torstai 25. huhtikuuta 2019

Fokuksessa: Rohtosammakonputki
Jos sattuu fanittamaan paljon korealaista kosmetiikkaa, on saattanut törmätä ainesosaan nimeltä rohtosammakonputki. Incistä sen löytää nimellä Centella Asiatica. Itse huomasin jokunen vuosi sitten -incikyylänä- että tuota kyseistä rohtosammakonputkea tosiaan näyttäisi löytyvän yhdestä jos toisesta korealaisesta ihonhoitotuotteesta. Toki rohtosammakonputkea löytyy paljon myös länkkärikosmetiikasta, mutta aivan erityisesti sitä näytetään suosivan K-beautyssa. 
Rohtosammakonputkea esiintyy juurikin trooppisella Aasian alueella ja sillä on todella pitkä historia lääkekasvin roolissa. Ayervedan oppien mukaan rohtosammakonputki on voimakkaimpia parantavia ja nuorentavia kasveja (eikai se sentään ketään nuorenna ?). Sittemmin rohtosammakonputkea on hyödynnetty myös mm. juomien raaka-aineena.
Mitä hyötyä Rohtosammakonputkesta on ihonhoidon kannalta?

Rohtosammakonputki on erityisen hyödyllinen ärtyneen ja herkän ihonhoidossa. Sillä on kyky rauhoittaa ihoa ja jopa edistää pienten haavojen paranemista. Antibakteerinen rohtosammakonputki on myös kollageenisynteesiä stimuloiva. Rohtosammakonputki itsessään sisältää useampia ihoa hoitavia yhdisteitä, mm. madecassosidea, joka toimii voimakkaana antioksidanttina. Ihmekasvi nimeltä Rohtosammakonputki. Kuva: researchgate.net
Näiden lisäksi rohtosammakonputken on todettu olevan kosteuttava. Se kykenee edesauttamaan ihon suojabarriäärin normaalia toimintaa ja kirsikkana kakun päällä: vähentää ihon näkyviä valovaurioita.

Kyseessä vaikuttaisi siis olevan melkoinen do-it-all tapaus ja ei siis ihme, miksi se on niin suosittua ihonhoitotuotteissa.

Leegeehaamin Hope PLC Solution on kasvosuihke, joka sopii kosteuttamaan kosteusköyhää ja ärtynyttä ihoa. Suihkeessa on tuttuja ihon rauhottaijia: aloe veraa, allantoiinia ja lakritsia. Ainesosalistan nelosena komeilee Centella Asiatica, rohtosammakonputki.Inci: Water, Methylpropanediol, Aloe barbadensis leaf juice, Centella asiatica extract, Aluminum sulfate, C12-14 pareth-12, 1,2-hexanediol, Tromethamine, Allantoin, Gaultheria procumbens (wintergreen) leaf extract, Dipotassium glycyrrhizate

 

Hope PLC Solutionia voi suihkauttaa suoraan kasvoille, suihke tulee ulos hienojakoisena mistinä - sopii siis myös meikin päälle suihkutettavaksi. Suihketta voi tietenkin myös viedä iholle kämmenten kautta ja taputella se ihoon.

 Ihoni on harvoin ärtynyt tai muutenkaan epätasapainotilassa. Tuote kuulosti ehdottomasti mielenkiintoiselta ja tuumailinkin, miten sitä voisi parhaiten testata. Kokeilin Hope PLC Solutionia savinaamioiden ja happokuorintojen jälkeen, kun iho oli selkeästi punoittava. Omalla ihollani suihke selkeästi nopeutti punoituksen hälvenemistä.  Suihke on tuntunut käytössä muutenkin varsin mukavalta, kosteuttavalta ja toimivalta.
Oh, it is.
Leegeehaam Hope PLC Solution Skincitylla  28€/ 50ml
Pr-näyte.Onko teillä luottotuotteita ihon rauhoittamiseen?


4 kommenttia:

 1. Rohtosammakonputki... jopas on nimellä lykästänyt;) Luontoäidin "tuotteilla" on monesti hauskat nimet;) Mulle taitaa aloe vera olla paras ainesosa ihon rauhoittamiseen ja toisaalta tuotteista paras täsmähoitoon on Bepanthen. Leegeehaamin putelit on kivan simppelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan välillä mitä erikoisempia nimiä :D Aloe on kyllä ihan huippujuttu ihon rauhottamisessa.

   Leegeehaamilla on paljon tosi hyväntuntuisia tuotteita. Jotenkin silti vaikuttaa, että Leege ei ole kovin suurta hypeä aikaiseksi saanut, mikä on sinänsä vähän harmi :)

   Poista
 2. Haha, arvaas alanko nyt syynään tätä ainesosaa kaikista tuotteista?!? Kuulostaa meinaten hyvältä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Joo rohtosammakonputki kuulostaa melkoisen 10/10 jutulta ^_^

   Poista

Kommentit piristävät aina :)