perjantai 29. kesäkuuta 2018

Tarjolla Margaritoja...


...Mutta ei sentään niitä drinkkisekoituksia, vaan luonnonkosmetiikkaa ^_^ Varmaan aika monelle tuntematonta vielä, kuten myös itselleni.



Kuva: Miraz



Margarita Eco lanseerattiin Suomessa viime vuoden lopulla ja kyseessä on siis liettualaista luonnonkosmetiikkaa varustettuna ECOCERT- ja Cosmos Natural sertifikaateilla. Valmistajana toimii BIOK Labaratorija, joka valmistaa myös suosittua Ecodenta- hammastahnaa.

Margarita Econ tuotteet ovat koostumuksiltaan melko simppeleitä, mutta toimivia. Margarita Eco profiloituu myös melko kukkaroystävälliseksi sarjaksi sillä tuotteiden hinnat vaihtelevat n. 15 - 25 euron välillä. Margarita Econ tuotteissa hyödynnetään tuttuja ihoa rauhoittavia ja korjaavia raaka-aineita; eli kehäkukkaa ja kauramaitoa :)


Margarita Econ tuotteisiin voi kokonaisuudessaan käydä tutustustumassa esim. maahantuojan sivuilla. Itse testailin Margaritalta puhdistusmaitoa ja ravitsevaa kasvovoidetta.








Inci:
Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Pentylene Glycol, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Tapioca Starch, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Xanthan Gum, Tocopherol, Citric Acid, Sodium Stearoyl Glutamate, Parfum (Geraniol, Limonene, Linalool).



Puhdistusmaito on koostumukseltaan löysähkö ja se pyörii iholla liukkaasti. Koostumusta voisi jopa luonnehtia hiukan geelimäiseksi. Tuoksu on todella hedelmäinen, tulee mieleen hedelmäkarkki ^_^

Huuhteluvaiheessa puhdistumaito huuhtoutuu helposti iholta pois. Puhdistusmaito jättää iholle aavistuksen tuotetuntua, mutta tunne käytännössä katoaa iholta kasvojen kuivaamisen jälkeen. Margaritan valikoimassa on myös puhdistusvaahto.










Inci:
Aqua, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Pentylene Glycol, Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Tapioca Starch, Cetearyl Alcohol, Calendula Officinalis Flower Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Citric Acid, Tocopherol, Parfum (Geraniol, Limonene, Linalool). 
 
 
 
Margaritan valikoimassa on elvyttävä ja kosteuttava kasvovoide, sekä itselläni testissä ollut ravitseva kasvovoide.
 
 
Ravitseva kasvovoide on auringonkukkaöljypohjainen. Koostumukseltaan voide on kevyen tuntuista ja miltei geelivoidemaista mutta se jättää iholle ravitun tunnun. Voide imeytyy ihoon erittäin nopeasti ja jättää mattapinnan, ilman minkäänlaista tahmeuden tuntua. Kevyt hedelmäinen (herkku) tuoksu. Erittäin miellyttävän tuntuinen voide!



Liettuan kielen sana "valomasis" hymyilytti ^_^ (sehän tarkoittaa puhdistusta).


Postauksen linkin vievät maahantuoja Mirazin verkkokauppaan. Margarita Econ tuotteita löytyy myös esim. Ruohonjuuresta.



Tuotteet pr-näytteitä



Onko joku jo kokeillut Margarita Econ tuotteita?






keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

iS Clinical - Genexc-seerumi



C-vitamiini lukeutuu kosmetiikassa raaka-aineisiin, jonka on tutkitusti osoitettu olevan erittäin tehokas ihonhoidossa. C-vitamiini kirkastaa ihoa, stimuloi kollageenisynteesiä ja parantaa ihon rakennetta. C-vitamiini on erittäin herkkä ilmalle ja valolle ja kosmetiikkateollisuuden isoimpia ongelmia onkin ollut sen saaminen stabiiliin muotoon. Ongelmaa on ratkaistu mm. muokkaamalla C-vitamiinista lukuisia eri johdannaisia. Kyseiset johdannaiset pysyvät paremmin stabiilina, mutta C-vitamiinin askorbiinihappomuoto lienee edelleen ihonhoidossa se tehokkain muoto. C-vitamiinista hyötyvät kaikki ihotyypit.






iS Clinicalin uusi Genexc-seerumi on erittäin mielenkiintoinen uutuus, joka pohjautuu L-askorbiinihappoon. 





Incilistasta voi nähdä ascorbic acidin heti toisena veden jälkeen. Kyseessä ei ole kuitenkaan se tavallinen askorbiinihappo, vaan Advance+ L-askorbiinihappo. Toisin sanoen tämä muoto on hieman kemiallisesti muunnettu, jonka ansiosta siitä on saatu erityisen stabiili ja pitkään vaikuttava. Genexc-seerumi sisältää 20% stabiloitua C-vitamiinia, joka tekee tuotteesta erittäin tehokkaan. Genexc-seerumi vapauttaa C-vitamiinia pitkäkestoisesti iholle, eikä sen teho heikkene samalla lailla verrattuna tavalliseen askorbiinihappoon. C-vitamiinin lisäksi Genexc-seerumiin on pakattu useita kasviuutteita ja antioksidantteja.






