sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Eveline Cosmetics: Superhyvä kosteusgeeli kasvoille ja vartalolle

 


Parin viikon takaisella Kyproksen matkalla onnistuin polttamaan aika pahastikin ihoni niskan ja olkapäiden alueelta. Tähän riitti taas se yksi ainoa kerta, kun hotellilta poistuessani muistin unohtaneeni aurinkosuojavoiteen. Olisi pitänyt jaksaa kääntyä takaisin ja laittaa se hiton voide ja olisin paljolta murheelta säästynyt. 

Kyproksella oli myynnissä aivan uskomattoman kehnoja Aloe vera- tuotteita. Hakusessa oli jokin geeli, jossa nyt olisi ainakin 95% sitä itseään. Tarjontaa kyllä riitti, mutta suorastaan ärsyynnyin purkkeja tutkiessani. Melkein jokaisen tuotteen kohdalla mainostettiin sen olevan 95-98% Aloe veraa, mutta totuus oli toinen. Aloe veraa ei ollut nimeksikään näiden tuotteiden kohdalla. Sisällöt olivat lähinnä vettä, koostumuksen paksuntajia, silikoneja ja muoviyhdisteitä! Juuri sitä mitä en todellakaan iholleni laittaisi ja eipä tuollaisilla koostumuksilla tee yhtään mitään auringonpolttaman ihon hoidossa. 



Suomen päässä etsin taas Aloeta ja hankalaa tuntui olevan 😄 Mutta iskin silmäni sitten nopeasti Eveline Cosmeticsin Natural Coconut Smoothing & Revitalizing Body & Face Gel nimiseen tuotteeseen. Ei yhtään pidempi nimi voisi taas tuotteella olla 🙈 EC:n kosteusgeeli on kooltaan jättimäinen 400ml ja maksaa about vitosen ostopaikasta riippuen. Inciä katsellessa kiinnostuin saman tien ja se vastasi tarpeitani. Tämän olisin ostanut joka tapauksessa, vaikka ei olisikaan akuuttia tarvetta ollut. Laadukas inci kosmetiikkatuotteessa on seikka, jota mun on vaikea vastustaa 😃

Kosteusgeeli lupaa seuraavaa: Kosteuttaa syvästi ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Regeneroi voimakkaasti ja nopeuttaa epidermiksen uudistumista.

Regeneroi tarkoittaa siis tässä tapauksessa ihon uudistumista. Putelissa on myös kummallinen viittaus, biokookospähkinään. En ole aiemmin tällaisesta biokookospähkinästä kuullut, mutta yritetäänkö tässä jotenkin korostaa kookospähkinän luonnollisuutta? 😎


Lue myös: Eveline Cosmetics - Edullinen pikakaunistaja




INCI: Aqua (Water), Cocos Nucifera Water, Glycerin, Polysorbate 20, Centella Asiatica Extract, Acacia Seyal Gum Extract, Laminaria Hyperborea Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Sodium Hyaluronate, Betaine, Calcium Alginate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, 1,2 Hexanediol, Carbomer, Parfum (Fragrance), Triethanolamine, Gellan Gum, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Agar, Polysorbate 60, Citric Acid, Disodium Phosphate, Sodium Phosphate, Sorbic Acid, Coumarin, Linalool, CI 77891


Kookosvesi on incissä kakkosena heti veden jälkeen. Kookosvesi on ominaisuuksiltaan mm. kosteuttava ja rauhoittaa myös auringonpolttamaa ihoa. Viides ainesosa on Centella asiatica eli rohtosammakonputki, joka tunnetaan aivan erinomaisista ihoa korjaavista ominaisuuksistaan (yksi lemppariainesosia, joita suosin). Kosteusgeelissä on myös antioksidanttista levää. Geelissä on humektantteina glyseriiniä, hyaluronihappoa ja betaiinia.

Huomasin vasta kotona, että geelissä on outoja valkoisia klimppejä. Nämä klimpit ovat ruskolevästä peräisin olevaa kalsiumalginaattia, jolla on mm. haavaumia parantavia vaikutuksia. Kookos on mielestäni hyvin haastava tuoksuna. EC:n kosteusgeelin kookoksen tuoksu on mun nenääni ihan onnistunut. Sanoisin sen olevan melko mieto ja aavistuksen makea. Ei ollenkaan tunkkainen tai ällön keinotekoinen.



Koostumus on löysähköä ja pienempikin määrä leviää todella isolle ihoalueelle. Tämä geeli ei ole "ihoonhulahtaja", vaan se pyörii iholla hieman kauemmin. Jälkituntu on erittäin miellyttävä. Ei ollenkaan tahmainen,tarramainen tai kalvomainen. Tämän kanssa onnistuu myös kerrostaminen, ilman että se alkaa rullautumaan. Ja enpä olisi uskonut, mutta tämä toimii jopa öljyjen kanssa sekoitettuna oikein loistavasti. Edes öljyn lisääminen ei aiheuta rullautumista, eli sitä raivostuttavaa "murustumis"- efektiä. 

