lauantai 27. toukokuuta 2023

Lily Lolo - Luonnollisen näköinen iho

 Tuotteet saatu maahantuojalta. Sis. mainoslinkkejä. 







Se taisi olla vuosi 2006 kun kokeilin ekan kerran mineraalimeikkejä. Jestas, kun siitä onkin pitkä aika😃 Syynä tähän kokeiluun oli netissä jyllännyt keskustelu, miten luonnollisilta ne näyttää iholla ja suurin syy: Eivät kuulemma aiheuta epäpuhtauksia. Mulla lähti heti kokeiluun Everyday Minerals. Ja kyllä tykkäsin. 

En tiedä, miten mineraalimeikit vaikuttivat ihoni kuntoon. Olin jo tuolloin muutenkin valaistunut ihonhoidon ja ainesosien suhteen. Mutta vaikutelma oli vakuuttava.

 

Mitä mineraalimeikki on?


Suurin buumi on mennyt jo ajat sitten ohitse, mutta mineraalimeikit jäivät silti. Markkinoilla on monenlaista mineraalimeikkiä. Mutta aidon mineraalimeikin tunnistaa siitä, että inci on todella lyhyt. Mineraalimeikki on koostumukseltaan erittäin hienoa jauhetta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on sinkkioksidia, titaanidioksia, rautaoksidia ja micaa. Kaikki edellä mainitut ovat luonnollisia ainesosia ja näiden lisäksi koostumuksesta voi löytyä muitakin raaka-aineita. Mineraalimeikit antavat iholle myös luonnollista aurinkosuojaa, mutta eivät toki voi korvata aurinkosuojavoidetta.


Miksi mineraalimeikki olisi parempi, kuin tavallinen meikkivoide?

 

Mineraalimeikki tuntuu iholla uskomattoman kevyeltä. Koska kyseessä on jauhe, se ei tietenkään tunnu tahmealta. Se myös näyttää iholla uskomattoman luonnolliselta. Se sopii siis myös niille, jotka vaativat ehdottomasti meikkaamattoman näköistä ihoa. Tavallinen meikkivoide usein "liejuuntuu" iholla päivän mittaan. Mineraalimeikki usein jopa näyttää paremmalta päivän mittaan. Usein onkin niin, että mineraalien lisäämisen jälkeen tulos on jopa parempi, jos odottaa mineraalien sulautuvan ihon luonnollisiin rasvoihin. Allekirjoitan tämän.

Mineraalimeikki voi kuitenkin näyttää joskus iholla jauhoiselta. Tämä ilmiö tapahtuu varsinkin kuivalla iholla, tai jos ihon kosteutus on muutoin jäänyt tekemättä. Jauhoista lopputulosta voi fixata esim. suihkutettavalla kasvovedellä. Tai sitten odottelemalla, joissain tapauksissa. Olen toisinaan todennut, että naama näyttää kamalan kuivalta ja pölyiseltä mineraalien jäljiltä. Ja sitten tapahtuu se taika. Mineraalit "sulavat ihoon" ja lopputulos on se kuuluisa ja haluttu your skin, but better.


Nyt kun ikää on tullut, huomaan mineraalimeikeissä erityisesti yhden ominaisuuden. Omalla ihollani huomaan, että tavismeikkiin verrattuna mineraalimeikit ei kasaudu juonteisiin. No okei, jos laittaa tosi paljon silmänalusille, niin sitten. Mutta toimii silti paljon paremmin iholla, kuin perusmeikit. En tiedä miksi joskus aikoinaan laitoin jäähylle mineraalimeikit, vaikka koin ne niin hyviksi. Ehkä se oli se vaihtelun halu? Ja toisaalta, olenhan testaaja 😄

 






Olen testaillut suositun Lily Lolon mineraalimeikkiä viimeaikoina. Ja se ajatus oikein korostui, että miksi mineraalien käyttö jäi niin taka-alalle? Lily Lolon ensifiilikset olivat ja on edelleen, että on kevyen tuntuinen iholla ja näyttää uskomattoman luonnolliselta. Edes läheltä tarkasteltuna ei huomaa, että iholle on laitettu jotain. Mielestäni normimeikit eivät pysty luomaan näin luonnollisen näköistä ihoa. 