Genexc-seerumin koostumus on erittäin juoksevaa ja vesimäistä. Olenkin huomannut, että seerumia on järkevämpää annostella suoraan kasvoille, sillä juokseva koostumus saattaa helposti karata sormien välistä. Erittäin ohuen koostumuksen vuoksi seerumi myös imeytyy ihoon huippunopeasti. Genexcistä jää iholle hieman "kitkainen" tuntu. Tuntu on itseasiassa aika tuttu muista kokeilemistani voimakkaista C-vitamiinituotteista. Edellä mainittu tuotetuntu iholla ei itseäni ainakaan mitenkään haittaa, sillä se häviää joka tapauksessa iholle lisättävän kosteusvoiteen jälkeen.

iS Clinicalin tuotteet olen alusta asti kokenut ihan järjettömän tehokkaiksi ja todellakin toimiviksi. Genexc-seerumikaan ei tuottanut pettymystä. Käytön myötä iho on aivan selkeästi taas kirkastunut, joka oli helppo huomata kun itselläni on C-vitamiinikuurit ollut paussilla :)

iS Clinicalin jälleenmyyjiä ja hintatietoja voi tiedustella Facebook-sivuilta ja numerosta 044 0875880



Genexc-seerumi pr-näyte.





torstai 21. kesäkuuta 2018

KORA Organics






Tänään sitten juttua maailmanlaajuisesta menestyksestä nauttivasta KORA Organics nimisestä luonnonkosmetiikasta. KORA Organics on rantautunut Suomeen vasta aika hiljattain tämän vuoden puolella. Sarjaa luotsaa australialainen huippumalli Miranda Kerr. Tuotteet ovat vegaanisia ja varustettu ECOCERT- sertifikaatilla.



Miranda Kerr. Kuva: Mirandakerr.com


KORA Organicsin ideologiassa tähdätään ulkoisen hyvinvoinnin lisäksi sisäiseen hyvinvointiin. KORAn tuotteissa hyödynnetään puhtaita luonnollisia raaka-aineita, kuten yrttiuutteet, eteeriset öljyt jne. KORAn tuotteissa on myös kaksi erikoisuutta. Niissä on käytetty eksoottisen kuuloista Noni-hedelmää, josta en ole aiemmin kuullutkaan :) Noni on ominaisuuksiltaan antioksidanttinen, vitamiinirikas ja tulehdusta estävä.

Toinen sarjan erikoisuus on omaan korvaani hieman hihhulitouhulta haiskahtava. KORAn tuotteet ovat nimittäin energisoitu ruusukvartsilla! Olen joskus aiemminkin kuullut juttua erilaisten kivien energisoivasta vaikutuksesta, mutta itse kyllä suhtaudun moiseen aika skeptisesti. Mutta onhan se hauskan kuuloista :) Uskotteko te kivien energisoiviin voimiin? KORAlta löytyykin myös Rose Quarts- korostusvoide, jossa on mukana ihan konkreettisesti jauhettua ruusukvartsia.

KORAlta löytyy tuotteet kuivalle, herkälle ja rasvoittuvalle/sekaiholle. Itse tietysti testasin rasvoittuvan ja sekaihon hoitoon suunnattuja tuotteita.








INCI: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Glycerin, Water, Sodium Cocoyl Glutamate, Coco Glucoside, Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Glyceryl Oleate, Benzyl Alcohol, Cedrus Atlantica (Cedarwood) Oil*, Santalum Album (Sandalwood) Oil*, Carrageenan, Glucose, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil*, Morinda Citrifolia Fruit Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Dicaprylyl Ether, Water, Lecithin*, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Quartz, Lactic Acid, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Farnesol**




Putsari on aloe vera- pohjainen ja sulfaatiton. Putsarissa on käytetty mm. erittäin mietoja sokeripohjaisia tensidejä.

Geelin koostumus on jämäkkää. Putsari tuntuu erittäin riittoisalta, sillä pieni määrä tuotetta leviää iholla liukkaasti. Geeli vaahtoaa melko miedosti, mutta kuitenkin runsaasti, jos näin voi sanoa. Epäpuhtauksia vastaan taistelee vihreän teen uute ja santelipuuöljy. Mukana on myös ruusunmarjaöljyä.

Putsari hoitaa hommansa oikein tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Huuhtelun jälkeen iho ei tunnu ollenkaan kiristävältä tai kuivalta. Tuoksu on erittäin mieto ja hedelmäinen.









INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin*, Sodium PCA, Aqua (Water), Polyglycerin-10-Myristate, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Peel Water*, Morinda Citrifolia Fruit Extract*, Glyceryl Caprylate, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil*, Cymbopogon Schoenanthus Oil*, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Citrus Tangerina (Tangerine) Peel Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Extract, Tocopherol, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Maltodextrin, Sea Salt, Lactic Acid, Quartz, Alcohol*, Geraniol**, Limonene**, Linalool**



Tämä oli KORAn tuotteista selkeä lemppari!

Sitrussuihke on myös aloe vera- pohjainen ja sisältää  tehokkaita humektantteja (glyseriini ja sodium PCA). Suihkeessa on mukana mandariinin ja sitruunan eteerisiä öljyjä jotka elvyttävät ja virkistävät ihoa. Tuoksu on ihan mahtava! Sitruksinen tuoksu tuntuu todellakin supervirkistävältä ja huonounisena ihmisenä olen tämän käytön sijoittanu vain aamuihin. Tällä kyllä herää! Myös kosteustehot tuntuvat olevan huippuluokkaa.

Sitrussuihkeen  sumu on todella hienojakoista, ja se ei pärski kasvoja märäksi. Sopii siis loistavasti myös meikin päälle.









INCI: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Glycerin, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Dicaprylyl Carbonate, Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Morinda Citrifolia Fruit Extract*, Punica Granatum Sterols, Carrageenan, Glucose, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil*, Piper Nigrum (Pepper) Seed Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Coriandrum Sativum (Coriander) Fruit Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Squalene, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Lecithin*, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Lavandula Angustifolia Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Quartz, Potassium Hydroxide, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Water, Limonene**, Linalool**




Kuten edellä mainittut tuotteet, myös kasvovoide on aloe- pohjainen. Voiteelle hoitavuutta tuovat mm. auringonkukka-, oliivi- ja ruusunmarjaöljy. Pippuri- ja sitrusöljyt puhdistavat ihoa. Tehokosteutta tuo hyaluronihappo.

