torstai 9. kesäkuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaa Oriflamen tapaan



Luonnonkosmetiikka on jo pitkään ollut nouseva trendi ihon hoidossa. Nyt myös Oriflamelta on lanseerattu melko kattava luonnonkosmetiikan sarja :) Oriflamen tuotteita mulla itsellä ei ole ihan hirveästi ollut käytössä. Muistan kyllä useita kertoja pläränneeni firman nettisivuja ja harkinneeni tuotteiden ostoa, niitä kuitenkaan ostamatta. Ilmeisesti en sitten ole bongannut heiltä mitään superjännän kuuloisia tuotteita :)
Oriflamen jalkavoide on kyllä edelleen yksi lemppareitani.




Oriflamen uusi luonnonkosmetiikkasarja kantaa nimeä Ecobeauty. Ecobeautylta löytyy kattavasti tuotteita. Sarja sisältää puhdistusemulsion, kasvoveden, seerumin, kosteuvoiteen, silmänympärysvoiteen sekä kasvoöljyn. Ecobeauty tuotteilla on Ecocert-sertifikaatti. Tuotteiden visuaalinen ilme on omaan makuuni ehkä hieman "mummomainen".  Syynätäänpä ne tuotteet sitten :)


Ecobeauty Puhdistusemulsio 15,90€/ 200ml.


Inci:
AQUA, CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER, DICAPRYLYL CARBONATE, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL, CETEARYL WHEAT STRAW GLYCOSIDES, CETEARYL ALCOHOL, BENZYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, SODIUM BENZOATE, PALMITIC ACID, STEARIC ACID, LACTIC ACID, TOCOPHEROL

Ihan ekana täytyy harmitella, että Ecobeauty-sarjassa on tarjolla vain puhdistusemulsio, eikä ollenkaan vaahtoavaa putsaria. Puhdistusemulsioilla on se oma fanikuntansa, mutta itse olen siellä vaahtoleirissä edelleen :D Mutta olen silti tässä viime aikoina kovasti harjoitellut tämän tyyppisten putsareiden käyttöä ja jopa oppinut varovaisesti tykkäämään niistä! Incistä löytyy ruiskukkavettä ja auringonkukan siemenöljyä, molemmat luomulaatuisina. Puhdistusemulsio tuntuu iholla mukavan kevyeltä, ei liian öljyiseltä tai rasvaiselta. Minkäänlaista tuoksua en havaitse tässä. Huuhteluvaiheessa iholla on tyyppillinen puhdistusemulsioiden jättämä tuotetuntu. Tuntu katoaa kuitenkin iholta kuivauksen jälkeen. Ohjeissa sanotaan, että puhdistusemulsio tulisi pyyhkiä vanulapulla pois, mutta itse en osaa olla ilman vesihuuhtelua. Iho tuntuu puhtaalta ja tosi pehmeältä. Ihoa ei kiristele tai se ei tunnu kuivalta. Puhdistusemulsioiden kategoriassa tykkään tästä. Uskomatonta, että olen oppinut vihdoin edes jotenkin käyttämään tämäntyyppisiä putsareita :D



Ecobeauty Kasvovesi 15,90€/ 200ml.

Inci:
AQUA, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, GLYCERIN, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER WATER, BENZYL ALCOHOL, SODIUM BENZOATE, POLYGLYCERYL-10 LAURATE, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, LACTIC ACID, PARFUM, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL, CITRONELLOL, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE

Sarjan kasvovesi tulee kivassa suihkepullossa, josta sitä voi vanulapulle suihkimisen lisäksi suihkautella suoraan kasvoille virkistämän.  Tässä on tosi hyvä tuoksu, raikas ja kevyt. Incistä kakkosena löytyy luomu ruusuvettä ja neljäntenä kamomillavettä. puolivälistä löytyy myös vehnäproteiinia ja kehäkukkaa. Kuivattavaa alkoholia tässä ei ole käytetty ja kasvovesi jättääkin mukavan pehmeän tunteen iholle. Hyvä simppeli kasvovesi. 





Ecobeauty kasvovoide 26,90€/ 50ml.



Inci:
AQUA, GLYCERIN, COCOS NUCIFERA OIL, ISOPROPYL MYRISTATE, STEARIC ACID, BENTONITE, TAPIOCA STARCH, CETEARYL GLUCOSIDE, SORBITAN OLIVATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CETYL ALCOHOL, STEARYL ALCOHOL, GLYCERYL CAPRYLATE, XANTHAN GUM, VACCINIUM VITIS-IDAEA SEED OIL, PHENETHYL ALCOHOL, CITRIC ACID, PARFUM, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, HIPPOPHAE RHAMNOIDES SEED OIL, LINALOOL, MALTODEXTRIN, SIGESBECKIA ORIENTALIS EXTRACT, LIMONENE, QUARTZ, SODIUM CARBONATE, CITRONELLOL, CITRAL, GERANIOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT

Kasvovoide on koostumukseltaan todella kevyttä ja jättää mukavan tunteen iholle. Imeytyy ihoon todella hyvin ja oikeastaan tuntuu kuin iholle ei olisi juurikaan laittanut mitään. Oriflamen mukaan sopii kaikille ihotyypeille, mutta veikkaan, että kosteustehot ei riitä ihan kuivalle iholle. Hyvä, mutta erittäin mieto tuoksu.

