tiistai 7. huhtikuuta 2020

Kasvisruokien Keto-käsikirja

Kirja saatu arvostelukappaleena. Sis. mainoslinkkejä. 


Ketogeeninen ruokavalio on ollut nyt jo pitkään pinnalla ja mielenkiinto kyseistä ruokavaliota kohtaan ei näytä laantuvan. Päinvastoin. Huomasin että tähänkin blogiin tullaan yhä jatkuvassa määrin hakusanoilla "ketogeeninen" tai "vhh". Vähähiilihydraattisia lettuja näyttäisi hakusanojen perusteella tosi moni kaipaavan :D Vhh-letuista olenkin jakanut reseptin jo aikoja sitten ja se löytyy täältä.

Noudatan itse edelleen hyvinkin pääsääntoisesti vähähiilihydraattista ruokavaliota. En nyt ihan allekirjoittaisi ketogeenista ruokavaliota noudattavani, vaikka päivittäinen hh-annos jääkin n. 20g tai sen alle. En ole testannut olenko mahdollisesti ketoosissa. Hiilareita en jaksa itse enää laskea sen kummemmin. Omalla kohdallani syy tällaisen ruokavalion noudattamiseen on sen antama kevyt ja hyvä olo. Vhh/ Ketogeenisen ruokavalion antama olotila on täysin päinvastainen kuin se kamala pöhöttynyt ja väsynyt tila, joka saadaan aikaan vetämällä raskas hiilarikuorma ja vielä pahimmillaan leivällä, pastalla ja pullalla. En kaipaa edellä mainittua olotilaa yhtään.


Kirjaesittelyyn  pääsee tänään Elviira Krebberin Kasvisruokien Keto-käsikirja
Kirja on ensimmäinen osa useammasta, myöhemmin julkastavista teoksista (trilogiasta). Kirja jakautuu oikeastaan kahteen osa-alueeseen. Yksityiskohtaiseen ja melko syväluotaavaan infopaukkuun siitä, mitä ketogeeninen ruokavalio on. Samalla käsitellään esim. tietyissä ruoka-aineissa olevia yhdisteitä, joiden on todettu olevan haitallisia ihmisen suoliston hyvinvoinnille. Kirja sopii täten varsin mainiosti informaation nälkäiselle lukijalle ja toisaalta ei sitten yhtään niille tyypeille jotka potevat ns. informaatioähkyä. Paha kyllä, että itse leiriydyn ihan helposti näihin molempiin ääripäihin. Tieto lisää tuskaa, sanotaan. Ja pitää juurikin paikkansa.

Kirjassa on myös syvempää pohdiskelua mm. lihan syömisestä ja yleensä ottaen eettisestä syömisestä. Tämä kirjahan sopii luettaviksi periaatteessa sekasyöjillekin, mutta keskittyy kuitenkin täysin vegaanisen ruokavalion noudattamiseen.

Kirjasta saa myös seikkaperäistä tietoa erikoisemmistakin raaka-aineista.Toisessa osiossa jaetaan keto-vegaanisia reseptejä (kirjan loppupuolella). Reseptit ovat ainakin omasta mielestäni suht helppoja toteuttaa, eikä niistä heti tule sellaista oloa että "Eihän tätä jaksa hullukaan alkaa valmistaa". Monestihan erikoisruokavaliota noudattava joutuu pörrämään ympäri cityä etsimässä kummallisia raaka-aineita, joiden nimeä ei osaa edes lausua :) 

Reseptit on myös varustettu värikkäillä kuvilla, jotka omalta osaltaan antavat lisämotivaatiota kokkauskokeiluihin. Kirjasta löytyy sekä suolaisia, että makeita reseptejä. Myös pari leipäreseptiä ;)
Sain itse kirjasta hieman uutta tietoa ketogeenisestä ruokavaliosta. Tietovarastoni ovat jo ennestään melko suuret, kun kyseistä ruokavaliota on melkein 10 vuotta noudattanut. Mutta aina jotain uutta voi oppia :)

Pähkinänkuoressa: Kasvisruokien Keto-käsikirja sopii erityisesti niille jotka kaipaavat tarkempaa lisätietoa ruokavalion oikeaoppisesta toteuttamisesta ja/tai niille jotka kaipaavat uusia vinkkejä ketogeenisten aterioiden luomiseen. 

***

Kasvisruokien Keto-Käsikirja esim. Adlibriksella* (21,30€) Ruohonjuuressa (27,90€) Prismassa (23,50)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)