tiistai 15. lokakuuta 2019

Kuivan ihon hoitoa keramideilla
Talvea kohti mennessä monella alkaa iho kuivumaan ja silloin haetaan apua tehokkaasta ihonhoidosta. Keramidit saattavat olla ratkaisevassa asemassa, kun kuivan ihon aiheuttamiin ongelmiin haetaan helpotusta.
Kuvitelkaapa rutikuiva autiomaan pinta, joka halkeilee kuivuuttaan. Näiden halkeamien välistä karkaa jatkuvasti kosteutta, koska pinta ei ole tiivis. Kuivaa ihoa voisi kuvailla samalla tavalla. Ihossa on mikroskooppisen pieniä, kuivuudesta johtuvia halkeamia, joiden kautta iholta jatkuvasti karkaa kosteutta. Että iho voisi paremmin, on halkeileva pinta saatava tiiviiksi.

Keramideja (lipidi) voisi ajatella eräänlaisina ihon rakennuspalikoina, tai "iholaastina". Keramidit ovat juuri näitä tärkeitä ainesosia varsinkin kuivan ihon hoidossa, sillä juuri keramidit voivat korjata kuivaa ihoa tiiviimmäksi. Keramidien avulla kuivan ihon kosteuden pidättämiskyky nousee, iho pehmenee ja voi paremmin.Vaikka keramideista hyötyneekin parhaiten kuiva iho, sopivat ne silti mainiosti kaikille ihotyypeille, myös esim. akne iholle ja rasvoittuvalle iholle. 
Keramideja on useita erilaisia ja niitä voi bongata incista seuraavilla nimikkeillä; Ceramide AP, EOP, NG, NP ja NS. Toisinaan ne esiintyvät incissä nimellä ceramide ja jokin luku sen perässä. Kosmetiikassa käytetään myös keramidien esiasteita, jotka saavat ihon tuottamaan keramideja. Ne löytää incista nimillä phytosphingosine ja sphingosine.


Kicksin Ceramide Cream Gel Mask sisältää useampia keramideja, sekä keramidin esiastetta.  Kevyen raikas geelivoidemainen naamio imeytyy ihoon nopeasti ja jättää iholle tuotetunnuttoman jälkifiiliksen. Tuoksu on puhdas ja raikas. Keramidinaamiota on tarkoitus käyttää esimerkiksi yön yli ja sillä voi korvata esim. yövoiteen tai käyttää tätä yövoiteen alla. Naamiossa on mukana myös rauhoittavia allantoiinia ja bisabololia
Naamio sisältää myös -ilmeisesti maltillisen määrän- mentoljohdannaista (menthyl lactate) joka tuo naamiolle kevyesti viilentävän efektin. Mentoljohdannaiset voivat toisinaan ärsyttää herkkää ihoa, joten jos iho on erittäin herkkä, kannattaa tämä ottaa huomioon. Itse koin tässä kyseisen efektin lähinnä raikkaana tunteena, en niinkään viilentävänä. Ceramide Cream Gel Mask löytyy Kicksiltä* (50ml/ 9,90€) nyt tarjouksessa (7,43€)

Pr-näyte.
*mainoslinkki

2 kommenttia:

  1. Mun iho kaipaa kyllä kunnon keramidiboostia talven tullen :D Täytyy pitää silmät auki ja hommata joku vastaava, jos löytyisi luonnonkosmetiikan puolelta :) Mentholi kuulostaa kyllä tässä just siltä, joka pitkän päivän jälkeen piristäisi ja karkottaisi varmasti orastavan päänsärynkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä just mietin, että en muista yhtään onko jotain vastaavaa keramidituotetta tullut vastaan luonnonkosmen puolelta. Vinkkaa ihmeessä jos löydät sellasen 😊

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)