Eveline Cosmeticsin Kookos-kosteusgeeli oli sattumalta ihan huippulöytö. Se kosteuttaa varsin hyvin ihoa, ja on kosmeettisesti miellyttävä. Tätä kannattaa harkita, jos ei esim. tykkää lainkaan voidemaisista koostumuksista. Ja tietysti sanomattakin selvää, että tällainen koostumus  on kesään ihan täyskymppi 😊

Jos kookosversio ei innosta, EC:llä on myös mangoversio. Mangogeelissä on hieman poikkeava inci (esim. kookosvesi korvattu mangouutteella) ja siinä on tietysti mangon tuoksu.


Ostopaikkoja netissä

Kärkkäinen (5,90€)





10 kommenttia:

  1. Kiitti tästäkin vinkistä. Ehkäpä tuo tuoksu menis. Kookos ei mun suosikkeja tuoksuna tai makunakaan. Olen jo alkanut kesään valmistautua. Mulla on Evelinen käsivoiteita ollut ja kaikki on olleet oikein hyviä. Olen kesäkuussa Varsovaan menossa ja Eveline oli muistaakseni puolalainen merkki. Onneksi meillä on myös ruumaan menevä laukku mukana, niin paljon pätevää kosmetiikkaa hankkia edullisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Evelinen käsivoiteita olen pari kertaa kaupassa katsellut. Pitääpä ottaa testiin, sillä viimeksi ostamani käsivoide ei ehkä innosta käyttämään sitä loppuun. Voisin kuvitella, että Eveline on Puolassa tosi edullinen, kun ei se Suomessakaan kovin kallis ole :)

      Poista
    2. Mielenkiinnolla odotan, että tuleeko postauksia lisää Evelinen tuotteista.

      Poista
  2. Mielenkiintoinen tuote!

    Sieltä pohjoisesta kotoisin olevat mieltävät helposti kookoksen luonnonvaraiseksi kasviksi, mutta sitäpä riistoviljellään nykyään vähän eri puolilla maailmaa, muuallakin kuin siellä, mistä ko. kasvi on kotoisin. Viljelmillä käytetään kemiallisia lannoitteita, tuholaismyrkkyjä, ja osa kookospalmuista on jopa geneettisesti muunneltuja. Myös luonto kärsii, kun kotoperäistä kasvustoa raivataan kookosplantaasien alta pois. Netistä löytyy aiheesta paljonkin juttua, eli kaikki kookokset eivät todellakaan ole aution saaren palmurannoilla luonnollisesti kasvavista kookospalmuist aperäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskinpa nyt sillä on asian kanssa tekemistä, jos on "pohjoisesta kotoisin". Jokainen voi itseään sivistää tiedolla, lokaatiosta riippumatta :)

      Viittaat ilmeisesti kommentillasi tähän "Bio" termiin. Tällä tarkoitetaan tässä tapauksessa varmaan luomua, mutta edelleen biokookospähkinästä en ole kuullutkaan. Ja tottahan tuo epäeettinen viljely on varmasti monella tiedossa, ja tuo ilmiö koskee muitakin kasveja, kuin kookosta.

      Poista
  3. Piti vielä lisätä, että Puolassahan on paljonkin hyviä kosmetiikkabrändejä, Ziaja lienee Suomessa tunnetuin. Muita brändejä ovat (Evelinen lisäksi) mm. Lirene, Dr. Irena Eris, Bielenda, Delia, Nacomi, Nam Cosmetics, Your Kaya, Inglot, Floslek ja La Rive näin esimerkkinä. Ravasin Puolassa joskus töitten takia tiuhaan ja noita tuli raahattua joka reissulta tuliaisiksi.

    Täältä Saksasta saa aika hyvin puolalaisia brändejä, ja joitakin todellakin myydään Suomessakin. Jos nämä brändit kiinnostavat, ainakin muistaakseni Notinossa ja muutamissa muissa nettikaupoissa on aika hyvät valikoimat, ja edullisesti.

    Paikan päältä ostettuna tietysti hinnat ovat edullisimmillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti vinkeistä. Delian tuotteita olenkin käyttänyt, taisi olla kulmaväri. Täytyy Notinon sivuilla tutustua brändeihin, niin voi sitten Varsovasta ostaa kivijalkakaupasta.

      Poista
    2. Pari vuotta sitten kokeilin Delian kulmaväriä ja sain siitä aika pahan reaktion. Silmäluomet turposi ja tuli ihottuma 😕

      Poista
    3. Huh, olipas se paha reaktio. Siinä oli sitten joku ainesosa, joka ei sopinut sulle. Onnekseni en ole saanut mitään reaktiota kulmaväreistä. Kerran oli yksi kasvovoide, joka alkoi siihen malliin kihelmöidä ja aiheuttaa ärsytystä kasvoilla, että se jäi käyttämättä. Vähällä olen päässyt (onneksi) yliherkkyyksien osalta.

      Poista
    4. Tähän mennessä yksi ja ainoa kerta kun näin on käynyt koputtaa puuta). Deliaan en ole sen jälkeen uskaltanut koskea.

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)