sunnuntai 7. elokuuta 2016

Fokuksessa karitevoi


Tykkään toisinaan käyttää ihonhoidossa hyvin simppeleitä juttuja, kuten öljyjä ja voita.
Joskus vuosia sitten, mulla oli meneillään kunnon "hippikausi" ja pesin naamani öljyillä ja hoidin sitä luonnonvoilla. Pyykit pesin pesupähkinöillä. Tuloksena oli puhdasta pyykkiä ja uskomattoman tukkeutuneet ihohuokoset :D

Jätin voiden käytön kasvojen alueella, mutta muutoin ne ovat jääneet käyttöön. Kaakaovoita on tullut käyteltyä paljon kotitekoisten huulirasvojen valmistuksessa. Mangovoi on yksiä lemppareita, olenhan mangofani. Murumuruvoi lienee se hauskimman kuuloinen. Karitevoi on varmaan se kaikkein tunnetuin ja yleisin.
Nyt viimeisimpänä  käytössä ollut karitevoi, toiselta nimeltään sheavoi, on Urtekramilta. Peltirasia on nimellä "body balm" mutta incilistassa komeilee vain yksi ainesosa nimeltään  butyrospermum barkii butter, eli karitevoi :)
Karitevoi on tosi monikäyttöinen tuote. Sitä voi käyttää huulirasvana ja se sopii hyvin huonokuntoisten kynsinauhojen hoitamiseen. Karitevoi toimii loistavasti myös hoitamaan kuivia jalkoja ja on lyömätön ase koppurakantapäitä vastaan. Karitevoista voi tehdä myös hiusnaamion.
Karitevoi on todella hoitavaa ja tuhtia tavaraa. Kasvoillekin tätä voi käyttää, mutta tuhdin koostumuksen vuoksi, en suosittelisi epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. Silmänympäryksillä tämä menee hyvin ohuesti käytettynä. Tällä voi myös kuorruttaa kuivat kädet ja laittaa puuvillahanskat käteen yöksi, aamulla käsillä on se kuuluisa vauvanpylly-efekti. Tälläinen 140ml peltirasia karitevoita maksaa n.15€.Ja Urtekramista puheenollen...Urtekramin uusin kookossarja on jakanut kovasti mielipiteitä tuoksumaailmansa puolesta. Moni ei näissä juurikaan ole tunnistanut kookoksen tuoksua. Urtekramin kookospostauksessa mainitsin tehneeni sokkotestin kookosfanilla, joka ei tuoksua tunnistanut. Tein sokkostestin myös siskontytölläni Jennalla, joka ei voi sietää kookoksen tuoksua :D Suihkugeelin haistelun jälkeen kommentti oli: "Karkkimainen, hyvä tuoksu". Jos kookosfani ei löydä näistä kookoksen tuoksua ja kookosinhoaja taas tykkää tuoksusta, on jokin hassusti :D Jenna oli hyvin hämmästynyt, kun näytin hänelle kyseessä olevan "coconut" suihkugeeli :)

Tuotteet saatu.
Tykkäättekö käyttää voita tai öljyjä ihonhoidossa?
2 kommenttia:

  1. Talven tullessa käytän paksua karitevoita illalla, kun tuntuu, että käsien iho kuivuu hurjasti. Silloin tulen kaipaamaan kesää ja ihoa, joka ei lähes kaipaa ollenkaan extrakosteustusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin karitevoi on enempi käytössä talvisin :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)