Koostumus on mukavan kevyttä fluidia varustettuna melko miedolla sitruksisella tuoksulla. Voide hulahtaa ihoon todella nopeasti ja jättää jälkeensä mattapinnan. Todella fressi ja ilmavan kevyt kesävoide ^_^





Postauksen linkit vievät Stockmannin verkkokauppaan, jossa KORAn tuotteet ovat ilmeisesti edullisimpia. KORAn tuotteita on saatavilla myös Kicksillä*.


Oikein mukavaa Juhannusta kaikille! :)


Pr-näytteitä.
*mainoslinkki



Oletteko jo tutustuneet KORA Organicsiin?



tiistai 19. kesäkuuta 2018

Ben & Anna - Paras ekodödö?



Se olisi sitten tänään vuorossa kainalojuttuja :) Ja luonnonkosmetiikan sellaisia, joita en ole itse tullut kovin montaa kokeilleeksi. Omat kokeiluni taitavat rajoittua lähinnä Urtekramin dödöihin, jotka ovat omissa kainaloissani toimineet kiitettävästi.  Viimeisimpänä olen nyt sitten tutustunut saksalaiseen ennestään itselleni tuntemattomaan Ben & Anna dödöihin. Ben & Anna on saksalaista alkuperää, ovat vegaanista luonnonkosmea, varustettuna ICADA- sertifikaatilla. Brändin perustajat harmittelivat luonnonkosmetiikan deodoranttien tehottomuutta, ja sen johdosta päättivät luoda maailman parhaan luonnollisen dödön. Ei ainakaan kunnianhimoa puutu? :)


Kuva: HouseofOrganic



Ben & Annan stick-mallisista deodoranteista löytyy useampikin eri tuoksuvaihtoehto; Indian Mandarine, Pink Grapefruit, Persian Lime, Vanilla Orchid, Nordic Timber, sekä Provence.

Itse testailin Ben & Annalta Vanilla Orchidia ja Pink Grapefruitia.







Ensiksi pari sanaa deodoranttien tuoksuista.  Vanilla Orchid kuulosti heti siltä, että se voisi olla juttuni. Ylang-ylang on tosi miellyttävä tuoksu, mutta varsinkin vaniljaa fanitan. Dödöä nuuhkuteltuani, olin hieman "höh"- fiiliksillä, sillä tuoksu on supermieto ainakin omaan nenääni,  enkä siitä millään erota edellä mainittuja tuoksuja. Vanilla Orchid tuoksuu nenääni hyvinkin pähkinäiseltä.

Sen sijaan Pink Grapefruit ihastutti heti! Tuoksu on niin pirteän raikas greippi, että puikkoa tekisi melkein mieli nuolaista ^_^






Ben & Anna dödöt ovat siis tosiaan stick-muodossa ja täysin alumiinittomia. Ben & Anna dödöjen tehokkuus perustuu mm. puhdistavaan ja hajuja neutraloivaan soodan, sekä nuolijuureen ja maissitärkkelykseen. Hoitavassa koostumuksessa on mukana hoitavia kasviöljyjä ja mm. kookosöljyä jota jotkut käyttävät pelkiltään dödönä. Onkohan lukijoiden joukossa ketään, joka on käyttänyt deodoranttina, pelkkää kookosöljyä? Olisi mielenkiintoista kuulla käyttökokemuksia :)

Soodaa sisältävät  deodorantit eivät sovi välttämättä ihan herkimmille kainaloille, sillä sooda saattaa ärsyttää herkkää ihoa.







Itse en tosiaan ole mikään ylenpalttinen hikoilija, jonka olen maininnut aiemminkin dödöpostauksissa. Ben & Annaa testasinkin sopivasti hellepäivänä ja omalla kohdallani nämä toimivat oikein moitteettomasti. Pink Grapefruit tuoksui omissa kainaloissani viellä illallakin greippisenä, mutta hien hajua en havainnut. Dödöt sopivat sekä miehille, että naisille, sillä tuoksut ovat sen verran unisex tyyppisiä :) Nordic Timber on muuten erityisesti miehille suunnattu. Sen tuoksussa on katajaa ja setripuuta.

Koostumus on miellyttävän tuntuinen iholla. Sen kyllä huomaa, että koostumuksessa on runsaasti öljyjä ja rasvoja, mutta tuntua voisi kai kuvailla sanalla "kuivarasvainen". Eli stick ei tee ainakaan omista kainaloistani mitenkään töhnäisen tuntuisia.


Stickdödöissä on muuten yksi ominaisuus mistä en erityisemmin pidä. Sikäli, että kainalot ovat karvaiset, voi aika varmasti huomata dödön lisäämisen jälkeen stickissä törröttävän kiinni karvoja. Näky on etova. Mulla on joku karvaa dödössä- fobia ilmeisesti :D



Ben & Anna deodorantteja myy mm. House Of Organic*  12,90€/ 60g. sekä Hyvinvoinnin tavaratalo* 13,95€/ 60g.




Pr-näytteitä.
*mainoslinkki 



Toimiiko teillä ekodödöt riittävän tehokkaasti pitämään tuoksut poissa kainaloista?










sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Luonnollinen VS Synteettinen kosmetiikka



On jo pidempään ollut mielessä tehdä jonkinlainen pohdintapostaus, missä olisi aiheena luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan vertailua. Luonnonkosmetiikkaa on ollut olemassa markkinoilla jo useita kymmeniä vuosia, mutta jostain syystä se löi läpi kunnolla vasta 2000 luvun puolella. Näin siis maailmalla. Suomessa luonnonkosmetiikka buumi alkoi tuttuun tapaan jälkijunassa. Tänä päivänä luonnonkosmetiikkaa on Suomessa tarjolla jo sen verran paljon, että valinnanvaikeutta varmasti on. Myös yhä useampi suosii luonnonkosmetiikkaa syystä tai toisesta.
Mutta onko luonnonkosmetiikka aina paras valinta iholle?



