torstai 10. lokakuuta 2019

Überwood - Ekologisempi valinta hiuksille
Kuten on tullut todettua, kaukana ovat ne ajat kun luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteet olivat välttävää tasoa. Nykyään luonnonkosmen shampoot ja hoitsikat ovat kehittyneet hurjasti, eivätkä kalpene synteettisten tuotteiden rinnalla. Ja tässä postauksessa esittelenkin melko uuden hiustenhoitobrändin.


Kyseessä on Überwood. Saksalaista Na-True- sertifioitua luonnonkosmetiikka, joka on samalla myös vegaaninen ja tietysti cruelty-free. Überwoodin tähtiraaka-aineeksi on valittu männyn sydänpuun uute, jonka luvataan hoitavan, suojaavan ja vahvistavan hiuksia. Silti ehkä mielenkiintoisin juttu Überwoodissa on heidän käyttämät innovatiiviset tuotepakkaukset. Pakkaukset on valmistettu Polywoodista, joka sisältää 20% puuta - eli siis vähemmän muovia. Eli jos omat arvot taipuvat ekologisiin valintoihin, tässä on varteenotettava vaihtoehto :)Olen testaillut Überwoodilta värjätylle ja samealle hiukselle suunnattuja shampoota ja hoitoainetta, hiusnaamiota ja hiusvettä. Näistä siis seuraavaksi fiiliksiä  ja arviota :)
Colour Shine - Väriä kirkastava shampoo 200ml

Shampoo teki heti ekalla käyttökerralla ison vaikutuksen ja tykästyin tähän ihan kympillä. 

Jotenkin ihan alitajuisesti oletin ennakkoon, että Überwoodissa olisi havuinen tai jotenkin metsäinen tuoksu. Ja mitä? Shampoo tuoksuu ananas-jaffalle! :D Siis näin mun nenäni shampoon tuoksun kokee. Tykkään ^_^ 

Shampoo vaahtoaa tosi runsaasti, pienellä määrällä. Vaahto myös levittyy helposti hiuksissa, eikä jää ns. jumittamaan yhteen kohtaan, kuten jotkut shampookoostumukset tekevät. Shampoossa on kookospohjaisia sulfaatteja, mutta myös pesutulosta miedontavaa sokeripohjaista tensidiä. 

Itsehän tykästyin myös pesutulokseen paljon. Puhdistaa ja pesee tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Tämä ei pese ollenkaan takkuun, vaan hiukset jää jo shampoon jäljiltä selvitetyiksi. 

Colour Shine - Väriä kirkastava hoitoaine 200ml

Hoitoaine ei harmillisesti sitten ananas-jaffalle tuoksukkaan, mutta ihan hyvälle silti. Miedon pähkinäinen, jollain sitruksisella vivahteella. Tuoksua voisi kuvailla myös pehmeäksi.

Hoitsikka sisältää mm. hoitavaa babassuöljyä ja riisiproteiinia.

Koostumus on sellaista semi-löysähköä ja voidemaista. Koin hoitoaineen ehkä hieman "elämystylsäksi" hiuksiin hierottaessa. Tämä siitä syystä, että se tuntuu oikeastaan samantien jokseenkin imeytyvän hiuksiin, vaikka periaatteessa sen saakin ihan helposti levittymään helposti koko pehkoon. Luulen tämän fiiliksen johtuvan kvattien puutteesta. Eli Überwoodin hoitoaine ei levity hiuksiin ihan yhtä liukkaan tuntuisesti, kuin mihin voi olla tottunut. 

No kuitenkin hoitsikka teki vaikutuksen, vaikka tuntuikin käyttötylsältä. Hoitoaineen jäljiltä hius on tuntunut kosteutetummalta ja pehmeämmältä. Omassa hiuksessani huomaan selkeän eron, sillä se on lähtökohtaisesti karhea. Überwoodin jäljiltä hius tuntuu selkeästi pehmeämmältä. Ai niin ja havaitsin myös, että hiusten kiilto on ihan selkeästi lisääntynyt. Kiillon lisääntymistä on joskus vaikea havaita hiustenhoitotuotteiden lupauksissa, mutta tässä tapauksessa sen kyllä itse huomasin. 
Hair Repair Treatment - Korjaava tehohoito 200ml

Tehohoito on suunnattu vaurioituneille hiuksille ja se lupaa luonnollisesti silottaa ja pehmentää hiusta. 

Hoitavat raaka-aineet: Sheavoi ja iltahelokkiöljy.

Tehohoito on koostumukseltaan hieman paksumpaa ja tuhdimpaa, kuin edellä mainittu hoitoaine. Tehohoito levittyy helposti hiuksiin ja on selkeästi täyteläisemmän tuntuista, kuin hoitoaine. Vaikutusaika on 5-10 minuuttia. Tykkään aina itse muhitella sen maksimiajan, ajatellen, että saan siten myös parhaan hyödyn irti tuotteista :)

Oikein kiva tuote tämäkin. Hoitava vaikutus on selkeä, sillä hius tuntuu hoidon jäljiltä erityisen pehmeältä ja myöskin kosteutetulta. Tämä ei ollut hiustyypilleni liian hoitava tai raskas, sillä hiukset tuntuivat hoidon jäljiltä kuohkeilta ja ilmavilta, eivätkä myöskään toisaalta tuntuneet rasvoittuvan tavallista nopeampaa. Ainoa miinus tulee tälle tuoksusta. Sitä kun ei tunnu olevan tässä ollenkaan. Incissa on kyllä parfum mainittu, mutta en tiedä miltä tämän sitten kuuluisi tuoksua? Tuoksu-yliherkille tämä on toki positiivinen asia. Makuasioita :)

Hair Tonic - Hiusvesi 200ml

Hiusvesi on suunnattu kuivalle ja ärtyneelle hiuspohjalle. Tämä oli hieman hankala arvioida vaikutuksiltaan, kun hiuspohjani on - ainakin tietääkseni- normaalissa kunnossa.

Vaikuttavat aineet ovat: koivu- ja omenavesi, mate-uute, C-vitamiini ja kofeiini.

Hiusveden tuoksu on mieto ja koukuttava. Hedelmäinen ja ehkä aavistuksen salmiakkimainen? Ihan kuin tästä tulisi joku entuudestaan tuttu mieleen, mutta en saa päähäni mikä.

Tämän vaikutuksia oli tosiaan hankalampi arvioida. Kuitenkin hiusvesi tuntuu varsin käyttömukavalta ja virkistävältäkin. Ja ei kyllä tosiaan rasvoita tai lätsäytä hiuksia mitenkään.


Kokonaisuudessaan Überwoodin tuotteet tuntuivat oikein toimivilta ja hyviltä käytössä. Shampoo oli ehdoton suosikki ^_^ Überwoodin pressitiedotteessa näitä suositeltiin kokeilemaan myös Curly Girl-metodiin. Tähän en osaa ottaa itse kantaa, kun kyseistä metodia en ole itse edes kokeillut :)


Überwoodin tuotteet löydät esim. House of Organicilta* tai Hyvinvoinnin.fi*. Kaikki jälleenmyyjät näet täältä.

Tuotteet pr-näytteitä.
*mainoslinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)