tiistai 9. elokuuta 2016

Mainio Mádara





Jälleen vuorossa luonnonkosmetiikan arviointia. Madara on ECOCERT-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa Latviasta. Madaran juttuna on hyödyntää tuotteissaan runsaasti balttialaisia kasviuutteita. Madarasta olen kuullut aika paljon positiivista juttua ja olinkin innoissani, kun sain testiin Madaran tuotteita. Varmaan jo postauksen otsikko antaa osviittaa, tykkäsinkö Madarasta vai en :D Madaran tarinaan ja tuotetarjontaan voi tutustua täällä.







"Syväpuhdistaa hellävaraisesti. Poistaa meikin. Säätelee rasvoittuvia ihoalueita samalla hoitaen ihon kuivia alueita.
Vaikuttavat aineet:
Siankärsämö: Vähentää tulehduksia, hoitaa mikrohaavaumia.
Kamomilla: Kosteuttaa, pehmentää.
Ruusuvesi: pehmentäviä, supistavia ja puhdistavia ominaisuuksia. Se stimuloi kapillaarisuonien pintaverenkiertoa, auttaa minimoimaan arpia, pieniä haavaumia, auringonpolttamia ja juonteita.
Siankärsämö: kosteutttaa, pehmentää ja puhdistaa ihoa. Sillä on tulehduksen ja ärsytyksen vastaisia, rauhoittavia ja uudistavia vaikutuksia ihoon."



INCI: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Rosa Damascena, Alcohol, Glycerin, Lactic acid, Sucrose Cocoate, Achillea Millefolium, Calendula Officinalis, Cahmomilla Recutita, Aroma.


Madaran puhdistuotteista löytyy mm. puhdistusemulsio ja kasvosaippua. Otin testiin varmuuden vuoksi puhdistusvaahdon, sillä niihin harvemmin olen pettynyt. Olen myös älynnyt puhdistusemulsioiden osalta, että aavistuksen mietoa tensidiä sisältävät emulsiot ovat enemmän mun juttu, kuin sellaiset megahoitavat öljyisen pinnan jättävät.

Madaran vaahtoputsari on sulfaatition ja puhdistavaksi tensidiksi on valittu mieto sodium cocoamphoacetate. Putsarin vaahto on koostumukseltaan semi-kermaista. Täyteläisempiäkin vaahtoja on tullut kokeiltua, mutta Madaran vaahto on silti ihan hyvä. Puhdistaa hellävaraisesti, eikä nassu tunnu jäävän kiristeleväksi pesun jälkeen. Tuoksultaan miedon raikas, mutta sitten pieni marinan aihe: Putsarin tuoksusta puskee hieman läpi alkoholin tuoksu, ja itse en siitä pidä. Alkoholin tuoksu hieman syö kasvojenpuhdistuksen kivaa fiilistä. Kokemaani tuoksuprobleemaa lukuunottamatta Madaran vaahtoputsari on oikein hyvänoloinen tuote.






"VADELMA: Vadelmien tanniinit supistavat hellävaraisesti huokosia ja kontrolloivat ihon öljyisyyttä. Sisältäen runsaasti C-vitamiinia vadelmat ovat 3 x voimakkaampia antioksidantteja kuin kiwihedelmät.  KURKKU: Tasapainottaa ihon pH-arvoa, virkistää."

INCI: Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Rubus Idaeus Fruit Extract, Cucumis Sativus Leaf Water, Plantago Major Leaf Extract, Sodium PCA, Xylitylglucoside, Betaine, Anhydroxylitol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Propanediol, Benzyl Alcohol, Xylitol, Potassium Sorbate, Rhamnose, Glucose, Glucuronic Acid

Madaran kasvovesistä testiin tuli tasapainottava kasvovesi. Inci on sitä luokkaa, että hymyilen ja nyökyttelen. Alkupäästä löytyy ruusuvesi, glyseriini ja vadelmauute. Mukana muiden kasviuutteiden lisäksi on tuttu kosteuttava sitova Sodium PCA. Tässä ei ole mukana helposti kuivattavaa etanolia, kuten niin monissa muissa kasvovesissä tapaa olla.

Tosi hyväntuntuinen ja kosteuttava kasvovesi ja incihän on siis mainio. En usko tämän juurikaan tasapainottaneen ihoni alueita, mutta muuten pidän tästä tosi paljon. Tuoksu on tosi samankaltainen kuin kokeilemassani Skin Blossomin kasvovedessä. Tätä on kiva nuuhkia, ennen naamalle hölväämistä. Tuoksu miellyttää mua suuresti jostain syystä.






 
"SOS Hydra Recharge Cream soveltuu päivittäiseen käyttöön aamuin ja illoin ja aina kun iho tuntuu kuivalta tai stressaantuneelta. Tuotteen huolellisesti valitut raaka-aineet tuottavat näkyviä tuloksia jo 1 kuukauden käytön jälkeen. Kosteuden lukitseva koostumus on täynnä antioksidantteja. Hyaluronihappo sitoo tehokkaasti kosteutta, ja pellavansiemenuute suojaa kosteuden ennenaikaista haihtumista iholta. Pioni taas rauhoittaa, uudistaa ja suojelee rasittunutta ihoa."

