lauantai 4. huhtikuuta 2020

Ketogeeninen pizza
Kun eletään kurjia aikoja (kaikki tietää mihin viittaan) niin mikäs sen parempi idea, kuin tehdä lohturuokaa? Pizza on aina hyvää ja joka väittää muuta puhuu höpöjä. Pizzaa voi tietysti tehdä myös silloinkin, kun ei ole niin kurjat ajat. Varsinkin jos sen tekee terveellisesti ;)


Tein itse tänään pizzaa ja erittäin hyvää sellaista :D Pizzapohjan tein hyväksi havaitun ketogeenisen ja vähähiilihydraattisen ohjeen mukaan. Ohjeen voi tsekata täältä (selaa postauksen loppuun). Tällä ohjeella tehty pizzapohja on mielestäni yksi parhaimmista, eikä siitä tule liian raskasta koska pohjassa ei käytetä esim. juustoraastetta tai mantelijauhoja. Jaksan edelleen ihmetellä, miten pelkän kananmunan varaan kyhätty pohja on niin toimiva, eikä ollenkaan munakasmainen tai muutenkaan ällö.Valkosipuli <3

Tomaattikastike tulilla.
Tykkään nykyään tehdä itse, alusta asti tomaattikastikkeen pizzaan. Paljon parempaa kuin tavallinen tomaattimurska, kunhan jaksaa vähäsen nähdä vaivaa. 

Kastikkeen teen kippaamalla juurikin sitä tomaattimurskaa kattilaan ja annan sen hautua miedolla lämmöllä. Näin nestettä haihtuu ja saostunut kastike toimii paremmin pizzan päällä, eikä se muuta pizzapohjaa vetiseksi löllöksi. Jokainen maustaa tietenkin tomaattikastikkeen omalla tyylillään. Itse rakastan valkosipulia ihan hulluna ja laitoin tällä kertaa sitä kastikkeeseen kaksi kynttä. Kastikkeen voi myös halutessaan ajaa hienoksi sauvasekoittimella.

Lisäki trööttäsin uskaliaasti reippaasti chilikastiketta, sekä hyvää oliiviöljyä. Heitin sekaan myös hieman erytritolia (karppisokeria). Ripaus makeutta kuulemma pyöristää pois tomaatin luontaista happamuutta, näin tietävät tv-kokit kertoa. Ja kyllähän tuo toimii. Ihan tavallista sokeriakin voi toki käyttää, mutta sehän ei oikeasti  kuulu ketogeenisiin juttuihin ;)
Santa Marian Chili paste sisältää vain 0,9g/ 100g hh. Ja on muuten hyvää, jos siis sattuu tulisesta tykkäämään. Aurajuusto on myös takuuvarma pizzan kaveri.
Tällä kertaa pizza sisälsi tomaattikastikkeen, meksikolaisittain maustetun jauhelihan, juustoa, punasipulia, ananasta, aurajuustoa ja chilikastiketta. Ananakset meni ukkoni puolelle pizzaa, koska jos niitä haluan omaan pizzaani, hyväksyn ne vain kinkkupizzaan :D Mitä muuten mieltä siitä ananaksesta? Sopii pizzaan yleensä ottaen vai ei?Oletteko kokeilleet tehdä ketogeenista pizzaa? Lempitäytteesi pizzassa?


2 kommenttia:

  1. Kuvottavaa että mies(tai kukaan muu kuin huippu-urheilija ja supermalli) joutuu miettimään jotain ruokavalioita pinnallisuutensa takia. Kunnon stereotyyppihintit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä päättelet, että pinnallisuuden takia? Ruokavalioita noudatetaan monista eri syistä, esimerkiksi hyvän olon vuoksi. Edellä mainitusta syystä itsekin suosin tietynlaista ruokavaliota ☺️

      Poista

Kommentit piristävät aina :)