Kuva: Unsplash



Ihoja on yhtä paljon erilaisia, kuin ihmisiäkin ja sopivan kosmetiikan löytäminen voi olla toisinaan haastavaa. On niitä tyyppejä, jotka voivat oikeastaan käyttää ihollaan melkein mitä vaan, ilman että iho saa hepulin. Ja toisesta ääripäästä löytyy niitä, joilla iho tuntuu reagoivan miltei kaikkeen ja täydellisesti sopivia ihonhoitotuotteita on haastavaa löytää. Mikä tahansa kosmetiikka voi aiheuttaa jonkun iholla ei-toivottuja reaktioita. Hajusteet ovat yksi suurimpia riskitekijöitä sekä synteettisessä että luonnonkosmetiikassa. Luonnonkosmetiikassa taas kasviuutteet ovat isossa ihoärsyttäjän roolissa samalla kun synteettisellä puolella käytetään säilöntäaineena ihon megaärsyttäjää MIT:iä (methylisothiazolinone).



Mitä minä itse käytän ja miksi?



Oma seikkailunihan alkoi ihonhoitotuotteiden viidakossa, etsimällä toimivia tuotteita, joilla saisin epäpuhtaudet pois iholtani. Tuolloin, yli 15 vuotta sitten, en miettinyt sen enempää onko käyttämäni kosmetiikka synteettistä vai luonnollista. Luonnonkosmetiikka taisi olla itselleni vielä tuolloin aika vieras käsite. Käyttämäni kosmetiikka oli siis synteettistä. Tuotteet koostuivat apteekin täyssynteettisistä perusvoiteista ja toisaalta mm. Herbinasta, joka myös on synteettistä, mutta tujauksella luonnollisia kasviöljyjä- ja uutteita.


Jossain vaiheessa kiinnostuin kovasti luonnonkosmetiikasta ja aloin ahmia siitä tietoutta. Luonnonkosmetiikka markkinoitiin ja mainostettiin ihmeitä tekevänä ja "tavallista" kosmetiikkaa parempana. Myyntipuheet upposivat tietysti minuunkin ja siirryin täysin luonnonkosmetiikkaan. Tuohon aikaan luonnokosmetiikan tarjonta Suomessa oli hävyttömän suppea ja myöskin överikallista. iHerb ja muutamat muut luonnonkosmetiikkaan keskittyneet verkkokaupat tulivat ahkeraan käyttöön.

Luonnonkosmetiikkaan siirtymisen myötä ihonhoito-ongelmat eivät väistyneet kuin taikaiskusta, vaan ymmärsin, että luonnokosmetiikankaan puolella kaikki tuotteet, raaka-aineet ja koostumukset eivät automaattisesti istu jokaiselle ihotyypille. Hyvin usein puteleiden kyljessä komeilee teksti "ei tuki ihohuokosia". Näin siis molemmissa kosmetiikkagenreissä. Olen oikeastaan aina pitänyt tuota lupausta täysin tyhjänä. Eihän sitä voi luvata etukäteen, kun jokaisen iho reagoi niin yksilöllisesti?



Kuva: Beiersdorf



Synteettisen puolen kosmetiikkaa käytän enää harvakseltaan. Useimmat tuotteet toki sopivat iholleni, mutta koen ne useimmiten raaka-aineiltaan tylsiksi. Pähkinänkuoressa:


Levitän iholleni mieluummin tuotetta, jossa on vitamiineja ja ravinteita sisältäviä kasviuutteita- ja öljyjä, jotka hoitavat ihoa. Kuin, että levittäisin iholleni voidetta, joka on silikonia, mineraaliöljyä ja muita täyteaineita, jotka eivät hoida tai ravitse ihoa samalla lailla.


Luonnonkosmetiikan edustajat usein julistavat tuotteidensa ylivertaisuutta ja tykkäävät myös siinä sivussa verrata synteettistä ja luonnollista kosmetiikkaa. Fakta on kuitenkin se, että luonnonkosmetiikkakaan ei vain sovi kaikkien iholle, vaikka asiaa kääntelisi ja vääntelisi miten. Siskoni on erittäin hyvä esimerkki tästä.



Kuva: Mádaracosmetics


Kuva: Sephora.


Siskoni on pidempään ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja haluaisi sitä mielellään käyttää. Hänellä siihen syynä on oikestaan ihan suppeasti ajatus "se on varmaan tehokkaampaa" ilman sen suurempia perusteluja. Mutta luonnonkosmetiikkaa hän ei voi käyttää. Lukemattomia määriä luonnonkosmetiikan tuotteita on hänen iholleen kokeiltu ja tulos on oikeastaan aina sama. Iho ärsyyntyy ja alkaa voimaan selkeästi huonommin. Hajusteitakaan hänen ihonsa ei siedä. Eikä myöskään karitevoita. (Ja ihan välihuomiona: Kuinka vaikeaa onkaan nykyään löytää luonnonkosmetiikan voidetta, jossa yhtenä raaka-aineena ei olisi karitevoita? :) ^_^)

Totesin siskolleni, että on ehkä viisainta kuopata ajatus luonnonkosmetiikan käytöstä hänen kohdalla. Jos ei sovi niin ei sovi. Viimeisimpänä ollaan kokeiltu hänen iholleen Lacto Linen tuotteita, jotka ovat synteettistä kosmetiikkaa. Ne sopivat hänen iholleen täydellisesti aiheuttamatta negatiivisia reaktioita.

Edellä mainitun esimerkin vuoksi, on hyvä, että markkinoilla on myös sitä synteettisen puolen kosmea. Osalle porukasta se on sitä mikä sopii parhaiten. Ja sitten taas toisaalta joku voi saada ihovaivoihinsa ratkaisevaa apua siirtymällä synteettisestä kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan.



