keskiviikko 10. elokuuta 2016

Sano Aaaaa... Juttua anti-age vitamiinista

Onkin pitänyt jo pitkään kirjoittaa postaus, joka on pyhitetty kokonaan käsittelemään retinolia.
Luonnos oli ihan unohtunut roikkumaan tuonne muiden sekaan.  Kyseessä siis eräs muoto A-vitamiinista. A-vitamiini on todistetusti yksi niistä harvoista, oikeasti toimivista anti-age ainesosista, muutaman muun lisäksi.

Aika yleinen A-vitamiinin muoto, mitä ihonhoitotuotteista löytyy on retinyylipalmitaatti. Tämä on myös se heikoin muoto A-vitamiinista. Joidenkin lähteiden mukaan retinyylipalmitaatin hyöty ihonhoidossa olisi lähes merkityksetön. Retinoli on A-vitamiinista se vahvempi muoto, ja juuri retinolituotteista siis juttua tässä postauksessa. Retinolista vielä vahvempi A-vitamiinin muoto on tretinoiini, mutta tretioniinivoiteet luokitellaan jo lääkevalmisteiksi, eikä niitä saa muuta kuin reseptillä. Tretioniinivoiteet ovat alunperin tarkoitettu aknen hoitoon, mutta niillä on voimakas sidekudosta uudistavan vaikutuksen kautta myös ihoa "nuorentava" vaikutus.

Vaikka retinolilla on pääsääntöisesti anti-age ainesosan maine, hyötyy siitä myös nuorempi iho. Retinolia voi kokeilla esim. tukkeutuneelle epäpuhtaalle iholle. Ihoa kuorivan vaikutuksensa ansiosta siitä saattaa olla paljon apua epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Itse olen retinolituotteisiin tutustunut jo vuosia sitten ja havainnut kyseisen ainesosan hyväksi ja todellakin toimivaksi. Omalla kohdallani retinoli on ihan selkeästi vaikuttanut ihon kuntoon positiivisesti. Iho kirkastuu, pehmenee, sävy tasoittuu ja on vähemmän tukkeutunut. Retinoli voi olla myös hyödyksi hyvin pinnallisten arpien hoidossa. Ihon yleistekstuuri ja ulkonäkö näyttää retinolin käytön myötä paremmalta ja ehkäpä tosiaan "nuoremmalta" :)


Kokosin postaukseen kokemuksia muutamasta retinolituotteesta. Se mikä on yhteistä kaikille retinolituotteille, on niiden korkea hinta. Yleensä laadukasta retinolituotetta ei saa kovin halvalla.
Postauksessa esitellyt tuotteet ovat n. 15e- 100e väliltä. Hintahaitari on siis aika laaja.Neutrogena Healthy Skin Anti-Wrinkle Cream 40g


Neutrogenan retinolia sisältävä Healthy Skin Anti-Wrinkle Cream on pakattu alumiiniseen tuubiin, joka pysyy käytössä ilmatiiviinä. Ilmatiivis pakkaus on tärkeä ominaisuus retinolin toimintakyvyn säilyttämiseksi. Neutrogenan tuotteessa ei missään ilmoiteta retinolin määrää, mutta netistä löytyneen infon mukaan sitä on tässä luultavimmin 0,1%. Neutrogenan tuote on siis miedoimmasta päästä ja näin ollen hyvä vaihtoehto herkälle iholle ja retinolin käytön aloittelevalle. Neutrogenan retinolivoide on inciltään simppeli ja koostumukseltaan erittäin kevyen tuntuinen voide. Mitään hurjia kosteustehoja voide ei tarjoa. Olen tästä ihan tykännyt, mutta ihollani menee ärhäkämpikin retinolivoide. Tämä on retinolivoiteeksi melko edullinen, mutta ei ole valitettavasti saatavilla Suomessa. eBaysta 40g tuubin saa postikuluineen edullisimmillaan reiluun 20€ hintaan.

