keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Vaihtoehto perunamuusille (vhh-resepti)


Onko mitään parempaa, kuin kunnon kotitekoinen perunamuusi? Mielellään hävyttömän suurella voikimpaleella varustettuna. Voinen perunamuusi on aina kuulunut mun "all time favourite"- kotiruokiin.  Vaikka en demonisoikaan perunaa samalla tavalla kuin esim. sokeria ja valkoisia jauhoja, saan siitä silti mahan kipeäksi suurina määrinä nautittuna. Ja kuka muka syö pottumuusia nätisti yhden desilitran? 10 desiä mieluumminkin.


Perunamuusia? Melkein, mutta ei ihan ^_^


Postauksen vhh-resepti tarjoaa jonkinlaista variaatiota perunamuusille. Tässä peruna vain on korvattu kukkakaalilla. Kukkismuusi ei kykene korvaamaan täysin perunamuusia, ainakaan omassa ruokamaailmassani. Silti kukkismuusi on vhh-ruoaksi varsin hyvänmakuista. Kukkakaalista tehty muusi ei tuo myöskään samanlaista ähkyä, kuin perunamuusi. Ja vertailun vuoksi, perunassa on hiilaria n.15g/ 100g ja kukkakaalissa 2,2g/ 100g.

Postauksen reseptissä on käytetty mukana myös jauhelihaa, mutta sen voi halutessaan jättää pois ja keksiä jotain muuta sopivaa lisuketta. Resepti on simppeli:


1 kg kukkakaalia
400g jauhelihaa 
1 sipuli
loraus kermaa
nokare voita
mausteita


Aloita kypsentämällä kukkakaali. Itse tykkään höyryttää kukkakaalin kypsäksi, ehkä ne vitamiinit säilyvät paremmin. Kukkakaali kypsyy alle vartissa ja sen voi todeta haarukalla tökkimällä. Jos haluaa tuunata muusin jauhelihalla, sen voi paistaa samalla sipulin kanssa kukkakaalin kypsyessä.

Kun kukkis on kypsää, tee siitä muusia. Itse käytin ihan sauvasekoitinta, jolla ajoin kukkiksen sileäksi massaksi. Muista lisätä tässä vaiheessa myös suolaa maun mukaan. Lopuksi pieni loraus kermaa ja nokare (tai useampi) voita.  Siinäpä se ^_^  Halutessaan voi lisätä paistetun ja maustetun jauhelihan kukkakaalimuusin sekaan, jolloin ruoka muuntautuu ruokaisammaksi. Helppoa ja halpaa :)
Oletteko maistaneet kukkakaalimuusia?

8 kommenttia:

 1. Monesti on pitänyt testata mutta aina jostain syystä se on jäänyt. Perunamuusi voilla on parhautta <3 mutta ei taida minunkaan vatsa kestää isoa annosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunamuusi on kyllä herkkua :) Söisin varmasti sitä hieman useammin, ellei vatsa kapinoisi vastaan :D

   Poista
 2. Kiitos hyvästä reseptistä. Kukkakaali on ihanaa:) Pottumuusi ei-niin-hyvää;)

  VastaaPoista
 3. Mää en pysty syömään pottumuusia, kuin ehkä sen yhden tai kaksi desiä, muuten se alkaa pyrkimään ulos samaa reittiä mistä on tullutkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Mä taas voisin syödä ison kattilallisen ihan yksin. Siks mulla onkin aina perunamuusista maha kipeä :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)