 

 

Kuva: healthymakeup.co.nz

 

 

Lily Lolon sävyvalikoima on kattava viileästä neutraaliin ja lämpimästä oliivin sävyihin. Mulla oli testissä sävyt Butterscotch (oliivi) ja Barely Buff (neutraali). Vaikka purkeissa sävyt näyttävät poikkeavan toisistaan tyystin, molemmat silti sulautuivat ihoni sävyyn yllättävänkin hyvin. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että Barely Buff on just nappi mun ihon sävylle. 👌

 


 

 

Vasemmassa kuvassa iho ennen ja oikeassa kuvassa jälkeen. Mulla on iholla Lily Lolon sävy Barely Buff. Laitoin kuvaa varten hieman runsaammin, kuin on tapana. Ihon sävyerot tasoittuu hurjan hyvin ja huokoset ovat selkeästi vähemmän näkyvissä 🙉

 

 

Kabukin avulla mineraalit saa levitettyä ihoille parhaiten.

 

 

Mineraalimeikin voi lisätä iholle isolla, perussiveltimellä. Mutta jos oikeasti haluaa saada sen parhaan tuloksen, kannattaa käyttää kabukia. Kabuki on supertuuhea ja mineraalimeikit saa levitettyä sillä iholle ideaalisti. Mineraalimeikkiä kannattaa kopsauttaa purkin kannelle vähän kerrallaan, pyöräyttää kabuki mineraaleissa ja alkaa levittämään iholle kevyttä kerrosta (kerroksia voi lisätä halutessaan). Kabukilla on tarkoitus "buffata" iho. Eli iho käydään lävitse huolellisesti pienin pyörivin liikkein. Näin varmistetaan, että mineraalit levittyvät mahdollisiman hyvin iholle, ihan joka huokoseen ja juonteeseen. Hyvin buffattu iho näyttää todella virheettömältä, mutta ei silti pakkeloidulta. Tässä on se mineraalimeikkien juju.

 

 

 Before after. Peepo korjausväri silmänalusella. Peepo on väriltään keltaista, joka toimii vastaväriperiaattella neutraloimaan sinisen/violetin sävyjä. Siispä ideaali varsinkin tummilla silmänalusilla. Tummat silmänaluset ovat lopulta aika yksilöllinen ongelma, sillä tummat silmänaluset voivat olla muutakin, kuin sinertävät. Joillakin toimii paremmin esim. persikkaan/oranssiin taittava korjausväri.

 

Lily Lololta olen myös aikoinaan löytänyt julmetun hyvän Peepo korjausvärin. Keltaiseen taittava mineraalipeiteväri loihtii erityisen hyvin tummat silmänaluset piiloon. Se toimii muutenkin sellaisena ihon kirkastajana. Aika timanttinen tuote, ettenkö sanoisi. 


Lily Lolo saatavilla mm. Ruohonjuuri, Lyko, Twistbe, House of Organic



2 kommenttia:

  1. sama juttu, vuosia sitten aloitin EDM:n mineraalipuutereilla. Ahkerasti käytin ja sit ne vaan jotenkin jäi. Nyt olen taas puolisen vuotta käyttänyt niitä ahkerasti. Tuommoinen korjausväri tummille silmänalusille mineraalimeikkinä vois olla kyllä seuraava hankinta. Ja kesäksi tarvisin ehdottomasti tummemman eli hyvä syy lähteä ostoksille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi Peepo korjausväri on kyllä hyvä. Muistaakseni EDM valikoimassa oli joskus samantyyppinen, taisi olla Sunlight nimellä. Ehkä se on vieläkin heiltä saatavilla...

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)