Inci
Water, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Hydroxystearate, Dimethicone, Camellia Oleifera Extract, Retinol, Panthenol, Disodium EDTA, Tocopherol, Cetearyl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Polysorbate 20, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben, Butylene Glycol, Diazolidinyl Urea, BHT, CarbomLife Flo Health Retinol A 1% Advanced Revitalization Cream 50ml


Life Flon retinolivoidetta ei voi lähtökohtaisesti suositella purkkipakkauksen vuoksi, koska retinolin  teho alkaa hiipua nopeasti jatkuvan ilmalle altistumisen vuoksi. Halusin nyt kuitenkin tämänkin sisällyttää postaukseen ja kertoa lyhyesti siitä kokemukseni. Life Flon voiteessa retinolipitoisuus on kokonaiset 1% joka on vahva pitoisuus. Kokeilin tätä joitain vuosia sitten ja tällä onnistuin jopa saamaan lievät palovammat, koska aloitin käytön liian nopealla tahdilla. Retinolituotteiden kanssa tuleekin olla varovainen ja tarkkailla omaa ihoa ja sen reaktioita. Herkkä ihoisen kannattaakin aloittaa tälläisten tuotteiden käyttö esim. 2 kertaa viikossa, käyttöä lisäten ihon sietokyvyn mukaan. Life Flon voide on melko ravitsevaa koostumukseltaan. Ostaisin tätä mielellään uudestaan, jos merkki kokee muutoksen pakkausmuodossa. Tätäkään ei saa Suomesta mutta iHerbistä tätä saa huokeaan 15€ hintaan.

Inci
Purified water, aloe barbadensis, glycerin, butyrospermum parkii (shea butter), stearic acid, lecithin, caprylic/capric triglyceride, retinol, glyceryl stearate, phenoyethanol, cholecalciferol (vit D3), camellia sinensis (green tea) extract, sodium benzoate, potassium sorbate, glucuronolactone, sodium bicarbonate, tocopherol (vit E), blend of essential oils, and ascorbyl palmitate (vit C)Verso Night Cream With Retinol 8 50ml


Verso Night Cream with Retinol 8 on pakattu asianmukaisesti ilmatiiviiseen pumppupulloon. Verson yövoide poikkeaa tavanomaisista retinolivoiteista siten, että tässä on ainesosana retinyl retinoate, jonka sanotaan olevan yhtä tehokas kuin tavallisen retinolin, mutta iholle hellävaraisempi.
Kyseessä siis uusinta uutta tuotekehitystä retinolirintamalla. Eli jos tuntuu, että retinolituotteet ärsyttää ihoa, tässä voi olla varteenotettava vaihtoehto. Karitevoipohjainen voide on kermaisen täyteläistä, mutta imeytyy ihoon hyvin, jättäen miellyttävän pinnan. Tuoksu on raikas ja mieto. Yleisesti ottaen todella ylellisen tuntuinen voide.  Tuntui selkeästi kirkastavan ihoa, mutta samalla hieman epäloogisesti aiheutti tukkeutumia iholleni. Voide oli luultavasti ihan liian tuhtia koostumukseltaan omalle iholleni. Tämä sopii varmaan parhaiten kuivalle ja normaalille iholle, vaikka toisaalta jokaisen iho reagoi niin yksilöllisesti. Verson retinolipitoisuus jäi epäselväksi, mutta tuotekuvauksen mukaan, se lupaa olla 8 kertaa tavanomaista retinolituotetta tehokkaampi. 50ml pumppupullolla on hintaa n.100e. Eli melko tyyris retinolituote kyseessä. Tätä saa nyt kuitenkin alennettuun hintaan (60€) esim. täältä jos kiinnostus Verson retinolituotetta kohtaan heräsi.

