perjantai 15. syyskuuta 2023

PUCA - Edulliset BHA- ja C-vitamiiniseerumi arviot

 

 

Kirjoittelin aiemmin Normalista löytyvästä PUCA merkkisestä silmänympärysseerumista. Huokean hintainen sy-seerumi oli varsin kiinnostava raaka-ainelistansa puolesta ja kiinnostuinkin samantien muistakin PUCA:n tuotteista.

 Kuluneen kesän aikana olen käyttänyt säännöllisesti kahta uutta PUCA:n tuotetta. Kyseiset tuotteet ovat Salisyylihapposeerumi ja C-vitamiiniseerumi. Ja tosiaan kummatkin 30ml putilot irtoavat reilusti alle 10 eurolla. 

 

 Ihoni on ollut aina ja on edelleen taipuvainen tukkeumiin ja mustapäihin. Siispä tykkään sisällyttää säännölliseseti jonkin happotuotteen ihonhoitorituaaliini. BHA- eli salisyylihappo onkin usein ideaali happovalinta tähän pulmaan. PUCA:n seerumi sisältää siis tuon tehokkaan 2% pitoisuuden ja pH-arvo on säädetty 4.12. Eli tarpeeksi hapan, mutta ei liian, että alkaisi ärsyttää ihoa. Seerumi sisältää myös hyaluronihappoa kahdessa eri molekyylikoossa, joka takaa ihon kosteutuksen. Kaura- ja taikapähkinäuutteet rauhoittavat ihoa. Tämä seerumi on tuntunut toimivan iholla juuri niinkuin pitääkin. Nitistää siis näppyjä ja edesauttaa ihohuokosten puhtaana pysymistä. Kannattaa muuten kokeilla myös hyttysen puremiin. Rauhoittaa ihmeesti kutinaa ja nopeuttaa paukamien paranemista! 😃 

C-vitamiiniseerumin testailu kiinnosti aivan erityisesti. Muistaakseni pulitin tästä hurjat 6,60€ ja mielessä oli, että voiko näin edullinen seerumi sitten olla laadukas? Kuten varmaan jo moni tietää, kosmetiikassa on nykyään jo lukuisia erilaisia C-vitamiinijohdannaisia. Niissä on omat hyvät ja huonot puolensa. PUCA:n seerumiin on valittu yksi tehokkaimmista ja stabiileimmista johdannaisista: 3-0 ethyl ascorbic acid. Kyseinen johdannainen on tutkimusten mukaan tehokas jo pienemmillä prosenttipitoisuuksilla, mutta PUCA:n tapauksessa pitoisuus on jo melko korkea 10%.

Seerumi sisältää myös hyaluronihappoa (kosteuttaa), Pantenolia, kamomillaa ja rohtosammakonputkea (rauhoittaa), sekä lakritsiuutetta (hälventää punoitusta).

 Ihoni on ollut viimeaikoina todella hyvässä kunnossa, jonka puolesta tämäntyyppisten tuotteiden vaikutusten näkeminen ihossa on ollut haasteellista. Jokatapauksessa PUCA:n C-vitamiinikuurin aikana iho on näyttänyt todella kirkkaalta ja tasasävyiseltä. Ja kyllähän tämä ihan kiitettävän kosteuttavaltakin on tuntunut. Seerumi on kirkasta ja löysähköä, sekä imeytyy ihoon opeasti, eikä jätä tahmapintaa. Hyvin samantyyppinen salisyylihapposeerumin kanssa. 

Seerumi on kieltämättä epäilyttävän edullinen. Mutta sitten taas lopullisen tuotteen hintaan vaikuttaa niin moni muukin asia, kuin pelkkä sisältö. Esim. brändi, markkinointi, pakkausmateriaalit jne. Mulle jäi tästä kuitenkin hyvin positiiviset fiilikset ja ostan tätä ehdottomasti uudelleen. 

Ai niin ja lienee mainitsemisen arvoista: Salisyylihappoa (eikä muitakaan kuorivia happoja) tule käyttää yhtäaikaa C-vitamiinin kanssa. Tuloksena voi olla hurjakin ihoärsytys.

PUCA:n virallisilla sivuilla näillä postauksen seerumeilla on hintaa 9,95€/30ml. Mutta Normalissa näillä oli ostohetkellä hintaa 6,60€/30ml.  


Kuvat: Pureandcare.com


Onko teillä lukijoilla minkälaisia kokemuksia PUCA:n tuotteista tai oletteko brändistä kiinnostuneita?

 

 

1 kommentti:

  1. tuota C-vitamiiniseerumia täytyy hankkia, kun Normalissa piipahdan seuraavan kerran. Itselläni on ko. merkiltä kollageeni- ja niasimidiseerumit. Voisin hankkia niitä lisää. Pipetti on hiukan huteran oloinen, mutta en anna sen häiritä. Johtunee myös edullisesta hinnasta. Tuntuma on iholla miellyttävä ja imeytyy hyvin. Ihoni on hyvässä kunnossa, niin on tosiaankin hiukan haasteellista sanoa tehoista . Oli kiinnostavaa lukea sinun kokemuksiasi ko. merkin tuotteista.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)