Apteekeissa myytävä Aqualan L on ollut suomalaisten keskuudessa supersuosittu ja kehuttu monitoimituote jo vuosien ajan. Tuote on varmasti monelle iholle sopiva, joka selittää sen suosion. Omalle iholleni Aquala L ei ole koskaan sopinut. Se aiheuttaa ihooni kipeitä ihonalaisia patteja. Kuva: Yliopistonapteekki.



Lääkärit määräävät usein apteekin perusvoiteita atooppisesta ihosta kärsiville ihmisille. Apteekin perusvoiteet ovat koostumuksiltaan pääsääntöisesti hyvin yksinkertaisia. Vettä, mineraaliöljyjyä ja emulgaattoreita. Ne toimivat hyvin okklusiiveina iholla, mutta eivät varsinaisesti kyllä sisällä mitään ihoa oikeasti hoitavia raaka-aineita. Moni valittaakin sitä, että perusvoiteilla ongelmaan ei saa varsinaista ratkaisua, vaikka tilannetta hieman helpottaakin. Aika usein olen kuullut atooppisesta ihosta kärsivän saaneen ratkaisevaa apua ongelmaan, kun tuote on vaihtunut luonnonkosmetiikan tuotteeseen. Iho on alkanut tasapainottua ja voida paremmin, kun se on saanut oikeasti ravitsevaa hoitoa raaka-aineiden kautta, jotka sisältävät esimerkkinä vaikka keramideja ja hyviä rasvahappoja.




Kuva: Lavera



Itse käytän siis mieluiten muutamia poikkeuksia lukuunottamatta luonnonkosmetiikkaa ihollani. Suurimpana syynä psykologiset mieltymykset ja toisaalta uskon sen tekevän iholle parempaa hoitotulosta. Toisaalta uskon myös pitkälle kehittyneeseen tarkkoihin tutkimustuloksiin pohjautuvalle synteettiseen kosmetiikkaan. Ihan loppujen lopuksi valitsen kuitenkin suosimani kosmetiikan raaka-aineiden perusteella, oli se sitten luonnonkosmetiikan tai synteettisen kosmetiikan purnukka. Tunnustaudun raaka-ainehifistelijäksi ^_^


Yhtä kaikki, molemmista genreistä löytyy raaka-aineita ja tuotekoostumuksia, jotka voivat saada oman naamani muistuttamaan perunapeltoa. Luonnollisista raaka-aineista liian suurina määrinä ihoni saa hepulin karite- ja kaakaovoista, kuin myös vääränlaisen rasvahappokoostumuksen omaavista öljyistä. Synteettisellä puolella katastrofeja iholleni aiheuttaa mm. isopropyylipalmitaatti- ja myristaatti.



Onko siis loppujen lopuksi kumpikaan kosmetiikka parempaa tai huonompaa? Mitä ajatuksia aihe teissä herättää? Mitä kosmetiikkaa te käytätte iholla ja miksi?


















lauantai 16. kesäkuuta 2018

Optiat - Ekologisia kasvonaamioita








Viime vuoden mielenkiintoisempiin juttuihin lukeutui Optiat niminen luonnonkosmetiikan brändi. Optiat kahvikuorintahan hyödyntää  jo kertaalleen käytettyjä kahvinporoja kuorintatuotteissaan. Ekologinen ajattelu on siis viety brändin osalta pitkälle.

Kahvikuorintojen* lisäksi brändi on nyt laajentunut käsittämään myös kasvonaamioita. Kasvonaamioita löytyy kolmea erilaista; Purifying (rasvoittuva/sekaiho)*, Nourishing (kuiva/herkkä iho)* ja miehille suunnattu Men's Face Mask (kaikki ihotyypit)*. Kaikki nämä naamiot ovat jauhemuodossa ja ne sekoitetaan veden kanssa tahnaksi.

Tähän väliin pakko heittää vinkki: Veden voi korvata myös esim. kamomilla- ja vihreällä teellä. Tai sitten vaikka kukkaisvedellä ^_^ 









INCI: Kaolin, Solum Fullonum (Fuller’s Earth) Clay, Althaea Officinalis (Marshmallow) Root*, Cannabis Sativa (Hemp) Powder, Maris Sal, Activated Charcoal Powder, Azadirachta Indica (Neem) Leaf Powder*, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil*, Origanum Majorana (Marjoram) Leaf Oil*, Cedrus Atlantica (Cedarwood) Bark Oil*, Curcuma Longa (Turmeric) Root Oil*, Limonene^, Linalool^.




Maahantuoja NHS lähetti testattavaksi miehille suunnatun Optiat Men's Face Maskin.


Jauhemuotoisesta cocktailista löytyy mm. syväpuhdistavaa kaoliinia ja keltasavea, sekä antiseptista ja tulehdusta hillitsevää rohtosalkojuurta. Kasvonaamion antiseptista vaikutusta boostaa neem-lehden jauhe ja supertrendikäs aktiivihiili poistaa kuona-aineita.

Koska kyseessä on Optiat, on tässäkin tuotteessa jokin erikoisuus: Jauhe sisältää hampunsiementuotannosta yli jääneitä hampun akanoita, joilla saa iholle kevyen, ei raapivan kuorinnan :)

Jauhetta on ohjeistettu sekoittamaan 1 teelusikallinen pieneen määrään vettä. Itse kuitenkin koin tarvitsevani vähintään kaksinkertaisen määrän jauhetta saadakseni tarpeeksi naamiomössöä kasvoille :)  Vaikutusaika naamiolla on n. 10 minuuttia ja sitä suositellaan käytettäväksi 1-3 kertaa viikossa. Naamiojauheen sanotaan riittävän noin 30 käyttökertaan.








Yleensä tällaiset itse sekoitettavat savipohjaiset naamiot kuivuvat iholla kiristävän tukalaksi, mutta jostain syystä Optiat ei tuntunut kuivuessaan muuttuvan tukalaksi. Toki se hieman kiristää, mutta naamio ei ole ollenkaan pahimmasta päästä.