Inci
Water, Glycerin, Butyrospermum Parkii Oil, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Heptyl Undecylenate, Caprylic/Capric Triglyceride, Squalane, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Stearic Acid, Jojoba Esters, Glycine Soja Oil, Retinyl Retinoate, Tetrahydrodiferuloylmethane, Tocopheryl Acetate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Curcuma Longa Root Extract, Tetrahydropiperine, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Alcohol, Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Sodium Hyaluronate, Tetrahydropiperine, Soy Isoflavones, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Tocopherol, Sodium Hydroxide, BHT, Fragrance.
Medik8 Retinol 3TR Advanced Night Serum 15mlMedik8:n tuotteista olenkin postannut aiemmin. Samaiselta brändiltä löytyy myös retinolituotteita useissa eri vahvuuksissa ja niihin voi tutustua tarkemmin täällä.  Medik8 retinoliseerumissa on retinolia 0.3%. ja tuote on pipettipullossa. Seerumi on öljypohjainen, ja siitä johtuen retinoli pysyy tälläisessä ratkaisussa stabiilina, vaatimatta ilmatiiviyttä. Kyseisestä seerumista voi lukea infoa enemmän täältä. Retinolipostausta varten halusin mukaan aikuisemman ihon omaavan testihenkilön, onhan retinoli ennen kaikkea anti-age ainesosa :)
Anoppini Pirjo,58 lähti innolla testaamaan Medik8 retinoliseerumia, koska retinoli oli hänelle ihan uusi tuttavuus. Pirjo kuvaili ihotyyppinsä normaaliksi ja ikään nähden hänen ihonsa on erittän hyvässä kunnossa. Retinoliseerumin käyttöä aloittaessa varoittelin mahdollisesta A-vitamiinireaktiosta, mutta sitä ei onneksi tullut. Pirjo kuvaili seerumia miellyttäväksi  käyttää, eikä kokenut ihonsa tarvitsevan lisäksi enää muuta kosteusvoidetta päälle. Parin viikon käytön jälkeen Pirjo kertoi, että iho oli selkeästi kirkastunut ja ihon sävy parempi. Sen lisäksi Pirjo kertoi talitukkeutumien vähentyneen ihollaan huomattavasti. Yleisesti ottaen Pirjo innostui kovasti retinolin hyödyistä iholla ja kertoi ihan varmasti jatkavansa käyttöä :)
 Medik8 retinoliseerumin koostumus pohjautuu jojobaöljyyn ja cyclopentasiloxaneen (silikonijohdannainen). Seerumilla on hintaa 48€ ja jälleenmyyjät löytyy täältä.

 Retinolituotteen valitseminen saattaa vaatia tarkkaavaisuutta...

feikkiretinolia :D


Kun lähtee hakemaan retinolituotetta, kannattaa olla tarkka. Yllättävän usein olen huomannut, että tämäntyyppisiä tuotteita markkinoidaan täysin harhaanjohtavasti. Tuotekuvauksessa voi olla mainittu retinoli, mutta kun incin tarkistaa, ei retinolia löydykkään listalta. Näin kävi jonkin aikaa sitten (edesmenneessä) anttilassa. Bongasin AloeBio50 merkkisen voiteen hyllyltä ja silmiin iski pahvipakkauksessa selkeästi lukeva "retinol + complex of vitamins ecf". Se mikä herätti ihmetystä oli tuotteen hinta, joka oli muistaakseni vaivaisen kympin luokkaa. Siis toisin sanoen epäilyttävän halpa aidoksi retinolituotteeksi. Katsoin incin läpi ja eihän siellä ollut mainintaakaan retinolista. Retinyylipalmitaatti kyllä löytyi listalta. Mun mielestä kuluttajan harhaanjohtamista, mikä nostaa mulla aina karvat pystyyn :DOletteko kokeilleet retinolia sisältäviä ihonhoitotuotteita? 

14 kommenttia:

 1. Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

  VastaaPoista
 2. Onpa hyvä ja informatiivinen postaus. Mulla on nyt yksi retinoli-tuote käytössä. Kunhan ehdin käyttää vähän pidempään, niin kirjoitan siitä varmaan jotain. Toivottavasti on sitten vain pelkkää hyvää sanottavana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva kun tykkäsit :)

