tiistai 19. kesäkuuta 2018

Ben & Anna - Paras ekodödö?Se olisi sitten tänään vuorossa kainalojuttuja :) Ja luonnonkosmetiikan sellaisia, joita en ole itse tullut kovin montaa kokeilleeksi. Omat kokeiluni taitavat rajoittua lähinnä Urtekramin dödöihin, jotka ovat omissa kainaloissani toimineet kiitettävästi.  Viimeisimpänä olen nyt sitten tutustunut saksalaiseen ennestään itselleni tuntemattomaan Ben & Anna dödöihin. Ben & Anna on saksalaista alkuperää, ovat vegaanista luonnonkosmea, varustettuna ICADA- sertifikaatilla. Brändin perustajat harmittelivat luonnonkosmetiikan deodoranttien tehottomuutta, ja sen johdosta päättivät luoda maailman parhaan luonnollisen dödön. Ei ainakaan kunnianhimoa puutu? :)


Kuva: HouseofOrganicBen & Annan stick-mallisista deodoranteista löytyy useampikin eri tuoksuvaihtoehto; Indian Mandarine, Pink Grapefruit, Persian Lime, Vanilla Orchid, Nordic Timber, sekä Provence.

Itse testailin Ben & Annalta Vanilla Orchidia ja Pink Grapefruitia.Ensiksi pari sanaa deodoranttien tuoksuista.  Vanilla Orchid kuulosti heti siltä, että se voisi olla juttuni. Ylang-ylang on tosi miellyttävä tuoksu, mutta varsinkin vaniljaa fanitan. Dödöä nuuhkuteltuani, olin hieman "höh"- fiiliksillä, sillä tuoksu on supermieto ainakin omaan nenääni,  enkä siitä millään erota edellä mainittuja tuoksuja. Vanilla Orchid tuoksuu nenääni hyvinkin pähkinäiseltä.

Sen sijaan Pink Grapefruit ihastutti heti! Tuoksu on niin pirteän raikas greippi, että puikkoa tekisi melkein mieli nuolaista ^_^


Ben & Anna dödöt ovat siis tosiaan stick-muodossa ja täysin alumiinittomia. Ben & Anna dödöjen tehokkuus perustuu mm. puhdistavaan ja hajuja neutraloivaan soodan, sekä nuolijuureen ja maissitärkkelykseen. Hoitavassa koostumuksessa on mukana hoitavia kasviöljyjä ja mm. kookosöljyä jota jotkut käyttävät pelkiltään dödönä. Onkohan lukijoiden joukossa ketään, joka on käyttänyt deodoranttina, pelkkää kookosöljyä? Olisi mielenkiintoista kuulla käyttökokemuksia :)

Soodaa sisältävät  deodorantit eivät sovi välttämättä ihan herkimmille kainaloille, sillä sooda saattaa ärsyttää herkkää ihoa.Itse en tosiaan ole mikään ylenpalttinen hikoilija, jonka olen maininnut aiemminkin dödöpostauksissa. Ben & Annaa testasinkin sopivasti hellepäivänä ja omalla kohdallani nämä toimivat oikein moitteettomasti. Pink Grapefruit tuoksui omissa kainaloissani viellä illallakin greippisenä, mutta hien hajua en havainnut. Dödöt sopivat sekä miehille, että naisille, sillä tuoksut ovat sen verran unisex tyyppisiä :) Nordic Timber on muuten erityisesti miehille suunnattu. Sen tuoksussa on katajaa ja setripuuta.

Koostumus on miellyttävän tuntuinen iholla. Sen kyllä huomaa, että koostumuksessa on runsaasti öljyjä ja rasvoja, mutta tuntua voisi kai kuvailla sanalla "kuivarasvainen". Eli stick ei tee ainakaan omista kainaloistani mitenkään töhnäisen tuntuisia.


Stickdödöissä on muuten yksi ominaisuus mistä en erityisemmin pidä. Sikäli, että kainalot ovat karvaiset, voi aika varmasti huomata dödön lisäämisen jälkeen stickissä törröttävän kiinni karvoja. Näky on etova. Mulla on joku karvaa dödössä- fobia ilmeisesti :DBen & Anna deodorantteja myy mm. House Of Organic*  12,90€/ 60g. sekä Hyvinvoinnin tavaratalo* 13,95€/ 60g.
Pr-näytteitä.
*mainoslinkki Toimiiko teillä ekodödöt riittävän tehokkaasti pitämään tuoksut poissa kainaloista?


4 kommenttia:

 1. Useimmat ekodödöt eivät toimi mulla. Esim urtekramin kristillideot, cream deoja haluaisin kokeilla. Mádaran yrttideo toimi ihan ok, sen sijaan bioactive ja soothing ovat olleet floppeja. Syksyllä kokeilin Schmidt'sin soodatonta ananas dödöä ja se oli huippuhyvä!! Paras luonnonkosmetiikan dödöistä. Ben & Annaa voisin joskus kokeilla se kun on vähän saman tapainen kuin tuo Schmidt's, varsinkin niitä pahvipakkauksissa olevia olisi kiva kokeilla. Tänä keväänä sain äidiltä Laveran jonkun ihan perus dödön kun hänellä ei ollut sille käyttöä kun oli sen jostain saanut. Yllätyin miten hyvä se oli. Ja suorastaan ärsytti miten paljon olen käyttänyt rahaa Mádaraan ja muihin kalliimpiin dödöihin kun halvemmallakin pärjää. Tosin täytyy sanoa tuo Schmidt'sin oli kyllä paljon parempi, säästelenkin sitä juhlatilanteisiin. Lavera toimii arkena, mutta juhlissa haluan olla täysin varma että dödö pitää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on tosi paljon kokemusta ekodödöistä verrattuna muhun :D Laveran dödöt kyllä kiinnostais kokeilla.

   Poista
 2. Vanilla orchid on näistä tosi hyvän tuoksuinen, ja deo jopa toimii! Mulla harva ekodeo on tarpeeksi pitävä. Ja mä sheivaan kainalot, niin ei jää karvoja. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä miten ihmiset kokee tuoksut niin eri tavoin. Itse en oikein saanut tuon Vanilla orchidin tuoksusta kiinni ja sitte toisaalta kaveri koki tuoksun tosi vaniljaisena. Joo karvaongelmaa tuskin tulee jos sheivailee 😄

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)