes pakkomielteinen :D  Ph- liuska näytti ilahduttavasti happamuuden olevan jossain 3.8 - 4.1 välillä. Siispä ph-arvo on tarpeeksi hapan salisyylihapon ideaaliselle toiminnalle. 

Yhden hoitokerran jälkeen tuote onnistui selkeästi laskemaan tulehdusta ja finnin pintakin oli selkeästi kuivahtanut. Myös punoitus oli laantunut. Tehokkaan ja toimivan oloinen tuote siis.
Probioottinaamio
Probioottinaamio tulee yksittäispakatuissa jauhepusseissa (5 x 2,5g), joista siis sekoitellaan veden kanssa naamiomassa. 

Naamio sisältää puhdistavia kaoliini ja bentoniitti- savilajikkeita, mustikkaa, probioottia, maltodekstriiniä (tärkkelystä) ja rauhoittavaa aloeta. 


Jauhe on valkoista, mutta hauskasti veden kanssa sekoittaessa massa muuttuu mustikkaisen vaaleanpunaiseksi ^_^  Käyttöohjeissa neuvotaan sekoittamaan yhden pussin sisältö 5- 10ml vettä. Koin, että 10ml vettä sekoitettuna yhteen pussilliseen teki massasta ihan liian löysää. Kannattaa siis lisätä vettä vähän kerrallaan, niin homma onnistuu :)

Probioottinaamio lupaa suojata ja rauhoittaa herkkää ja ärtynyttä ihoa. Keksin kokeilla tätä Supermoodin Youth Glo Luxury Peel - hedelmähappokuorinnan jäljiltä, jolloin iho jää selkeästi punoittavaksi. Vartin vaikutusajan jälkeen probioottinaamio kuivahtaa iholle useimpien savipohjaisten naamioiden tapaan hieman kiristeleväksi.

Probioottinaamio oli helppo huuhtoa iholta pois (käytin apuna konjac-sientä). Olin aika yllättynyt lopputuloksesta, sillä Supermoodin happonaamion iholle jättämä punoitus oli käytännössä täysin poissa. Iho näytti kirkkaalta, syväpuhtaalta ja tasaisen sävyiseltä. Naamio ei myöskään tuntunut kovin kuivattavalta, ottaen kuitenkin huomiooon, että se on savipohjainen. 


Atopik tuotteet löytyvät hyvinvarustetuista apteekeista. Atopikia löytyy myös mm. Apteekkishopista (hinnat n. 12€ - 27€)

Pr-näytteitä.2 kommenttia:

 1. Mä muistan, että Supermood jätti mun ihon aavistuksen punoittavaksi ekan ja tokan kerran jälkeen, mut nykyään voin pitää vaikka 10 minuuttia ja kasvot eivät punoita. :D Selvästi iho on tottunut noihin hedelmähappohin, koska iho ei ole moksiskaan. Atopikin naamio on kyllä ihana, siitä on tullut hetkessä yksiä mun suosikkinaamioita, rauhoittaa, puhdistaa, mutta ei tee ihoa kiristäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän myös 10 minuuttia ja joskus unohtuu yliajaksikin. Mulla jää Supermoodista vain ihan kevyt punoitus hetkeksi :) Mulla kans naama aika tottunut, kun yhtä jos toista happoa lotrannut vuosien varrella :D

   Atopikin naamio on kyllä tosi kiva tuote, joka oikeasti rauhoittaa. Tämä taisikin olla yks sun valinnoista vuoden parhaiksi tuotteiksi, ellen väärin muista ^_^

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)