torstai 2. heinäkuuta 2020

Ymmärrä ihoasi

Kirja saatu arvostelukappaleena. Sis. mainoslinkin.

Alkukesästä tuli luettua erittäin mielenkiintoista tietokirjallisuutta, mitäs muutakaan, kuin ihoon liittyvää :) Kyseessä on ihotutkija Johanna Gillbron Ymmärrä ihoasi.

Ymmärrä ihoasi- teos käsittelee yleensä ottaen ihoa ja sen rakennetta. Toisaalta kirjassa pohditaan myös järkevää ihonhoitoa, toimivaa sellaista. Kirjassa on mielestäni hyvinkin fiksua ajattelua oikeasti toimivasta ihonhoidosta. Joskin täytyy myöntää, että nostelin kulmakarvojani joissakin kohdin. Kirjassa mm. lytätään kasvovesi ihonhoidon osana täysin turhana! En pysty mitenkään allekirjoittamaan kyseistä väitettä :D Kirjassa nostetaan myös esiin oikeasti ja tutkitusti toimivia aktiiviaineita ja niiden toimintamekanismia ihossa.Mielestäni kirja sopii jokseenkin monenlaiselle lukijalle. Ihan vain niille, jotka haluavat hoitaa ihoansa järkevällä tavalla. Toisaalta myös niille joita kiinnostaa syvempi ihon ja ihonhoidon tuntemus. Ja sitten myös ns. "kosmetiikkanörteille", sillä kirjassa käydään myös läpi esim. kosteusvoiteen koostumusta ja kosmetiikan ainesosia.Ihon mikrobiomi ja sen vaikutus ihon kuntoon on ollut jo pitkään tosi in. Ymmärrä ihoasi kirjassa käydäänkin myös läpi aika kattavasti ihon mikrobiomia. Tämä taisi olla itselleni ehdottomasti se mielenkiintoisin osio kirjassa. Päähäni jäi pyörimään kirjan seuraava ajatus: Miten kosmetiikan bakteereja tappavat säilöntäaineet toimivat iholle levittäessä? Onko niistä myös haittaa ihon omalle, hyvälle bakteerikannalle? Tämä ei ole koskaan tullut mieleenikään.

Koin kirjan melko helppolukuiseksi yleensä ottaen. Joskin kirjassa kerrotaan myöskin ihon toiminnasta ihan solutasolla asti. Mielenkiintoista, mutta keskittymistä vaativaa :)


Johanna Gillbro - Ymmärrä ihoasi esim. Adlibriksella* (13,90€)


2 kommenttia:

 1. Minustakin tässä kirjassa oli muutamia hiukan erikoisia väitteitä. Kirjailijalla on oma kosmetiikkasarja, jonka hän on luonut näitä omia sääntöjään noudattaen, joten hiukan kyseenalaistaisin hänen objektiivisuuttaan. Paras ihoa käsittelevä kirja, jonka olen lukenut, oli Yael Adlerin Iholla. Siinä toki käsitellään muutakin, kuin kasvojen ihoa, mutta ihan kiinnostavaa sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en tiennytkään, että Gillbrolla on oma sarja. Joo muuttaa heti näkökantaa kirjan tekstiin.

   Kiitos kirjavinkistä. 😊

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)