torstai 8. joulukuuta 2016

Vai että hiustenkuorinta-aine...Tästä on jo jonkin verran aikaa, kun bongasin tämän putelin kirpparikierroksella. Kosmetiikkafriikkinä mulla on tapana koluta jokainen vähänkin mielenkiintoisen näköinen puteli läpi. Monesti kirppareilta on tullut tehtyä ihan hurjan hyviä löytöjä kosmetiikan saralta (Näihin löytöihin eivät lukeudu ne 90-luvulta peräisin olevat, varmasti härskiintyneet Yves Rocherin purnukat mitä kirppareilla toisinaan tulee vastaan :D)

Redkenin Nature's Rescue Revitalising Sea Polish kiinnitti mielenkiintoni heti. Hellävarainen kuoriva hoito hiuksille  kerrotaan takakannen etiketissä. Siis kuorinta nimenomaan hiuksille, ei hiuspohjalle. Kuulosti todella mielenkiintoiselta ja erilaiselta. Mulla ei ollut hajuakaan, että hiuksille on olemassa tämäntyyppisiä tuotteita. Vähän kyllä epäilytti, että onko kyseessä jonkin sortin turhake. Mutta koska käyttämättömällä tuubilla oli hintaa 1euro (!) nakkasin sen huoletta ostoskoriin. Ei kaada taloutta vaikka ei toimisikaan :D

Sea Polishia hierotaan hiuksiin pienissä erissä shampoopesun jälkeen. Tuote muistuttaa koostumukseltaan löysähköä hoitoainetta ja sitä on helppo hieroa hiuksiin. Tuoksukin on ihan kiva, mieto ja hedelmäiseen viittaava. Tuotteen kuorivana rakeena on käytetty hohkakivijauhetta (pumice).  Tämä ei sisällä sulfaatteja, silikoneja eikä parabeeneja. Eli tässä varmaan haetaan vähän sellaista semi-luonnonkosmetiikka fiilistä :)

Ensimmäisen käyttökerran jälkeen olin valmis tuomitsemaan tämän aivan täydelliseksi turhakkeeksi. Tuntui, että hiuksissa ei ollut kuorintahoidon jälkeen mitään eroa.  Puteli jäi kokeilun jälkeen pidemmäksi aikaa omaan rauhaansa suihkunurkkaukseen. Mutta päätin kuitenkin antaa tälle uuden mahdollisuuden vielä myöhemmin. Ja se toimi sittenkin!Näin jälkeen päin asiaa analysoidessa, luulen, että en hieronut tätä hiuksiini tarpeeksi tehokkaasti ensimmäisellä käyttökerralla. Toisella käyttökerralla keskityin huolellisemmin hieromaan tuotetta hiuksiin. Annoin toimenpiteelle oman aikansa. Huolellisen  hiustenhieronnan jälkeen tuotteen huuhtelu onnistuu hiuksista pois oikein hyvin, kuin perushoitsikan. Tällä on mietoja selvittäviä tehoja, mutta erillinen hoitoaine saattaa olla hiuslaadusta riippuen tarpeen.

Entä se loppullinen tulos?  No kyllä se hius sitten kuitenkin vain tuntui kuoritulta. Fiilis hiuksissa on aika jännä ja täysin erilainen, kuin tavallisen hoitoaineen jäljiltä. Pehmeä, mutta samalla jotenkin ihan silkkisen sileä ja kaikinpuolin kivan tuntuinen. Sea Polish lupaa jättää myös hiukset ultrakiiltäviksi hoidon jälkeen, mikä kuulostaakin ihan loogiselta. Omat hiukseni näyttivät hoidon jälkeen kyllä kiiltäviltä, mutta en tiedä näyttivätkö ne tavallista kiiltävämmiltä. En ole itseasiassa tainnut juurikaan tarkailla koskaan hiusteni kiiltävyystasoa :D Redkenia saa kampaamoista ja esim Nordicfeeliltä hintaan 27,50€/ 100ml.


Ovatko hiustenkuorintatuotteet tuttuja tai kiinnostavatko ne?

4 kommenttia:

 1. Nyt oli (voisko sanoa, jälleen kerran) uusi tuote mulle :D Vai on hiuksille olemassa kuorinta-aineitakin. Okei, itselleni ei siis ole tuttuja kyseiset tuotteet, mutta jos lopputulos on on varteenotettava (kiiltävät, hyvinvoivat hiukset), niin mikä ettei :) Kyllä vois kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli uusi juttu mullekin :D Kyllä tällä sai hyvää tulosta kun oppi käyttämään oikein :D

   Poista
 2. Mua jäi mietityttämään, että jos oikeasti kuorii hiusta, niin tuleeko hiuksista ajan kanssa ohuet ja katkeilevat. Järki sanoisi, että tuollainen rakeinen kuorinta ohentaisi hiusta. Epäilyttävä tuote ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä erittäin hyvä pointti. En kyllä osaa sanoa miten hius reagoi tällaisen tuotteen säännölliseen käyttöön. Olisi kiva kuulla jonkun hiusalan ammattilaisen mielipide :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)