Incistä löytyy kookosöljyä ja karitevoita. Incin keskivaiheilta löytyy myös puolukan siemenöljyä. Mukana on myös bentoniittia (savilajike) jonka veikkaan osaltaan tuovan voiteeseen kuivan napakan ihofiiliksen. Valitettavasti alkupäästä löytyy myös isopropyylimyristaatti ja steariinihappo, jotka omalla ihollani aiheuttavat mustapäitä.  Nuo ainesosat saattavat olla ongelmallisia epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla. Mutta tässä kohtaa täytyy painottaa taas sitä, että kaikkien ihot ovat erilaisia ja reagoivat erilailla. Vaikka olisikin epäpuhtauksiin taipuvainen iho, niin kaikilla ei tukkeutumia tule samoista aineista. Tietysti myös ainesosien käytetty määrä lopullisessa tuotteessa vaikuttaa paljon. 
Yleisesti ottaen Ecobeauty kasvovoide on kosmeettisesti tosi miellyttävä iholla. 



Ecobeauty Silmänympärysvoide 16,90€/ 15ml.


Inci:
AQUA, GLYCERIN, BENTONITE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, COCOS NUCIFERA OIL, ISOPROPYL MYRISTATE, TAPIOCA STARCH, CETEARYL GLUCOSIDE, SORBITAN OLIVATE, GLYCERYL CAPRYLATE, CETYL ALCOHOL, STEARIC ACID, STEARYL ALCOHOL, VACCINIUM VITIS-IDAEA SEED OIL, PHENETHYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, HIPPOPHAE RHAMNOIDES SEED OIL, MALTODEXTRIN, QUARTZ, SIGESBECKIA ORIENTALIS EXTRACT, SODIUM CARBONATE, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT


Silmänympärysvoiteen koostumus on hyvin samantyppinen, kuin kasvovoiteen. Voiteen levittämisen jälkeen ei voi olla varma onko iholle laittanut mitään. Jättää puuterimaisen tunnun iholle. Ihmetyttää hieman tuo bentoniitti incissa jo kolmossijalla. Bentoniitista voi olla hyötyä varsinkin rasvoittuvalla iholla sen rasvaa absorboivan ominaisuuden vuoksi, mutta samalla se imee kosteutta ja saattaa kuivattaa ihoa. Aika mielenkiintoinen koostumus sy-voiteeksi. Lisäksi tästäkin löytyy kookosöljyä ja karitevoita. Tämä sopii varmaan parhaiten sy-iholle joka ei vaadi voimakasta kosteutusta.



Ecobeauty Kasvoöljy 34,90€/ 50ml.



Inci
COCOGLYCERIDES, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, CORYLUS AVELLANA SEED OIL, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT, SESAMUM INDICUM SEED OIL, GOSSYPIUM HERBACEUM EXTRACT, PARFUM, LIMONENE, TOCOPHEROL, LINALOOL, CITRAL, GERANIOL, CITRONELLOL, BENZYL BENZOATE


Kasvoöljy koostuu mm. Kookosglyserideistä, auringonkukka-, hasselpähkinä- ja arganöljyistä. Mukana puuvillauutetta. 

Tämä oli ihan lemppari! Tosi ravitsevan tuntuinen öljy, mutta silti iholla kevyt. Imeytyy nopeasti ja täydellisesti ihoon jättämättä öljyistä tai tahmeaa pintaa. Iho jää vain pehmeäksi ja sileäksi. Tuoksu on hädin tuskin havaittavissa.  Tätä voi käyttää pelkiltään tai kasvovoiteen alla tuomaan lisähoitavuutta. Tykkään!



Ecobeauty Seerumi 46€/ 30ml.



Inci.
Ihmettelin kun Oriflamen sivuilta ei millään löytynyt linkkiä tähän seerumiin, kunnes tajusin, että se ei ole vielä edes myynnissä.  Ecobeauty Seerumi tulee myyntiin 17.6 alkaen. Veikkaan, että lanseeraushinta on alhaisempi, kuin tuo otsikossa ilmoitettu normaalihinta. 

Ecobeauty Seerumissa kosteudensitojina toimivat glyseriini ja merilevästä saatava karrageeni. Mukana on myös helokkiöljyä. Yllättäin hyaluronihappo loistaa poissaolollaan, sitä kun on tottunut bongaamaan nykyään melkein joka seerumista :) Tuoksussa on mun mielestä banaania ja säväys jotain muuta jota en osaa hahmottaa. Seerumi vaikuttaa super-riittoisalta. Pieni tippa riittää laajalle ihoalueelle. Ei jätä havaittavaa tuotetuntua iholle. Kosteustehoiltaan sanoisin tämän olevan medium-tasoa. 








Oletteko jo kokeilleet Oriflamen luonnonkosmetiikkaa?

4 kommenttia:

  1. Täällä toinen vaahtoleiriläinen :D ja kuulun myös geelileiriin :D Mutta noi maidot on aina vähän sellaisia, että mjääh...ihme kalvo jää kasvoille ja ei tunnu puhtaalta.

    Hahaa, mun mielestä noi on nätit noi pullot, onko mun visuaalinen mieltymys ihan mummo? :D Kääk!

    Kiinnostavan oloinen sarja, vaikka Oriflame brändinä on mulle vähän etäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nääh, se on vaan katsojan silmässä mikä on mummoa ja mikä ei :D Joo mä olen vielä tässä vaiheessa tosi kranttu ja tarkka noiden emulsiomaisten putsareitten kanssa. Mutta kyllä ne geelit ja vaahdot kivempia vaan on, ei siitä mihinkään pääse :)

      Mullekkin Oriflame on jostain syystä etäinen brändi, vaikka oon tiennyt sen olemassa olosta "aina" :)

      Poista
  2. Tämä on ensimmäinen linja Oriflamella, joka on oikeasti saanut mutkin kiinnostumaan! Odotan näiltä aika paljon, katsotaan miten käy, kun aloitan lopulta testailut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mua kans tämä kiinnosti ihan oikeasti. Muistelisin, että aiemmin oon vähän dissannut Oriflamen tuotteita kehnojen/tylsien incien vuoksi :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)