tiistai 14. tammikuuta 2020

Miten pestä kuivaa ihoa?
Talven ykkösaihe taitaa vuosi toisensa jälkeen olla se, miten kuivuvan ihon kanssa pärjäilisi. Pohjolan ilmasto on armoton ihmisten iholle, ja todella moni joutuu tuskailemaan kuivuuden kanssa. Ja sehän on fakta, että mitä enemmän ihoa pesee, sen enemmän se kuivuu. Toinen fakta on tietysti myös se, että mitä pesevämpi tuote, sen kuivattavampi vaikutus iholle. Talven superkuiva ilma + liian pesevä tuote voi olla katastrofaalinen kombinaatio iholle, joka on muutenkin herkästi kuivuuteen taipuvainen.

Blogia pidempään seuranneet muistavatkin ehkä, että olen miljoonat kerrat valittanut ihoni kuivuvan talvella. Itselläni varsinkin selän iho tuntuu menevän tuskalliseen kuntoon talvisin. Suihkun jälkeen ihoa kiristää inhottavasti. Mutta ärsyttävintä on se kutina. Koko ajan tekee mieli raapia selkää. On kuin olisi pukeutunut kauan sitten liian pieneksi jääneeseen nahkapukuun, joka repeilee liitoksistaan. You know.Taannoisella kauppareissulla (Prismassa) tutkailin loputtomalta tuntuvaa suihkugeelivalikoimaa. Valikoimaa siis kyllä on, mutta mikään ei tensidiensä osalta kuulostanut kovinkaan hellävaraiselta. Kaikissa oli sitä demonisioitua natriumlauryylisulfaattia (sodium laureth sulfate).  Sulfaatteja sisältävä koostumus ei välttämättä ole aina rajusti pesevä, mutta varsin usein näin silti on. Suuntasin jälleen kerran vanhasta muistista tutkailemaan vauvojen osaston tarjontaa. 


Talvisin olen tehnyt sitä, että en välttämättä ihan joka suihkukerralla käytäkään iholla pesevää tuotetta (paitsi tietenkin kriittisillä alueilla). Minulle maalaisjärki sanoo, että ihmisen on tuskin tarkoitus jynssätä itseänsä päivittäin väkevillä kemikaaleilla. Tällä tavalla iho on pysynyt suhteellisen siedettävässä kunnossa. Toki kosteusvoidetta on lähes pakko laittaa aina suihkun jälkeen, vaikka joskus ajatus hommasta laukaisee välittömästi laiskottelu-moden päälle.
Kauppareissulta nappasin mukaan Natusan Kids Bubble Bath & Wash kylpyvaahdon.

Neutraalien purkkien seasta pirtsakan oranssi puteli kiinnitti huomioni. Incin vilkaisu ja nopea nuuhkaisu lukitsi ostopäätöksen. Kylpyvaahto tuoksuu mangolta, tosin erittäin miedosti :)Natusanin kylpyvaahto on sulfaatiton ja se puhdistaa ihon muutamilla hellävaraisilla pinta-aktiivisilla aineilla. Kylpyvaahto ei tarjoa mitään upeaa kermavaahtomaista moussevaahtoa, vaan se vaahtoa hyvin miedosti.  Ei sinänsä siis mikään suihkuelämys, mutta se tekee sen mitä kuivasta ihosta kärsivä eniten tarvitsee. Puhdistaa ihon erittäin hellävaraisesti, pahemmin kuivattamatta. 

Natusan Kids Bubble Bath & Wash kylpyvaahto maksaa noin 3,50€/ 300ml.Oletteko löytäneet joitakin erityisen hellävaraisia/ ei-kuivattavia suihkutuotteita?

5 kommenttia:

 1. Hei kiitos tästä vinkistä, menee heti ostoslistalle! Mangon tuoksu on vastustamaton ja tuo hellävaraisuus on todella tarpeen. T.Korppunahka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mango on myös mulle vastustamaton. Mango menee hedelmänä ja tuoksuna, nam nam :D

   Poista
 2. Minä otin käyttöön ACO:n suihkuöljyn, joka on kyllä kätevä mutta arkisena tuotteena aika arvokas. Pitääpä tsekata tuo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlasin tuon ACO:n ja kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta tuotteelta ^_^

   Poista
 3. Prisman vauvatarvike osastolta löytyy myös URTEKRAM LUOMU NO PERFUME BABY ALL-OVER WASH. Ostan sitä aina, sillä pesen vartalon ja käytän myös käsienpesuun.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)