tiistai 14. kesäkuuta 2016

Ihonhoitoa terveyslähdevedellä


Varmaan osa jo arvasi otsikosta, että tässä postauksessa on Avenesta kyse :) Avenen tuotteethan perustuvat terveyslähdeveteen, joka Avenen mukaan sisältää runsaasti ihoa rauhoittavia ja suojaavia silikaatteja sekä muita hiven- ja kivennäisaineita. Terveyslähdeveden vaikutukset on  tunnettu jo 1700-luvulta lähtien ja tästä Avene-veden terveysvaikutuksista on julkaistu noin 50 kliinistä tutkimusta.



Avenelta löytyy monipuolisesti tuotteita ihon eri tarpeisiin ja kaikille ihotyypeille. Avenen valikoimassa on tuotteita ilman parabeenijohdannaisia, sekä tuotteita täysin ilman säilöntäaineita. Hajusteettomia tuotteita löytyy myös. Ei siis yllättävää, että osalla Avenen tuotteista on Allergia- ja astmaliiton yhteistyötunnus.

Blogin kautta tuli muutamia Avenen tuotteita testiin ja niistä pohdintaa seuraavaksi :)
Avenen tuotteitahan löytyy apteekeista ja täällä voi tutustua Avenen tuotteisiin tarkemmin.


Avene Thermal Spring Water Spray n. 10€/ 150ml.



Avene lähdevesi


"Avène Thermal Spring Water Spray on ihoa rauhoittava, kosteuttava ja tulehdusta lievittävä terveyslähdevesisuihke.

Suojaa ihoa runsaan silikaattipitoisuutensa ansiosta.

Ei sisällä hajusteita eikä säilöntäaineita. Bakteriologisesti puhdas, joten sopii myös vaurioituneelle iholle. Kliinisesti tutkittu. "


Lainaus Avenen sivuilta.



Avenen terveyslähdevettä saa  tälläisessä spraypullossa, josta sitä voi suihkutella suoraan iholle. 
Sisältönä siis 100% terveyslähdettä (ja typpeä ponneaineena). Otin tämän kokeiluun innoissani, kun olin kuullut, että tämä  on auttanut jos johonkin vaivaan. Makeupalleyssa tämä on saanut myös aika hyvät arvostelut. Avenen sivuilla tätä suositellaan moneen käyttötarkoitukseen:

- kirurgisen toimenpiteen jälkeen
- ihon punoitukseen
- ihoärsytykseen
- auringon polttamalle iholle
- vauvan vaippaihottumaan
- meikinpoiston jälkeen
- parranajon jälkeen
- urheilusuorituksen jälkeen
- ihokarvojen poiston jälkeen
- matkalla ihon virkistämiseksi

 


Spraypulloja on saatavilla 50ml, 150ml, ja 300ml pulloissa. Tätä suihkitaan iholle n. 15cm:n etäisyydeltä, annetaan vaikuttaa iholla hetki ja taputellaan sitten kuivaksi. Tästä en keksi kauheasti sanottavaa. Enkä tiedä loppujen lopuksi mikä mielipiteeni tästä on, vaikka suihkuttelinkin koko putelin tyhjäksi. Juu, tuntuu ihan virkistävältä ja kivalta kasvoilla, mutta niin tuntuu tavallinenkin vesi. Kokeilin tätä myös silloin kun iholla oli syystä tai toisesta punoitusta, mutta en huomannut tämän tekevän mitään silmin havaittavaa.  Kosteustehot omalla iholla olivat tosi kevyet ja ihoa jäi kyllä kiristelemään käytön jälkeen. Vaikka tämän nyt pitäisi olla silikaattipitoista terveysvettä, niin silti koin, että se on "vain vettä". Aika laimea fiilis jäi tästä. Olisi kivaa kuulla lukijoilta mahdollisia kokemuksia tästä lähdevesispraysta :)




Avene Tolerance Extreme Cleansing Lotion n.24€/ 200ml.




Avenen puhdistusemulsion inci on tosi yksinkertainen ilman mitään ylimääräisyyksiä.  Tämäkin terveyslähdevesipohjainen ja mukana hoitavaa skvalaania ja rasvaa liuottavana ainesosana Caprylic/capric triglyserides. Putsari on myös säilöntäaineeton patentoidun ilmatiiviin korkkimekanismin ansiosta.