Kuten edellä jo mainitsin naamiossa on mukana myös mekaanisesti kuoriva vaikutus hampun akanoiden ansiosta. Kuorintaa voisi luonnehtia todella hellävaraisen tuntuiseksi, ei kovinkaan rouheaksi. Näin ollen sitä voisi suositella myös hieman herkemmälle iholle, mikäli mekaaniset kuorinnat ovat juttusi. Tosi herkkää ihoa ei kannata kuitenkaa turhaan yrittää raastaa mekaanisilla kuorinnoilla.

Tulos Optiat kasvonaamion jäljiltä on oikein hyvä. Ihohuokoset ovat selkeästi supistuneet, iho näyttää kirkkaammalta ja tuntuu syväpuhtaalta.  Vaikka hampun akanat tuntuvat iholla superhellävaraisilta, ne tekevät silti tulosta. Iho tuntuu erittäin siloiselta.  Ei muuta kuin iso peukku tälle tuotteelle ^_^



Optiat tuotteita löytyy maahantuojan verkkokaupasta, sekä Hyvinvoinnin Tavaratalosta*


Hintatietoja:







*mainoslinkki

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

BYBI Beauty - Superia ja megaa iholle




Aina toisinaan tulee vastaan niitä sellaisia kosmetiikkatuotteita, joiden käyttöä ei vaan millään tekisi mieli laittaa katkolle. Varsinkin kosmetiikkabloggaajalla tilanne on harmillinen, jos löytyy jokin totaalisesti kolahtava tuote. Homman on pyörittävä ja uusia tuotteita kokeiltava. Tällaisia on tullut vastaan usein. Viime vuonna se oli iS Clinical, joka onnistui suorastaan kolauttamaan halolla päähän tehokkuudellaan. Viimeisin - en tahdo luopua- fiiliksen on aiheuttanut BYBI Beauty.






BYBI tulee sanoista By Beauty Insiders. Kyseessä on kahden brittiläisen kosmetiikkabloggaajan, Elsien ja Dominikan perustama luonnonkosmetiikkabrändi (mimmit on toteuttaneet mun suuren haaveen - oon kade!). BYBI profiloituu varsin ylellisenä brändinä ja sen ideologiaan kuuluu tuotteet, joissa on mahdollisimman korkeat aktiiviainepitoisuudet ja muutenkin huippuunsa hiottu tehokkuus. Ideologia pitää brändin kohdalla ehdottomasti paikkansa, sillä tuotteiden incilistoja katsellessa ei voi kuin pyöritellä silmiä päässään ihastuksesta. Koostumukset pursuavat tehoaineita, ja turhat täyteaineet (emulgaattorit, koostumusta muokkaavat aineet) loistavat poissaolollaan.

Tuotteisiin valitut raaka-aineet ovat parhaimmistoa ja täyttä tavaraa, esim.  ilman jatkettuja kasviöljyjä.  BYBIn arvoja ovat mm. Läpinäkyvyys - Jokaisella oikeus tietää, mitä iholleen levittää, sekä Innovatiivisuus - Luonnollinen ei tarkoita vaatimatonta.

BYBIn tuotteet ovat 100% vegaanisia ja luonnollisia. Sekä tietysti cruelty free, eli eläinkokeettomia.


Itselläni on ollut testissä Mega Mist kasvosuihke, sekä Supercharge Serum






Mega Mist 50ml



Inci: Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water, Melissa Officinalis (Lemon Balm) Flower/Leaf/Stem Water, Glycerin, Aqua (Water), Propanediol, Sodium Levulinate, Heptyl Glucoside, Caprylyl/Capryl Glucoside, Sodium Anisate, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Camellia Sinensis Leaf Extract, Laminaria Digitata (Algae) Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract, Lactic Acid, Polyglyceryl-5 Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Heptanol.




Tuotten nimi - Mega Mist- on hymyilyttänyt. Se kuulostaa korvaani jotenkin yliteatraaliselta ^_^
Sitten toisaalta taas kun raaka-ainelistaa katsoo ja voi itse käytössä todeta sen tehon, on Mega Mist nimi enemmän kuin ansaittu.

Hyvin usein edullisimmissa misteissä on vesipohja, mutta Mega Mistin tapauksessa pohjana on ruusu-, appelsiininkukka- ja sitruunamelissavesi. Tehokkaat humektantit glyseriini ja hyaluronihappo sitovat ihoon kosteutta. Mistissä on mukana myös aloe veraa, teepensaan uutetta ja granaattiomenan uutetta. Merileväuute tuo iholle annoksen antioksidantteja.

Mega Mist on kevyesti ruusun tuoksuinen, ja sen kosteustehot ovat ultimaalisen hyvät. Monia hyviä mistejä on vastaan tullut, mutta BYBIn misti hyppää helposti kärkisijoille. Muutamalla kerroksella mistiä iholle, saa samankaltaisen tunnun, kuin olisi levittänyt laadukasta kosteuttavaa seerumia.

Mega Mistin sumun hienojakoisuus on melko pärskähtävä ja "antoisa" joten se sopii parhaiten nimenomaan ihon ensimmäiseksi hoitotuotteeksi, tuomaan runsasta kosteutta iholle. Tämä soveltunee aika kehnosti meikin päälle suihkutettavaksi :)








Supercharge Serum 30ml



Inci: Squalane, Raphanus Sativus (Radish) Seed Extract, Aleurites Moluccana Seed Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Camellia Japonica Seed Oil, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil, Echium Plantagineum Seed Oil, Tocopherol, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Opuntia Ficus-Indica (Prickly Pear) Seed Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Papaver Somniferum (Poppy) Seed Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Citronellol, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil, Geraniol, Jasminum Grandiflorum (Jasmine) Flower Extract, Citral, Linalool, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cymbopogon Flexuosus (Lemongrass) Oil, Limonene, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Eugenol, Isoeugenolnci



Megasta superiin. Nimittäin BYBIn Supercharge Serum on myös aikamoinen timanttilöytö.  Koska BYBIn ideologiaan kuuluu turhien täyteaineiden välttäminen tuotteissa, sarjasta ei löydy varsinaista voidetta - paitsi vedetön Babe Balm*- vaan ihon pehmennys ja hoito tapahtuu kokonaisilla kasviöljyillä- ja rasvoilla. Babe Balm ja Supercharge serum toimivat parhaiten, jos niiden alla käyttää Mega Mistiä. Mega Mist tuo ihoon kosteuden, joka lukitaan ihoon joko balmilla tai seerumilla. Yksinään öljypitoisia babe balmia ja seerumia ei kannata käyttää, sillä mikään öljy ei tuo kosteutta ihoon. Oma ihoni ei tunnu juurikaan hyötyvän vedettömistä, paksuista balmeista, joten valitsin testiin seerumin.

