tiistai 20. helmikuuta 2024

Eveline Cosmetics - Edullinen pikakaunistaja


 Sisältää mainoslinkkejä.



Jälleen yksi lempiaiheistani kosmetiikassa: Hapot. Erilaisia kemiallisesti kuorivia happoja ihonhoidossa hyödyntämällä ihon tekstuuriin ja yleiskuntoon voi saada pikaisestikin positiivista muutosta. 




Esittelyyn pääsee puolalainen Eveline Cosmetics:n Glycolic Acid 15% Peel Shot. Eveline Cosmetics saattaa olla monelle tuttu brändi. Eveline Cosmetics edustaa hintatasoltaan budjettikosmetiikkaa ja tuotteita löytyy ainakin Kärkkäiseltä, Tokmannilta sekä joistain verkkokaupoista. Omaan makuuni brändin ihonhoitotuotteet ovat hieman "niin ja näin". Tuotteet ovat sisällöltään aika pitkälti teknisiä raaka-aineita (ei ihonhoidollisia ominaisuuksia), mineraaliöljyjä ja silikoneja höystettynä vaikuttavilla aktiiviaineilla. 

Eveline Cosmeticsin laajasta valikoimasta löytyy mm. Retinolituote, joka ei sisällä lainkaan retinolia, sekä silmänympärysvoide aivan "turhalla" SPF8 suojakertoimella 😃 Mulle tämä brändi ei ehkä näyttäydy kovin uskottavana. Toisaalta sitten brändiltä löytyy edullinen C-vitamiinituote, johon on valittu yksi stabiileimmista C-vitamiinijohdannaisista (Ascorbyl Tetraisopalmitate) korkeahkolla pitoisuudella.

Eveline Cosmetics Glycolic Acid 15% Peel Shot oli mielestäni aika kiva löytö. Happopitoisuus on tässä melko korkea, eikä siten sovellu päivittäiseen käyttöön. Kai tälle voisi antaa myös tittelin pikakaunistaja.




INCI: Aqua (Water),Glycolic Acid,Sodium Hydroxide,Aloe Barbadensis Leaf Juice,Pentylene Glycol,1,2-Hexanediol,Mandelic Acid,Gluconolactone,Hyaluronic Acid,Salicylic Acid,Lactic Acid,Citric Acid,Malic Acid,Hydrolyzed Glycosaminoglycans,Calcium Gluconate,Hydroxyethylcellulose,Glycerin,Hydroxyacetophenone,Sodium Benzoate,Disodium Phosphate,Polysorbate 60,Sodium Phosphate


Pipettipulloon pakattu Peel Shot on koostumukseltaan semipaksua, helposti levittyvää geeliä. Tuote on hajusteeton.

15% glykolihappopitoisuutensa lisäksi tässä on mukana muitakin happoja. AHA-happoja edustavat manteli-, maito-, sitruuna- ja omenahappo. PHA-happoa on glukonolaktonin muodossa ja vieläpä salisyylihappoakin (BHA). Aloe vera rauhoittaa ihoa ja hyaluronihappo sitoo kosteutta. Happokategoriansa puolesta tämä vaikuttaa ihon eri kerroksissa.

Vaikutusaika on 5 minuuttia, jonka jälkeen tuote huuhdellaan pois vedellä. Nämä on näitä instant effect tuotteita joista tykkään. Iho on käytön jälkeen selvästi kirkkaampi ja selkeästi sileämpi. Järkevä käyttötiheys tälle voisi olla kerran viikossa, enintään kaksi. Liian usein käytettynä saattaa ärsyttää ja kuivattaa ihoa, joka ei tietysti ole toivottavaa. Aurinkosuojan käyttö tulisi ehdottomasti muistaa happokuorintojen yhteydessä (ja muutenkin). 

Ostin omani jo viimevuoden puolella Minimanista ja hintaa taisi olla 6,40€/30ml. Verkkokauppoja: Notino (7€/30ml) ja Kosmos Beauty Lab (6,50€/30ml)



Onko Eveline Cosmetics tuttu?





1 kommentti:

  1. Nimenä tuttu mutta en ole tainnut käyttää. Ei ole merkki joka sinällään kiinnostaa mutta onhan näistä budjettilöydöistä aina mukava lukea :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)