torstai 24. marraskuuta 2022

Fokuksessa: Bio-retinoli Bidens Pilosa

Tuotteet saatu pr-näytteinä. Sis. Mainoslinkkejä





Jos ihonhoito on lähellä sydäntä, ei ole varmasti voinut välttyä kuulemasta termistä Bio-retinoli. Näistä ehdottomasti tunnetuin ja varmaan käytetyin raaka-aine on Bakuchiol. Toinen ihonhoitotuotteissa käytetty Bio-retinoli on Matkipapu aka. Kastepapu, joskin kyseinen raaka-aine on jäänyt jostain syystä hieman Bakuchiolin varjoon? Bakuchiol muuten kuulostaa kuluttajan korvaan paljon eksoottisemmalta ja jännittävämmältä, kuin arkisen kuuloinen Matkipapu. Sehän tiedetään, että kosmetiikassakin mielikuvat ovat tärkeitä asioita markkinoimisen kannalta.

Termi Bio-retinoli on hieman ärsyttänyt mua jo siitä asti, kun ilmiö pomppasi pinnalle. Sellaistahan ei oikeasti ole olemassakaan, kuin Bio-retinoli, jota näkee nyt paljon luonnonkosmetiikassa. Retinoli ihan itsessään on synteettinen raaka-aine. Kuitenkin markkinoinnin kannalta olisi ollut ehkä haastavampaa lyödä läpi kummallisen kuuloista, juonteita silottavaa kasviuutetta. Tällaistähän tarjoaa joka toinen markkinoilla oleva purkki. Retinolin hämmästyttävistä - ja tieteellisesti todistetuista- vaikutuksista on paasattu vuosikausia ja informaatio on varmasti mennyt ainakin jossain määrin useammankin kuluttajan kalloon. On siis selvä, että termi Bio-retinoli kiinnittää välittömästi kuluttajan huomion. 

No se siitä saivartelusta 😄 Bio-retinoleita on tutkittu ja tultu siihen lopputulokseen, että niillä on retinoliin kaltaisia vaikutuksia. Ja mitä ne retinolin vaikutukset siis ovatkaan?

 

 


💎 Lisää kollageenisynteesiä 

(Kollageeni on ihon rakennuspalikka, joka tekee ihosta täyteläisen)

 

💎 Lisää elastiinisynteesiä 

(Elastiini vastaa ihon elastisuudesta ja kimmoisuudesta) 

 

💎 Kohentaa ihon pintatekstuuria

 

💎 Korjaa ihonsävyn epätasaisuutta/ Kirkastaa ihoa

 

💎 Ehkäisee aknea ja epäpuhtauksia

 

💎 Hälventää ihon juonteita ja ryppyjä

 

 

Retinoli on siitä haastava ainesosa, että sillä on ikäviä sivuvaikutuksia. Näitä ovat: Ihoärsytys, punoitus, ihon kuoriutuminen, kuivuus, hilseily ja fotosensitiivisyys. Ja sitten hyviä uutisia, Bio-retinoleissa ei ole näitä edellä mainittuja haittavaikutuksia. Siis erittäin varteenotettava vaihtoehto varsinkin herkkäihoiselle. Bio-retinolit eivät kuitenkaan ole yhtä tehokkaita synteettiseen retinoliin verrattaessa, vaan huomattavasti miedompia. 


Bidens Pilosa kuuluu siis näihin Bio-retinoleihin ja suomenkieliseltä nimeltään Karvarusokki🌼 Bidens Pilosa ei ole vielä niin suuresti noussut parrasvaloihin kaverinsa Bakuchiolin tavoin 😎 Mutta aika näyttää miten tämä rusokki ottaa tuulta alleen anti-agerintamalla. Yksi luonnonkosmetiikan lempparibrändejäni on Evolve Organics. Ja kuten jo arvaattekin, on Evolve lanseerannut markkinoille Bidens Pilosaa sisältäviä tuotteita kaksin kappalein. Tsekataanpa seuraavaksi ne  😊

 

 


 

 Nightly Renew Facial Cream - Uudistava Yövoide



Inci: Aqua (water), Isoamyl laurate, Coco-caprylate/ caprate, Glycerin, Cetearyl alcohol, C10-18 triglycerides, Candelilla/ jojoba/ rice bran polyglyceryl-3 esters, Glyceryl stearate, Bidens pilosa extract, Paeonia lactiflora root extract, Sodium hyaluronate, Aloe barbadensis leaf juice powder*, Astrocaryum murumuru seed butter, Gossypium herbaceum (cotton) seed oil, Linum usitatissimum (linseed) seed oil, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Sucrose stearate, Sodium stearoyl lactylate, Microcrystalline cellulose, Sodium levulinate, Cetearyl glucoside, Sodium dehydroacetate, Parfum (naturally derived fragrance), Cellulose gum, Xanthan gum, Sodium anisate, Tocopherol, Sucrose palmitate, Phytic acid, Trehalose, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Geraniol, Limonene, Linalool.

