tiistai 19. marraskuuta 2019

Ted Baker Tonics tuoksukokoelma

Tuotteet saatu blogin kautta.
Kultaa, hopeaa ja kuparia. Lontoolaiselta Ted Bakerilta on lanseerattu varsin silmiä hivelevä Tonics-kokoelma. Tykkään itse kauniista esineistä ja ne usein kiinnittävät huomioni. Tedin Tonics-kokoelma aiheuttaa tuijotus-ihastelua ja pakkomielteistä putelin hipelöintiä :)

Tonics- kokoelmasta löytyy 3 kappaletta miehille suunnattuja tuoksuja, jotka tuoksuperheinä poikkeavat toisistaan. 
Au Gold


Au on kuvailtu dramaattiseksi ja täyteläisen pehmeäksi tuoksuksi. Tuoksuperheeksi on määritelty puinen sitrus.


Alkutuoksu: Bergamotti, neilikka.
Sydäntuoksu: Jasmiini, gardenia, setri.
Pohjatuoksu: Myski, vanilja


En tiedä onko tuoksu dramaattinen, mutta pehmeä se on. Tuoksu on suorastaan puuvillaisen pehmeä, kuin vastapestyt pehmeät pyyhkeet. Olen kirjoittanut muistiinpanoihini tämän tuoksun kohdalla ranskalaisella viivalla "ihana!" :D

Au:sta mielenkiintoisen tekee ehdottomasti sen sisältämät kukkaisnuotit, joita ei niin usein miesten tuoksuissa kohtaa. Voisi kai sanoa, että kukkaisnuottien ansiosta tuoksu on rohkean miehen valinta. Tuoksu menee mielestäni jopa unisex-kategoriaan. 

Tuoksu on iholla selkeä, mutta ei ylitsevyöryävä. Kevyt neilikkaisuus on aistittavissa, mutta se vaniljainen, pyöreä pehmeys on tämän tuoksun dominoivin ominaisuus.

Vaniljaisten ja pehmeiden tuoksujen ystävien kannattaa tsekata tämä aivan ehdottomasti :)
Ag Silver


Ag on itämainen ja puinen. Kuvailtu klassisen ajattomaksi ja hienostuneeksi.


Alkutuoksu: Orvokinlehti, pippuri.
Sydäntuoksu: Eucalyptus, patsuli, nahka.
Pohjatuoksu: Setri, ambra, myski. 


Ag tuoksun mielenkiintoisin nuotti lienee tuo eucalyptus, ja varsinkin se yhdistettynä nahkaan!

Ennakkoluuloistani poiketen tuoksu ei tuokaan mieleen mitään mynthonrasiaa. Au tuoksuun verrattuna Ag puhkuu ihan selkeää maskuliinisuutta. Tosi tyylikäs tuoksu, herrasmiesmäinen, mutta ei kuitenkaan liian. Ambra ja myski luovat tuoksulle lämpimähköä pohjaa. Omaan nenääni tuoksu tulvii kuitenkin hieman savuisena nahkana, jännällä viileällä vivahteella. 

Tykkään!


Cu CopperKuparinen Cu onkin sitten määritelty sitrusperheeseen. Tuoksukuvauksessa kerrotaan tuoksun olevan arvoituksellinen ja intensiivinen. 


Alkutuoksu: Greippi, bergamotti.
Sydäntuoksu: Merelliset elementit, pippuri
Pohjatuoksu: Setri, patsuli, myski.


Pidän sitrustuoksuista, mutta harmillisesti ne ovat usein kovin samankaltaisia ja toistensa kopioita. Cu on tässä suhteessa varsin kiva yllättäjä.

Happaman makea greippi on suosikkini sitrusnuoteista, ja olenkin yleensä ihan heikkona greippiä sisältäviin tuoksuihin. Cu:n greippisyys on tuoksun alussa erittäin selkeä ja aistin sen jotenkin suolaisen kirpeänä. Otaksun, että sydäntuoksun merelliset elementit tuovat tuoksuun juurikin tuon suolaisuuden. 

Sitruksiset tuoksut menevät usein helposti sporttiseen kategoriaan. Mutta Tedin Cu taittaa kyllä selkeästi enemmän sellaiseen hienostuneempaan genreen. Sitrustuoksut hälvenevät melkeinpä poikkeuksetta harmillisen nopeasti iholta, ja niin se on tässäkin tapauksessa. Greipin ystävänä en laittaisi pahakseni jos kyseinen tuoksunuotti viipyisi pidempäänkin iholla :)

Cu on mielestäni Tonic-kokoelman tuoksuista miedoin. Sitruksisen alkutuoksun väistyttyä taka-alalle, tuoksu jää omalla ihollani hieman kermaisen pehmeäksi tuoksuksi, mutta kevyellä raikkaalla twistillä.Koska tässä jutussa käytiin läpi poikkeuksellisesti jopa 3 tuoksua, jäin miettimään mikä näistä voisi sitten olla oma suosikkini. Pohdin tätä aika pitkään ja valinta on tavallaan vaikea, koska tuoksut ovat niin toisistaan poikkeavia. Olisi helpompi valita suosikki vaikkapa 3 erilaisesta sitrustuoksusta. Tonic kokoelman tuoksut ovat saatavilla 100ml ja 25ml kokoisissa pakkauksissa.Mieltymykset ja suosikit vaihtelevat itselläni kausittain ja jopa päivittäin. Tällä hetkellä itseeni vetoaa kuitenkin eniten puhtaan pehmeä Au. Ehkä siitä syystä, että näin poikkeavia tuoksuja tulee miesten tuoksuissa niin harvoin vastaan. Ehkä myös siitä syystä, että tuoksu tuo lohduttavaa lämmöntuntua harmaaseen marraskuuhun ^_^Ted Baker Tonic kokoelma on saatavilla esim. Sokoksella. (27€/ 25ml ja 42€/ 100ml)2 kommenttia:

Kommentit piristävät aina :)