maanantai 20. huhtikuuta 2020

Supermiellyttävä SPF50 luonnonkosmetiikalta - Cattier Paris Sun Tinted Protection Cream

Tuote pr-näyte. Sis. mainoslinkkejä.

Aurinkoiset päivät lisääntyvät (jes!) ja jos fiksu on, niin haluaa suojata ihonsa auringon haitallisilta säteiltä. Tänään on esittelyssä luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuote korkealla suojakertoimella SPF50. Cattier Sun Tinted Protection Cream on tämän tapauksen nimi ja sehän pääsi yllättämään.
Pieni kertaus: Luonnonkosmetiikassa UV- filtterit ovat fysikaalisia (sinkkioksidi ja titaanidioksidi). Kyseiset filtterit jättävät usein sitä harmillisista valkeaa kajoa iholle ja tuntuvat yleensä varsinkin korkeina pitoisuuksina aika epämiellytäviltä iholla. Korkean suojakertoimen sisältävä voide on tunnetusti ihotuntumaltaan raskas ja levittyvyydeltään jankkimainen ja "kankea". Usein lopputuloksena on myös kovin kalvakka hipiä, mikä on varsinkin tummaihoisella varsin harmittava sivuvaikutus. Itsehän rusketun kesällä melkoisesti ja korkea fysikaalinen aurinkosuoja näyttää varsinkin naamassani täysin naurettavalta :D


Cattier Parisin kasvoille suunnattu aurinkovoide on sävytetty, joten se ei tee iholle valkeaa kajoa. Sävy on myös melko vaalea, joten se sopinee useimmille ihon sävyille, myös niille vaaleammille. Tätä sävynlisäystä on nykyään alettu suosimaan yhä enemmän fysikaalisissa aurinkotuotteissa, joka selkeästi lisää niiden käyttömukavuutta :)
Cattierin aurinkovoide on siitä mielenkiintoinen, että se on öljypohjainen, eikä sisällä lainkaan vettä. Mutta se on myös siitä mielenkiintoinen, että tätä öljypohjaisuutta ei tässä tuotteessa käytännössä tunne. 

Paksusta koostumuksesta ei ole tietoakaan, vaan Cattierin koostumus on hyvinkin juokseva, lähellä nestemäistä fluidia. Cattierin aurinkovoiteessa on teknisenä raaka-aineena mm. Dicapryl Carbonate, jonka ominaisuuksia on mm. juurikin luoda tuotteeseen ei-rasvainen tuotetuntu. Aurinkovoiteen tuoksu on hieman sellainen cookies n' cream- tyyppinen. Miellyttävä ja mieto :) Hoitavuutta aurinkovoiteelle tuo useamman kasviöljyn cocktail (safflori, pellava, auringonkukka, passion).


On sanottava suoraan, että on vaikea uskoa Cattierin sisältävän niinkin korkean suojakertoimen. En käsitä miten tästä on osattu formuloida niin ei-aurinkovoidemainen. Tätä on suorastaan ilo käyttää! Kevyen silkkinen koostumus levittyy iholle melkein kuin itsestään. Ei tietoakaan siitä surullisen kuuluisasta tönkköjankkikoostumuksesta, minkä tekisi mieli heti pestä pois kasvoiltaan.

 Cattier myös tasoittelee hyvin maltillisesti ihon sävyeroja. Lopputulos iholla on sellainen kuulas ja dewy. Omalla ihollani (rasvoittuva) ehkä hieman liiankin kuulas, mutta lopputulosta voi kätevästi toki säädellä oman mielensä mukaan lisäämällä puuteria. Tosi hienoa, että fysikaaliset aurinkosuojat ovat ottaneet näinkin ison harppauksen eteenpäin, mitä tulee siihen kosmeettisen miellyttävyyteen ^_^

***

Ostopaikkoja netissä: Hyvinvoinnin* (25,95€/ 40ml) NHS (26,11€/ 40ml)3 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin mun tuotteelta, ettei mikään. Mitä enemmän hohtoa niin tänne vaan, koostumuskin vaikuttaa loistavalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä poikkeuksellisen miellyttävä aurinkovoide ^_^

   Poista
 2. Komppaan Jonnaa, kuulostaa niin omalta. :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)