   Mulla on vielä etsinnässä se "täydellinen" retinolituote :D

   Poista
 3. Verso on mun lemppari, oma iho ei tosiaan kestä jokapäiväistä käyttöä suurimmalla osalla retinolituotteista, mutta Verson kestää ja varsinkin kuuriluontoisesti käytettynä tosi jees. Olen muuten maahantuojalle asti narissut tuosta Neutrogenasta, kun Suomessa markkinointi on keskittynyt vaan epäpuhtaan ihon tuotteisiin, kun sarjalla olisi PALJON mielenkiintoisempia tuotteita, mutta jostain syystä niitä ei saada millään meillä myyntiin. Nyt on vähän vaara, että kun on menty aika kauan tolla samalla linjalla, niin voi olla vaikea kaupata sarjaa muussakin mielessä kuin epäpuhtaalle iholle tarkoitettuja tuotteita. Joten kiitos Neutrogenan voidevinkistä. :) Ehkä uskaltaisin levitellä sitä yönaamioksi 1-2 kertaan viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota samaa oon ihmetellyt Neutrogenan suhteen, kun valikoima täällä Suomessa on niin suppea.
   Mutta hei toisaalta, Suomi kyseessä :D

   Mulla toi Verso tulee varmaan käyteltyä pois kaulan iholla :)

   Poista
  2. Minäkin olen ihmetellyt miksi Neutrogenan muita tuotteita kuin epäpuhtaan ihon ei täällä myydä. Sen perusteella mitä olen amerikkalaisia tubettajia seurannut Neutrogenalla on tosiaankin paljon muutakin.

   Poista
 4. Ostin keväällä ekan retinoli-tuotteen ja pidin siitä nyt kesällä taukoa. Mä joudun sen kanssa vähän kikkailemaan ja luulen, että siinäkin on jotain joka myös samalla tukkii mun ihoa, vaikka myös hoitaa tukkeutumia. Hyvin omituinen ilmiö! Mutta joo, sheavoi ei sovi mun kasvoille lainkaan, saan siitä aina jäätävät tukkeumat :P Nyt pistin tilaten yhden toisen retinolituotteen, mä niin toivon että se sopisi iholleni tuota aiempaa paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans luulen, että sheavoi on mun kasvojen iholle liian tuhtia tavaraa, vaikka hyvä ainesosa onkin. Tosi ärsyttävää, kun olis niin paljon kivoja tuotteita mitä tekis mieli käyttää, mutta naama on toista mieltä :D

   Toivottavasti sopii sun iholle se uusi retinolituote. Postausta odotellessa? :D

   Poista
 5. Tämäpäs oli hyvää informaatiota! En ole retinolituotteista kuullutkaan, mutta nyt alkoi kiinnostaa. Ovatko esim. apteekkien a-vitamiinivoiteet retinoli-voiteita vai onko a-vitamiini ihan eri asia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis retinoli on myös a-vitamiinia, mutta a-vitamiinista on useampia eri muotoja, joista jotkut tehokkaampia kuin toiset. Apteekista kyllä löytyy retinolivoiteita, mutta esim apteekin bellavita sisältää retinolin sijaan retinyylipalmitaattia (joka sekin on a-vitamiinia, mutta ei toimi iholla samoin, kuin tehokkaampi retinoli) :)

   Poista
  2. Aha ok, pitääpä sitten perehtyä noihin sun vinkkituotteisiin tarkemmin.

   Poista
 6. Iltaa. Olen seurannut blogiasi satunnaisesti keväästä saakka. Ajattelin nyt ihan kiittää sinua koska tämä kirjoitus on auttanut saamaan itsetuntoni takaisin. Päätin lukemani jälkeen ostaa heti Medik8 merkkistä retinolia. Nyt jonkin aikaa sitä käyttäneenä voin sanoa että ihoni on huomattavasti kirkkaampi ja tasaisempi. Loistava tuote jota suosittelen kaikille ystävilleni. Olkoon sitten nuori tai vanha harppu kuten minä :)
  Menestystä toivoen, Leena H/Hämeenlinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Leena :) Retinoli on kyllä ihonhoidossa yksi parhaimpia ainesosia, jolla voi saada todella hyviä tuloksia. Tosi mukava kuulla, että Medik8 toimi sinullakin niin hyvin :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)