 

Evolven yövoide rakentuu hajotettujen kasviöljyjen pohjalle, joiden ansiosta voide tuntuu iholla täyteläiseltä, mutta ilman iholle jäävää rasvaista tunnetta. Bidens Pilosan lisäksi tässä on aktiiviaineena pioniuutetta, joka stimuloi ihosolujen uusiutumista. Kosteuttavina ainesosina toimivat tutut glyseriini, hyaluronihappo, sekä Aloe vera. Ihoa pehmentävinä ja ravitsevina ainesosina ovat murumuruvoi, sekä puuvillan- ja auringonkukan siemenöljyt. 

Yövoiteen tuoksu on omaan nenääni todella mieto, ja sen lisäksi niin erikoinen, että en osaa oikein kuvailla sitä, sorry😂 Tuoksun muuten muodostaa 10 eteerisen öljyn yhdistelmä, joka lupaa nukahtamisen helpottuvan, yöheräämisten vähenevän, sekä unenlaadun paranevan.

Nukkumisjuttuihin en ota kantaa, mutta yövoide on kaikinpuolin miellyttävän tuntuinen iholla 👍





Timeless Renewal Hand Cream - Käsivoide



Inci: Aqua (water), Caprylic / Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Candelilla/ Jojoba/Rice Bran Polyglyceryl-3 Esters, Glyceryl Stearate, Bentonite, Ceramide NP, Bidens Pilosa Extract, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Sucrose Stearate, Sodium Levulinate, Citrus Nobilis (Mandarin) Peel Oil Expressed*, Linum Usitatissium (Linseed) Seed Oil, Sodium Dehydroacetate, Cetearyl Glucoside, Isoamyl laurate, Sodium Stearoyl Lactylate, Microcrystalline Cellulose, Xanthan Gum, Pelargonium Graveolens oil*, Sodium Anisate, Cellulose Gum, Cananga Odorata Flower Oil*, Tocopherol, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Sucrose Palmitate, Phytic Acid, Limonene, Linalool, Citral, Citronellol, Geraniol, Benzyl Salicylate, Farnesol, Benzyl Benzoate.

 

 

Ihmettelin käsivoiteen incilistaa, joka on useissa verkkokaupoissa täysin identtinen yövoiteen kanssa. Ensimmäinen ajatus oli, että onko tosiaan näin tylsämielinen ratkaisu Evolvelta? Ja kun toisaalta  käsivoide ei tunnu lainkaan samalta iholla kuin yövoide. Oli pakko tarkistaa asia suoraan Evolven kotisivuilta. Ja siellähän olikin järkevämmän kuuloinen incilista, kuin Suomen verkkokaupoissa. 

Käsivoide lupaa tietenkin nuorekkaamman näköisiä käsiä Bidens Pilosa- uutteen avulla.  Ihoa ravitsevia ja pehmentäviä raaka-aineita tässä ovat auringonkukka- , puuvilla- ja pellavan siemenöljyt, seuranaan shea- ja murumuruvoi. Mukaan on tuutattu myös keramidia, jota kuiva iho rakastaa.

Käsivoiteen tuoksu on huumaava. Siis aivan koukuttavan hyvä😍 Tuoksun muodostavat mandariinin, pelargonian, kanangan ja vaniljan eteeriset öljyt. Hieman erikoisempi kanangaöljy muistuttaa tuoksultaan ylang-ylangia, mutta on vähemmän kukkaisempi ja enemmän vihreä nuotiltaan. Ja siis iltaisin kun olen tätä käyttänyt, olen havainnut pienen pakkomielteen. Käsiä on ihan pakko nuuhkutella siinä samalla rasvaillessa. Koska tuoksu on kreisin hyvä.

Timeless Renewal käsivoiteen koostumusta kuvailisin semi-täyteläiseksi. Se ei imeydy aivan samantien, mutta toisaalta ei sitä tarvitse tuntitolkullakaan käsiin hieroa. Sopii mun mielestä ehkä paremmin iltakäyttöön, vaikka ei sinänsä jätäkkään käsiä rasvaisen tuntuisiksi. Veikkaan käsivoiteen sisältämän bentoniitin (savilajike) vaikuttavan osaltaan käsivoiteen miellyttävään, ei- rasvaiseen tuntuun. 

 

Ostopaikkoja netissä:

 

Hyvinvoinnin: Timeless Renewal Hand Cream* (21,95€/ 75ml) Nightly Renew Facial Cream* (39,95€/ 60ml)

Jolie: Nightly Renew Facial Cream* (30,40€/ 60ml)

 

House of Organic:  Timeless Renewal Hand Cream* (17,58€/ 75ml) Nightly Renew Facial Cream Matkakoko* (18,38€/ 30ml) Normaali koko* (30,36€/ 60ml)




2 kommenttia:

  1. Ohi varsinaisen aiheen mutta Bidens pilosa ei kuulu "päivänkakkaroihin" eikä todellakaan ole mikään "päivänkakkara-lajike"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Rusokkeihin se kuuluu. Mulla on käynyt tuossa tekstissä aivopieru. Mun silmään tämä kukka muistuttaa päivänkakkaraa, ja näköjään kirjoittanut epähuomiossa kakkaroista.

      Kiitos huomautuksesta, korjaan tekstiä 🙂

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)