Supercharge Serumin raaka-ainelista on tietenkin huippulaadukas. Pohjana on ihoa tasapainottava ihoidenttinen ja antioksidanttinen skavalaani. Kyseinen raaka-aine on myös antibakteerinen ja suojaa ihoa UV-säteilyltä.

Seerumi sisältää 18 eri kasviöljyä mm. kaktusviikunaa, vesimelonia, valkohilppaa sekä helokkiöljyä. Eteeristen öljyjen puolelta seerumista löytyy mm. kamomillaa, jasmiinia ja rosmariinia. Supercharge seerumin tuoksu on omaan nenääni aika raikas ja pirteä, mutta se haihtuu iholta hyvin nopeasti.

Edellä mainittujen öljyjen lisäksi Supercharge seerumissa on hyödynnetty myös hieman harvinaisempia öljyjä;  Kukuipähkinäöljy, joka edistää haavojen paranemista ja boostaa kollageenituotantoa. Cameliaöljy, joka on antioksidanttinen ja estää tulehduksia. Sacha Inchi öljy, joka sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvahappoja ja edistää ihosolujen uudistumista. Piiankielen siemenöljy, joka tukee ihon suojabarriäärin toimintaa. Supercharge (= superlataus) on siis aika osuva nimitys tälle seerumille ^_^

Parasta ehkä vielä painottaa, että kyseessä on täysin öljymäinen tuote (öljyseerumi), eli kyseessä ei ole sellainen vesimäinen seerumi.  Supercharge seerumi kannattaa levittää hieman Mega Mistin kosteaksi jättämälle iholle. Näin öljyseerumi levittyy, sekä imeytyy ihanteellisesti. Supercharge seerumia voisi kuvailla hyvin kuivaöljymäiseksi. Se hulahtaa ihoon täydellisesti kohtuullisessa ajassa ja se ei jätä ihoa öljyisen tuntuiseksi. Ihofiilis seerumin jäljiltä on aivan erityisen pehmeä, mikä on tuttu lopputulos aina öljyn ihoon imeyttämisen jälkeen.









Oma ihoni on jo pidempään ollut hyväkuntoinen ja toisinaan tuntuu tylsältä arvioida laadukkaan kuuloisten tuotteiden hoitotuloksia jo valmiiksi hyväkuntoisella iholla. Kuitenkin tämän jutun parivaljakko teki iholleni jotain, ja sen vuoksi tuntuu suorastaan ärsyttävältä jättää BYBIn Mega ja Super paussille :)  Ihon kosteustasapaino on tuntunut erityisen hyvältä. Ihon pintakuivuus ja kiristely ovat käytännössä olleet täysin poissa. Seerumi ihastutti jättämällään ihotunnullaan ihan samantien. Kyseinen seerumi on onnistunut myös hieman hillitsemään kesäihoni täysin överiä rasvoittumista. Myös ihon sävy vaikuttaa olevan selkeästi tasaisempi ja jotenkin kuulaampikin. Tiedä sitten kumpi tuotteista taikansa on tehnyt, vai johtuuko tulos niiden kombinaatiosta. Pähkinänkuoressa: Iho näyttää ja tuntuu kokonaisuudessaan erittäin hyvältä. BYBI teki siis ison vaikutuksen :)



BYBI Beautyn tuotteita löytyy House of Organicsilta*

Hintatietoja:

Supercharge Serum 38,90/ 30ml* (nyt tarjouksessa 31,11€)





Pr-näytteitä.
*mainoslinkki



Onko BYBI Beauty jo tullut tutuksi?









tiistai 12. kesäkuuta 2018

Urtekramin kuorinta-uutuus







Tanskalaisen Urtekramin uusimpiin lanseerauksiin kuuluvat vartalolle suunnatut kuorintatuotteet. Vartalokuorintaa lähdinkin kokeilemaan innoissani, sillä olen pesunkestävä Urtekram-fani. Urtekram on edelleen mielestäni yksiä laadukkaimpia marketeissa myytäviä luonnonkosmetiikkasarjoja. Ja hinnatkin on tällä brändillä oikein kohdallaan :)

Urtekramin Body Scrubeja löytyy ainakin ennestään tutuista Aloe Vera*- ja Kookos-sarjoista*. Uutuuskuorintaa löytyy myös ihan uudesta Laventeli-sarjasta. Laventeli-sarja ei itselläni sytyttänyt mitään tulenpalavaa kiinnostusta. Ihan vain tuoksusta johtuen. Laventeli tuoksuna on itselleni sellaista häilyvää raja-aluetta :D




Kuva: Urtekram








INCI: Glycerin**, olea europaea fruit oil*, prunus amygdalus dulcis oil*, hydrogenated castor oil, simmondsia chinensis seed oil*, sucrose palmitate, brassica oleracea italica seed oil*, aloe barbadensis leaf extract*, citrus aurantium dulcis peel oil*, citrus limon peel oil*, cymbopogon schoenanthus oil*, sucrose stearate, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, parfum, limonene, linalool, geraniol



Urtekramin kuorinnan inci on aika mielenkiintoinen, sillä se on vedetön. Listan aloittaa tehokkaasti kosteutta sitova glyseriini. Kuorinnasta löytyy myös ihoa tehokkaasti hoitavia öljyjä. Kuten; oliivi-, manteli-, jojoba- ja parsakaalinsiemenöljyä. Tuotteen raikas tuoksu tulee osittain appelsiinin ja sitruunan eteerisistä öljyistä.