D.E.F.I. korkki/annostelumekanismi säilyttää tuotteen steriilinä. Näin ollen tuotteessa on tarpeetonta käyttää erillisiä säilöntäaineita.

Koostumukseltaan putsari tuntuu iholla todella pehmeältä ja hoitavalta. Jättää iholle todella samettisen fiiliksen ja samalla myös omaan makuuni liikaa tuotetuntua.  Jos tykkää ultrahoitavan tuntuisista puhdistusemulsioista, tykkää luultavasti tästäkin. Tämä ei kyllä ärsytä (saati kuivata) ihoa millään lailla. Ohjeen mukaan tätä ei olisi tarkoitus huuhtoa iholta, vaan pyyhkiä. Itse kuitenkin huuhtelin vedellä, sillä mulle vesi ihonpuhdistuksessa on välttämätön, muuten jää likainen fiilis (psykologinen juttu mulla ). Aika tyyris pelkäksi puhdistustuotteeksi, huomioon ottaen yksinkertaiset (ei kalliit) raaka-aineet.



Avene Tolerance Extreme Emulsio ja Voide n.24€/ 50ml.


Voide emulsio


Molemmat D.E.F.I. korkilliset tuotteet on suunnattu herkälle iholle. Voide on suunnattu kuivalle iholle ja emulsio normaalille ja sekaiholle. Se mikä näissä oli hassua, on se, että sekä voide, että emulsio ovat ihotuntumaltaan täysin samanlaisia. Molemmat tuntuvat iholla erittäin keveiltä ja imeytyvät miltei samantien jättämättä juurikaan tuotetuntua iholle. Mutta silti niiden incit ovat ihan erilaiset. Todella hämmentävää.


Vasemmalla voiteen inci ja oikealla emulsion inci.


Voiteen incistä löytyy esim. karitevoi ja saffloriöljy, jotka molemmat puuttuvat emulsion incistä. Oletin jo heti etukäteen tuotteita kokeilematta, että voide on selkeästi täyteläisemmän tuntuista iholla kuin emulsio, mutta näin ei ollutkaan. Hyvä esimerkki siitä, että incilistan perusteella on loppujen lopuksi lähes mahdotonta tehdä tulkintaa siitä miltä se tuntuu iholla :) Tykkäsin molempien koostumuksista (Daa, ne tuntuu täysin samalta :D)  ja muutoinkin jättää kivan ihofiiliksen. Ei mitään tahmaisuutta havaittavissa. Herkän ihon tuotteen ollessa kyseessä, mainittakoon vielä, että voide version sisältämä karitevoi voi aiheuttaa allergisia reaktioita pähkinäallergikoille.  Ainesosiltaan sopivat melko varmasti useimmille herkkäihoisille.




Postauksen loppuun oli vielä pakko mainita koostumukseltaan ehkä maailman surkein kasvovesi mitä on vastaan tullut ja se tulee Avenelta.  Kyseinen kasvovesi ei siis ollut testissä mukana, enkä sitä ole kokeillut edes. Mulla on tapana joskus tutkiskella netissä ihan huvikseni tuotteiden incejä ja arvioida niitä :D  Ja nyt kun tuli Avenelta oma postaus niin sisällytän pika-arvion( murskatuomion) saman merkin kasvovedeltä tähän loppuun.


Gentle Tonerissa on ällistyttävän surkea inci.

 Kasvovesi kantaa nimeä Gentle toner. Ja inci näyttää tältä :

AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). FRAGRANCE (PARFUM). PEG-7 GLYCERYL COCOATE. PHENOXYETHANOL. SORBITOL. STEARALKONIUM HECTORITE. TRISODIUM EDTA. WATER (AQUA).
 