 INCI: Aqua, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Alcohol, Glycerin***, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Carbonate, Behenyl Alcohol, Rosa Damascena (Rose) Flower Water*, Hippophae Rhamnoides (Sea-buckthorn) Fruit Extract *, Sodium PCA, Lecithin, Aroma, Cetearyl Alcohol, CI77891 (Titanium Dioxide)****, Cellulose, Stearic Acid, Palmitic Acid, Urtica Dioica (Nettle) Leaf Extract*, Linum Usitatissimum (Flax) Seed Extract*, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Paeonia Lactiflora (Peonia) Root Extract, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Sodium Phytate, CI77491 (Iron Oxide)****, Tocopherol (Vitamin E), Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Hydrolyzed Hyaluronic Acid, CI77492 (Iron Oxide)****, Lactic Acid, Citronellol**, Geraniol**, Benzyl Salicylate**, Eugenol**

SOS Tehokosteusvoide tuntuu iholla nimensä mukaisesti tehokosteuttavalta. Kosteusvoiteen pohja rakentuu jojobaöljyyn, glyseriiniin ja glyserideihin. Kosteusvoiteesta löytyy myös useita eri kasviuutteita.

SOS Tehokosteusvoide on väriltään hennon vaaleanpunaista ja tuoksultaan raikas. Tuoksu hälvenee iholla nopeasti levittämisen jälkeen. Tämä menee taas siihen "täydellinen tuotetuntu" kategoriaan omalla kohdalla. Imeytyy hyvin ja jättää miellyttävän pehmeän tunteen iholle, ilman rasvaista tai tahmeaa fiilistä. Koostumus tuntuu kevyeltä, mutta kosteuttavalta. Tämäkin kaikinpuolin miellyttävä josta en keksi oikeastaan moitittavaa.









"Tehokas mutta hellävarainen silmänympärysvoidevoide, joka silottaa rypyt ja juonteet, vaalentaa tummat silmänympärykset samalla kosteuttaen herkkää silmänympärysihoa. Koostuu Madaran patentoidusta soluja korjaavasta bio-kompleksista ja uudistavasta koivun mahlasta."

INCI: Betula Alba (birch) Juice, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Simmondsia Chinensis, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Betaine, Sodium PCA, Hippophae Rhamnoides, Trifolium Pratense, Centaurea Cyanus Galium Verum, Alchemilla Vulgaris, Vaccinium Myrtillus, Mica (CI 77019), Dipalmitoyl Hydroxyproline, Benzyl Alcohol, Aroma, Aqua, Titanium Dioxide (CI 77891), Tocopherol, Sodium Benzoate, Chitin, Beta-glucan Xanthan Gum, Zinc PCA, Equisetum Arvense, Aesculus Hippocastanum, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Potassium Sorbate, Sodium phytate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Limonene, Linalool, Eugenol, Citral


Tuotekuvaus lupaa aika suuria silottaessaan rypyt ja juonteet ja vaalentaen tummat silmänaluset :D
Näihin lupauksiin suhtaudun aina skeptisesti, mutta siitä huolimatta Madaran sy-voiteesta tuli jo ensikokeilulla suosikkituote.

Inciä tutkiessa huomasin, että tuotteen vesipohja on korvattu koivun mahlalla. Tykkään jotenkin tosi paljon jos kosmetiikkatuotteen vesipohja on korvattu jollain hoitavalla ainesosalla (esim aloe vera, kukkaisvesi-uute jne.) Incin alkupäässä on lisäksi hoitavaa skvalaania ja glyseridejä.

Suuri pitoisuus koivun mahlaa aiheutti tykytyksiä, mutta Madaran sy-voiteen paras juttu on sen jättämä tuntu iholle. Tuntuu megakosteuttavalta ja hoitavalta ja tuotetuntu on silkkinen. Siis kyllä, silkkinen nimenomaan. En muista kokeilleeni toista, näin miellyttävää fiilistä jättävää sy-voidetta. Raikas, erittäin mieto tuoksu. Inci kiva ja tuotetuntu hipoo täydellisyyttä. Ostaisin varmaan itse tätä.












"Tämä aktiivinen AHA-kuorintanaamio tekee ihostasi hetkessä säteilevän luonnon aktiivisten hedelmähappojen ansiosta. Kvittenin hedelmähapot ja C-vitamiini yhdistettynä kosteuttaviin maitohappoihin sekä rauhoittavaan mustaseljaan kuorivat ihosi tehokkaasti ja tekevät sen heleämmäksi, säteilevämmäksi ja sileämmäksi. 

Vaikutus:
1. Poistaa kuolleita ihosoluja paljastaen sileämmän (ja hohtavan) ihon pinnan.
2. Kuorii ihoa edistäen solujen uudistumista ja elpymistä.
3. Kirkastaa ihoa, häivyttää maksaläiskiä ja juonteita.
4. Auttaa avaamaan ihohuokosia syväpuhdistaen ihoa.
5. Parantaa muiden kauneudenhoitotuotteiden imeytymistä ja tehokkuutta."