Vartalokuorinnan ensisijaisen homman, eli sen kuorinnan hoitaa risiinihelmet. Eli kyseessä on erittäin hellävarainen kuorinta, täysi vastakohta superrouheille kuorinnoille. Urtekramin koostumuksesta tulee itseasiassa erittäin paljon mieleen Mossan hiilikuorinta. Urtekram kuuluu myös koostumukseltaan siihen nyt aika trendikkääseen öljystä/maitomaiseksi kategoriaan. Eli koostumus on aika paksuhkoa, mutta vettä lisätessä se emulgoituu ja muuttuu maitomaiseksi.






Urtekram kyllä onnistuu oikein hyvin silottamaan kropan ihoa, mutta omaan makuuni se on silti ehkä aavistuksen liian "hellävarainen". Tykkään käyttää kropan iholla kunnolla rouheaa tavaraa. Ja tämän suhteen kävikin sitten niin, että olen tykänny käyttää tätä enempi kasvoilla. Tämä nimittäin toimii oikein loistavasti kasvoillakin käytettynä, sillä mitään raapivaa efektiä ei Urtekramilla ole mahdollista saada aikaiseksi ^_^


Urtekramin vartalokuorinta jättää jälkeensä erittäin kevyesti hoidetun tunteen (tuotteen sisältämät hoitavat öljyt) mutta ilman rasvaista tai muuten epämiellyttävää ihofiilistä. Ihoa ei siis kannata enää pestä erikseen kuorinnan käytön jälkeen.


Urtekramin tuotteita löytyy hyvin varustetuista kaupoista. Hinta n.5,90€/ 150ml.




Pr-näyte
*mainoslinkki

perjantai 8. kesäkuuta 2018

Mahtava mustapäänaamio



Blogissa on ollut nyt vähän hiljaisempaa viime aikoina. Syynä ollut oikeastaan vain ajan puute ja toisaalta kivat kesäkelit (vaikka nyt hieman viilenikin). Kesällä näyttöpäätteellä istuminen tuottaa itselleni aina vähän motivaatio-ongelmia. Suomen kesä on niin lyhyt, että yhtään minuuttia ei haluaisi hukata sisällä istumalla ^_^ Mutta täällä taas ollaan. Tänään aiheena ihan loistava mustapäänaamio.









Ihastumista ja toisaalta järkyttymistä (siitä lisää kohta) aiheutti Skin Republicin Charcoal Peel-Off Mask. Kyseessä siis aktiivihiileen perustuva, pois revittävä kalvonaamio. Skin republicistahan kirjoitinkin jo aiemmin. Muistatte ehkä sen hauskan kuplivan naamion? ^_^

Aktiivihiiltä sisältävä naamio on koostumukseltaan mustaa ja hieman liisterimäistä. Liisterimäisestä koostumuksesta huolimatta se on ihan helppo levittää kasvoille. Vaikutusajaksi on määritelty 30 minuuttia, joka on naamiolle muuten aika pitkä aika. Omalla ihollani naamio on kuitenkin kuivahtanut paljon nopeammin.











Koska kyseessä on aina napakasti ihoon tarraava naamio, kannattaa olla levittämisen suhteen aika tarkka. Ilmassa voi nimittäin haistaa katastrofin hajua, jos sitä levittää vahingossa vaikka kulmakarvojen alueelle. Kannattaa oikeasti olla tarkka :D Vaikutusajan jälkeen naamio tosiaan revitään iholta pois. Naamion pois repiminen totta puhuen tuntuu kyllä. Varmaan käyttäjäkohtaista, miten ikävältä se kenestäkin tuntuu. Itse en koe naamion pois repimistä juurikaan epämiellyttävänä. Mutta miksi tänä naamio on sitten niin mahtava? No katsokaa:










Joo tiedetään, aika ällöttävän näköistä. Naamioon on jäänyt kiinni törröttämään aika kiva saalis mustapäitä ja muita epäpuhtauksia. Olin siis suorastaan järkyttynyt tuosta tuloksesta. Lähtikö mun naamasta todellakin noin paljon törkyä irti? :D

Puolustuspuheenvuoron paikka. Tämäntyyppisiä naamioita on ennenkin tullut kokeiltua, mutta näin paljoa törkyä ne eivät ole kiskoneet naamastani irti. Joko Skin Republicin naamio on tehoiltaan aivan toista luokkaa, tai sitten tämä on lopputulosta siitä, että kesän koittaessa happotuotteet ovat jääneet paussille.






Mene ja tiedä, mutta naamion antama tulos ihastuttaa joka kerta. Itse saan suorastaan kiksit, kun naamiota pois repiessä voi nähdä kuinka mustapäät jäävät törröttämään kiinni mustaan kalvoon. Naamion jäljiltä iho näyttää ihan superpuhtaalta ja huokoset ovat supistuneet suppuun. Myös otsan juonteet näyttivät selkeästi hälventyneen (toki vain väliaikaisesti).


Naamiota suositellaan käytettävän 1-2 kertaa viikossa. Naamiopussukassa on kätevä korkki ja 25ml pakkauksesta riittää useampaankin käyttökertaan, riippuen kuinka laajalti sitä levittää. Tämä naamio on rakkautta! ^_^



Skin Republic  Charcoal Peel-Off naamiolla on hintaa 8€/ 25ml ja sitä löytyy kauneushoitoloista kautta maan.




*pr-näyte




Onko teillä kokemuksia aktiivihiiltä sisältävistä kalvonaamioista?