Kasvovesi on käytännössä pelkkää vettä ja hajustetta. Hajuste tulee heti tokana incissä ja sen jälkeen yksi pinta-aktiivinen aine ja sitten jo säilöntäaine. Hajusteet on jo ensinnäkin yksi allergisoivimpia kosmetiikan ainesosia, joten on hassua, että tämä on "Gentle (hellävarainen) kasvovesi".
Kaiken lisäksi tällä on hintaa 20€ :D
Tulee heti mieleen monta huomattavasti paremmin formuloitua ja samalla edullisempaa kasvovettä. Tsot tsot Avene! :)




Luotatteko Avenen terveyslähdeveden voimaan?
 

9 kommenttia:

  1. Silloin kun mun iho oli extra-herkkis, tykkäsin käyttää noita suihkutettavia lähdevesiä kasvovetenä :) Mä kyllä tykkään Avenen tuotteista, vaikka osa ei ole itselleni sitten sopinut. Tosin mies aina jaksaa kiusata, kun yhdellä Pariisin reissulla roudasin kotiin ihan kamalan määrän Avenea, josta osa sitten päätyi miehen käyttöön ( kun ei itselle sopinutkaan xD )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä mietin jälkeenpäin, että olis ehkä pitänyt säästää tuota suihkevettä sellaseen hetkeen, kun iho on oikeasti ärtynyt (esim. liikaa aurinkoa) Jospa sen tehon olisi paremmin huomannut :)

      No hyvä, ettei tarvinnut avenea pois heittää, kun miehelle kelpas x)

      Poista
  2. Mitä jos kokeilisit Avene Gentle Toner kasvovettä. Kuten itsekin aiemmin sanoit: " Hyvä esimerkki siitä, että incilistan perusteella on loppujen lopuksi lähes mahdotonta tehdä tulkintaa siitä miltä se tuntuu iholla :) ". Gentle Toner on todella hyvä kasvovesi minun kuivalle ja herkälle iholleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Incilistan perusteella on vaikea tosiaan tehdä tulkintaa tuotetunnusta, mutta se onkin eriasia kuin mitä listan ainesosat "tekevät" tai "eivät tee" iholle. Hienoa jos se toimii kuitenkin ihollasi :)

      Poista
  3. Mä olen tuota Avènen Thermal Spring Water Sprayta käyttänyt joskus, mutta muuten ei ole sarjasta kokemusta. Apteekkisarjat on olleet mulle aina vähemmän kiinnostavampia, vaikka BABÈ:n, V10Plus-sarjan ja Lieracin tuotteista olen kyllä tykännyt. Ehkä voisi jossain vaiheessa kokeilla näitäkin laajemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuliko mitään "hallelujaa" fiiliksiä tuosta spraysta? Mäkin olen tykännyt V10 ja Lieracin tuotteista :)

      Poista
    2. Jos rehellinen olen, niin ei tullut :D Mutta eipä mitään pahaakaan sanottavaa. Just sellainen "ihan ok" -tuote, joita tulee vastaan paljon :) Ei siis nosta kosmetiikkaonnellisuuden tunteita :D

      Poista
  4. Saan useista herkän ihon tuotteista ihottumaa ja Avenen suihkevesi rauhoittaa kutisevaa ihoa, samoin Avenen extra gentle cleansing lotion on luottotuotteeni. Ehkä ihmiset joilla ei ole herkkään ihoon liittyviä ongelmia eivät osaa arvostaa hyviä perustuotteita? Saan kasvovesistä ihottumaa joten käytän kasvoveden tilalla Avenen lähdevettä. Avenen kasvovedestä olen kuullut kehuja. Kertoisitko mitkä kasvovedet olisivat mielestäsi suositeltavia yliherkälle iholle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma ihoni ei ole kovinkaan herkkä, joten se ei ole lähtökohtaisesti se optimaalisin "testi-iho" herkän ihon tuotteille. Kysyit kasvovesisuositusta ja ensimmäisenä tuli mieleen Erisanin kasvovesi. Erisanissa on todella simppeli inci, rauhoittavilla raaka-aineilla (allantoiini ja pantenoli). Yliherkän ihon omaavia kehottaisin valkkaamaan tuotteita, joissa on mahdollisimman lyhyt inci-lista.
      Mitä enemmän kosmetiikkatuotteessa on käytetty raaka-aineita, sen suurempi riski saada yliherkkyysreaktio jostakin ainesosasta.

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)