lauantai 6. helmikuuta 2016

Etanan limaa iholle.



Etanavoiteet ja etanaseerumit eivät ole mikään uusi juttu. Niitä on ollut markkinoilla jo vuosia. Yksi Suomessakin tunnetuimpia etanavoiteita on Baba De Caracol. Tässä postauksessa kuitenkin  arviossa korealaista alkuperää olevan Benton sarjan maailmalla suositut etanatuotetteet.

Aika ällöttävä ajatus, että kasvovoide sisältää etanan limaa. Mutta pakkohan oli testata :D
Ensin vähän etanatietoutta. Jo kauan on tiedetty että tarhakotilot erittävät limaa, joka pystyy korjaamaan kotilon ihoa ja jopa kuoren murtumia. Kotiloiden parissa työskennelleet tarhaajat huomasivat myös oman ihonsa muuttuvan pehmeämmäksi ja haavojen paranemisen nopeutuvan, kun he käsittelivät kotiloita. 90-luvulla lääkärit huomasivat etanan liman parantavan tehokkaasti sädehoidon jälkeisiä ihovaurioita. 2000-luvulla alkoi ilmestyä ihonhoitotuotteita jotka sisälsivät etanan limaa.




Bentonin tuotesarjaan kuuluu Essence, Steam Cream sekä Lotion. Sarjalta on myös naamio. Esittelen tässä nyt Essencen ja Steam Creamin joista itselläni käyttökokemusta. Ekana siis Essence.
Ajattelisin tämän olevan seerumi-tyyppinen tuote, siltä se tuntuukin, mutta ei sitä ole. Koreassa on käytössä ihonhoidossa myöt nämä Essencet. Suomennan sen nyt vapaasti uutokseksi (edit. vai olisiko hoitotiiviste:). Tuote on siis hyvin seerumimaista, läpinäkyvää ja kevyttä. Tuote sisältää 90% etanalimaa, perässä tulee aloe veraa, arbutiinia, mehiläisen myrkkyä ja pitkä liuta kasviuutteita. Tuote ei kosteuta ihoa päätä huimaavasti, mutta voisin kuvitella tämän riittävän rasvoittuvalle iholle. Kesätuotteena mukavan kevyt joka rauhoittaa auringon kuumentamaa ihoa.  En huomannut tämän tekevän iholle mitään radikaalia muutosta, vaikka käytin koko pullon loppuun. Tämä oli ok, mutta en jaksaisi ostaa uudelleen.


Snail Secretion Filtrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Arbutin, Human Ogliopeptide-1, Bee Venom, Plantago Asiatica Extract, Laminana Digita Extract, Dios Pyros Kaki Leaf Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Ulmus Campestris (Elm) Extract, Bacilus Ferment, Azelaic Acid, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Butylene Glycol, Beta-Glucan, Betaine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Cross Polymer, Adenosine, Panthenol, Allantoin, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Arginine







Toisena arviossa Steam Cream. Voide sisältää 64% etanan limaa. Steam Creamin ainesosalistalta löytyy paljon iholle hyviä ainesosia.  Hyaluronihappoa, niasiinia, arbutiinia, adenosiinia, auringonkukka-, saflori- ja arganöljyä sekä listan perältä vielä 8 erilaista kasviuutetta. Voide on koostumukseltaan geelivoidemaista, mutta todella kosteuttavaa ja täyteläisen tuntuista iholla. Tilasin tätä kokeiluun loistavan incin perusteella. Voiteen täyteläisyyden vuoksi olin varma, että iho menee tukkoon ja näpyille alta aikayksikön. Mutta niin ei käynytkään! Tätä olen ostanut jo 2 isoa tuubia ja ostan varmasti lisää. Sopii epäpuhtaalle iholle joka kärsii kuivuudesta ja tästä on varmasti hyötyä kuivallekkin ihotyypille. Ei myöskään ärsytä tai laita ihoa punoittamaan. Tästä on vaikea parantaa.
 

Snail Secretion Filtrate, Glycerin, Butylene Glycol, Cetyl Ethylhexanoate, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Sodium Hyaluronate, Niacinamide, Stearic Acid, Behenyl Alcohol, Phytosqualene, Human Ogliopeptide-1, Bee Venom, Arbutin, Adenosine, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Argania Spinosa Kernal Oil, Glyceryl Stearate, Arginine, Carbomer, Urea, Tocopher Leaf Extract, Salix Alba (Willow Bark) Extract, Ulmus Campestris (Elm) Extract, Pentylene Glycol, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pilsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract


Bentonin tuotteita ei tietääkseni ole Suomessa saatavilla. Bentonia voi tilata useista ulkomaalaisista nettikaupoista ja tietysti Ebaysta.











1 kommentti:

  1. I think this is among the most significant information for me.
    And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The site style
    is wonderful, the articles is really great : D. Good job,
    cheers

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)