keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

Alle 10€ silmänympärysseerumi

 

 

 

Normal on sellainen paikka, jonne ei saisi kosmetiikkafriikkiä päästää. Ei ainakaan ilman sidettä silmillä 😁 Piipahdin Normalissa taannoin ja epäonnistuin "piipahduksessa". Jäin tapani mukaan taas luuhaamaan sinne ja tutkimaan joka ikistä purkkia ja purnukkaa. Tahdoin löytää jotain mielenkiintoista ja ostamisen arvoista. Sellaisia kyllä löytyi useampiakin, mutta hillitsin itseni ja ostin vain yhden tuotteen. Puca Pure& Care - Eye Roll-On Serum oli tuote jonka päätin ostaa. Kyseinen tanskalainen brändi on hyvin luonnollispainoitteinen, mutta luonnonkosmetiikan sertifikaattia heillä ei kuitenkaan ole. Voit tsekata Pucan tuotteita tarkemmin täällä.

 

Hyvin usein teen ostopäätöksiä arvioimalla tuotteiden raaka-ainelistaa. Pucan sy-seerumi näytti silmääni oikeinkin laadukkaalta ja koska hintaa taisi olla vajaa 7€, ei ollut vaikea tehdä ostopäätöstä. Tämäkin seerumi on pakattu lasiseen puteliin, jonka kärjessä on viilentävä metallikuula. Metallikuulan viileys voi laskea turvotusta ja turvotuksen laskemista voi samalla tehostaa tekemällä kevyttä hierontaa metallikuulalla.

Avataan hieman sitä raaka-ainelistaa 😊




Inci: Aqua/Water, Propanediol, Snail Secretion Filtrate, Glycerin, Corn Gluten Amino Acids/Maize Gluten Amino Acids, Butylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sodium Polyglutamate, ***Oligopeptide-1, ***Oligopeptide-2, ***Oligopeptide-5, Silk Extract, Collagen, **Hyaluronic Acid, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Yeast Ferment Extract, *Polygonum Cuspidatum Root Extract, Camellia Sinensis (Tea) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, *Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, *Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Scutellaria Baicalensis (Chinese Skullcap) Root Extract, Portulaca Oleracea (Purslane) Extract, *Centella Asiatica (Asiatic Pennywort) Extract, Sodium Hyaluronate, Beta-Glucan, Propylene Glycol, Hexylene Glycol, Xanthan Gum, 1,2-Hexanediol, 4-Hydroxyacetophenone, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide

 

Oikeastaan ykkössyy miksi innostuin tästä, on seerumin sisältämät peptidit. Suosin mielelläni peptidejä ihonhoidossa. Niitä on paljon tutkittu ja säännöllisessä käytössä ne kohentavat ihon rakennetta ja silottavat pieniä juonteita. Peptidejä tänne mulle paljon, kiitos 😃 Seerumissa on kolmea erilaista oligopeptidiä.

 

Seerumi sisältää myös etananlimaa. Etananlimabuumi meni kai jo ajat sitten, mutta sillähän on tosiaan tehokkaasti kosteuttava vaikutus ja sen lisäksi sillä on todettu ihoa parantavia vaikutuksia. Seerumin kosteustehoista vastaavat pieni- ja suurimolekyyliset hyaluronihapot. Seerumista löytyy myöskin useampi kasviuute. Rauhoittavaa kauraa ja kamomillaa. Antioksidanttista vihreää teetä, punoitusta hälventävää lakritsia. Sekä tietysti trendikästä ainesosaa Centella asiaticaa (rohtosammakonputki) joka estää tulehdusta, korjaa ihoa ja stimuloi kollageenisynteesiä. Ei siis ollenkaan hassumpi ainesosaluettelo ja turhat tekniset- ja täyteaineet ovat minimissä.

 

 


 

Metallikuula toimii tehtävässään täydellisesti. Kuula luovuttaa seerumia iholle todella vähäisesti, joten kuulalla pystyy tekemään hierontaa hieman pidempäänkin. Näissä on usein se ongelma, että tuotetta tulee aivan liikaa kerrallaan iholle, ja hierontaa ei voi oikeastaan tehdä tuotetta tuhlaamatta. Pucan sy-seerumi ei itsessään tunnu mitenkään hurjan kosteuttavalta (alle kannattaa laittaa kasvovettä). Jälkituntu iholla on hieman nahkeahko, ilman tahmaista tuntua. 

Ihan kiva tuote ja voisin kyllä ostaa lisää. Edullinen hinta jää tosin mietityttämään, että mitenköhän paljon lopullinen tuote mahtaa sisältää näitä aktiiviaineita. Puca sy-seerumin ostin siis Normal-kaupasta ja tällä oli muistaakseni hintaa 6,60€/15ml.

Pucalla on useita mielenkiintoisen kuuloisia tuotteita. Aion luultavasti esitellä muutamia niistä täällä tämän sy-seerumin lisäksi 😊

 


Oletteko te kokeilleet Pucan tuotteita?


2 kommenttia:

  1. Täytyypä vilkaista Pucan tuotteita, kun seuraavan kerran piipahdan Normalissa. Ne piipahdukset kyllä yleensä poikii yhden tai useamman heräteostoksen. Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia Puca-postauksia ja vinkkauksia Normalin valikoimasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normal on niin ovelasti suunniteltu, että siellä on mahdotonta vain pikaisesti käydä 😅 Ja usein oon ostanut lisäksi kaikkea muuta, mitä ei pitänyt 🤷‍♂️

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)