INCI: Aqua, Lactic Acid, Lavandula Augustifolia Floral Water, Glycerin, Galactoarabinan, Microcrystalline Cellulose, Glucomannan, Potassium Hydroxide, Ethyl Lauroyl Arginate HCI, Cl77019, Pyrus Cydonia Fruit Extract, Sambucus Nigra Flower Extract, Aroma, Cl77891, Cellulose Gum, Xanthan Gum, Limonene

Itselleni tuli testiin minikokoinen kuorinta (6,50€/12,5ml). Madaran kemiallinen kuorinta oli hauska ja mielenkiintoinen ylläri testituotteiden mukana. Itsehän olen mahdoton happofani ja olen niiden kanssa lätrännyt vuositolkulla.

Madaran kuorinta on geelimäinen koostumukseltaan ja tässäkin kiva, raikas tuoksu. Maitohappopohjaiset kuorinnat on niitä miedoimpia ja Madaran kuorinta onkin hyvä vaihtoehto happojen ensikokeilijoille tai niille joilla on herkkä iho.

Kuorinta levitetään puhdistetuille kasvoille ja vaikutusajaksi suositellaan 3-10 minuuttia, jonka aikana voi (varsinkin ensikertalainen) kokea lievää punoitusta ja/tai kihelmöintiä. Happotuotteita kokeiltaessa suosittelen aina varovaisuuteen, koska jokaisen iho reagoi niin yksilöllisesti.

Annoin itse vaikuttaa yli 10 minuuttia. Meikäläisen naama ei maitohaposta säikähdä ja mitään punoituksia ei tullut, saatika kihelmöintiä. Ei varmaan ihme tällä happohoitomenneisyydellä :D
Kuorinnan jälkeen iho tosiaan näyttää kirkkaammalta ja se "hehku aka. glow" on havaittavissa.
Kemialliset kuorinnat ovat mahtavuutta.

Tuotteet saatu.





Oletteko kokeilleet Madaraa? Löytyykö suosikkeja?

7 kommenttia:

  1. En ole kokeillut Madaraa, mutta pitäisi varmaan ihan jo yleissivistyksen vuoksi;)
    Alkoholi kasvotuotteissa on mulle kyllä turn-off. Kartan tuotteita, joissa on alkoholia ja valitettavasti olen törmännyt siihen aika monessa luonnonkosmetiikkatuotteessa. Ei se tietenkään haitaksi ole, mutta tuntuu luotaantyöntävältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse karttelen sitä kuivattavaa alkoholia (kaikki alkokoholithan ei kuivata) erityisesti kasvovesissä. Tuntuu, että alkoholilliset kasvovedet aiheuttaa mulla pintakuivuutta ja iho näyttää ärtyneemmältä käytön jatkuessa.

      Sen sijaan ainakaan oma ihoni ei ole tykännyt huonoa esim. alkoholipitoisista putsareista tai kosteusvoiteista. Mutta jos alkon tuoksu leijailee nenässä käytön aikana, on se kyllä turn-off. Tulee jotenkin sellainen kliininen sairaalafiilis :D

      Poista
    2. Samoin, tarkoitin justiinsa sitä kuivattavaa (denat.) alkoholia. Se ei passaa mun hipiälle ollenkaan, ja haju on jotensakin puistattava;)

      Poista
  2. Hei, mua alkoi kyllä nyt kiinnostamaan tuo silmänympärysvoide! Tuosta vaahdosta mäkin tykkäsin, kun joskus kokeilin pullollisen, vaikka yleensä en ole vaahtoputsareista innostunut. Mutta tuo on kyllä vaahdoista parhaimpia :) Tällä hetkellä mullakin on käytössä tuo Mádaran Balancing Toner. Mádaralla on kyllä muutamia hyviä tuotteita, mutta mä toivoisin silti tuotteille erilaista tuoksumaailmaa. Osa tuotteista tuoksuu aivan liian ruohoisilta mun makuun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruohoisat tuoksut ei uppoa muhunkaan. Hedelmäiset tuoksut on enemmän mun juttu :)

      Poista
  3. Mun Madaran suosikkeja ovat Nokkossuihke- ja voide. ^^ Samoin tykkään Pihlajavoiteesta ja tuo uutuus Scrub on parin kokeilun jälkeen tuntunut myös oikein kivalta, vaikken enää oikein mekaanisia kuorintoja käytäkään. Peel ja Detox-naamiot on aivan mahtavia. :)

    Meillä olisi nyt blogissa arvonta käynnissä, josta voi voittaa joko Pihlajapaketin tai Nokkossuihkeen ja mininokkosvoiteen: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2016/08/blogin-synttariarvonta.html

    VastaaPoista
  4. Pihlajavoide on kiinnostanut pitkään, mutta veikkaampa sen olevan ihan liian tuhtia tavaraa mun ihotyypille :) AHA Peelista tykkään minäkin, ollu nyt ihan tehokäytössä, tekee kyllä ihmeitä iholle :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)