torstai 11. helmikuuta 2016

PizzapäiväKaikki rakastavat pizzaa. Niin minäkin. Vhh-ruokavaliolla on tullut kokeiltua yhtä sun toista pizzapohjaa, mutten ole niihin juurikaan ihastunut. Juustoraaste/rahkapohjat tuntuvat tosi raskailta ja eivät muistuta mielestäni pizzapohjaa yhtään. Kananmunaan pohjautuvat tuovat mieleen luonnollisesti munakkaan. Munakoisopohja oli ällöttävän kumimainen. Olen tullut siihen lopputulokseen omalla kohdallani, että pizzapohjaa vaan ei voi "feikata".
Terveellisempi vaihtoehto löytyy Moilas nimiseltä merkiltä. Kyseessä ei varsinaiseti ole pizzapohja vaan tuotenimike on "kiviarinarieska". Moilasen rieska ei ole vähähiilihydraattinen, mutta se on gluteeniton, vehnätön ja laktoositon. Tuote löytyy kaupoista pakastealtaasta ja maksaa n. 2€ paketti, riippuen ostopaikasta. Eli jos se  tavanomainen pullamössöpohja turvottaa ja aiheuttaa epämukavan olon, tässä on kokeilun arvoinen pizzapohja.

Moilasen paketista paljastuu 3 kpl pyöreitä rieskoja. Ne saa kätevästi mahtumaan uunipellille, kun kolmannen halkaisee kahtia ja asettelee. Itse olen todella tykästynyt tähän pohjaan ja käyttäsin tätä vaikka en saisikaan oireita tavallisesta vehnäpohjasta.  Tässä on omaan makuuni kivempi suutuntuma ja koostumus kuin tavallisessa vehnäpohjassa.

Mielestäni pizzaan tuleva tomaattikastike on kaiken a ja o. Koen tavallisen tomaattimurskan hieman tylsäksi pizzan päällä. Valkosipulisen tomaattikastikkeen ystäville suosittelen Pastella valkosipulipastakastiketta.  Pastellalta löytyy myös basilikaversio, jos valkosipuli ei maistu.
Pastellan kastike on mielestäni todella maukas pizzan päällä. Tätä kun maistaa, ei halua palata enää tavalliseen tomaattimurskaan. Purkki maksaa n.1€.
Pastellan kastikkeessa on hiilareita 7g/100g eli n.puolet enemmän kuin tavallisessa tomaattimurskassa. Silti kaupasta löytyy tavallisia tomaattimurskia joissa hiilarit on jopa 8g/100g.
Erot vaihtelevat aika hurjasti. Mielestäni Pastella menee vielä vähähiilarisesta tuotteesta.
Oma pizzani näyttää tältä. Juutoraastetta, tonnikalaa, sinihomejuustoa ja ananasta. Pizza vei kielen mennessään :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)