keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Innersense - Täyden kympin luonnonkosmetiikan hiustenhoitoa
Kuka muistaa vielä ajan, kun luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteet olivat.. kröhöm - aika välttävää tavaraa. Tai ainakin omassa kuontalossani melkein poikkeuksetta ei-toimivaa laatua.
Shampoot tuntuivat järjestäen olevan ärsyttävän lirua koostumukseltaan. Ne tuntui lirahtavan kämmenten välistä lattialle, ennenkuin kerkesivät hiuksiin asti. Luonnonkosmetiikan hoitoaineet olivat varsinkin pettymyksiä aikoinaan. Tuntuivat liian rasvaisilta, eivät kovin selvittäviltä ja toisinaan tuntui, ettei ne ehkä tehneet hiuksille oikein mitään. Nyökkäilikö joku ehkä päätänsä ja samaistui ajatuksiini?Toista on nykyään! Luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteet ovat ottaneet tuotekehityksessä ihan järkyttävän isoja harppauksia positiivisempaan suuntaan. En oikein edes muista, koska viimeksi olisi tullut vastaan oikein susituote luonnonkosmetiikalta. Kehtaan jopa väittää, että nykyään jos sokkotestailisi, en välttämättä aina osaisi erottaa luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan hiustenhoitotuotetta :)

Olen tykästynyt nyt ihan valtavasti yhdysvaltalaiseen Innersense nimiseen brändiin. Innersensen takana ovat Joanne ja Greg Starkman. Joanne on toiminut kampaajana ja Greg puolestaan työskennellyt muiden tunnettujen hiustenhoitobrändien parissa. 
Sain Twistbeltä* testiin Innersensen tuotteita testiin (osa matkakokoisena). Itselleni valikoitui hennoille ja ohuille hiuksille suunnattu sarja. Hiukseni eivät kuitenkaan ole laadultaan kumpaakaan edellä mainittua, mutta oletin etukäteen, että hennoille hiuksille suunnatut tuotteet eivät olisi liian raskaita. Meikäläisellähän on hiuksissa se ongelma, että nopeasti rasvoittuvina ja paksuina, ne eivät hyödy liian hoitavista tuotteista.
Shampoo on koostumukseltaan sulfaatiton ja erityisen hellävaraisen tuntuinen. Shampoo onnistuu sulfaatittomuudestaan huolimatta vaahtoamaan oikein kiitettävästi.  Niin ja tämä on viskositeetiltaan paksuhkoa, eikä tosiaan lurahtele sormien välistä lattialle. Ja tuoksu? Nam nam, kirpsakan appelsiininen ^_^ Pure Harmony Hairbath pesee mielestäni hiukset oikein ansiokkaasti puhtaaksi, mutta ei ollenkaan narskuvaksi takkukasaksi. Tosi hyvä luonnonkosmetiikan shampoo, voisin ehdottomasti tämän ostaa täysikokoisena. Laitoin erityisesti merkille, että shampoo tuntuu oikeasti kosteuttavan hiusta, sen tuntee käytön jälkeen.

Pure Harmony Hairbath shampoo sisältää mm. kosteuttavia riisi- ja kvinoaproteiineja. Shampoon hoitavista funktioista puolestaan vastaa kurpitsa, shea ja avokado. Mukana on myös aitoja sitrusöljyjä
Hoitoaine on koostumukseltaan jämäkkää, kevyen voidemaista. Hoitoaine levittyy mukavan liukkaasti ja helposti hiuksiin. Hoitavuuden tälle tuo sheavoi, sekä riisinlese-, kookos- ja avokadoöljy. Mukana on kvatteja, jotka mielestäni ovat olennainen osa hoitoaineita, kun kaivataan hiusta selvittävää efektiä. Shampoon tavoin, hoitoainekin tuntuu riittoisalta ja pieni määrä tuotetta riittä.

Hoitoaine selvittää hiukset moitteettomasti. Havaitsin tälläkin olevan kosteuttavaa, mutta myös pehmentävää vaikutusta. Tuoksultaan tämäkin on appelsiininen, mutta hieman miedommin, kuin edellä mainittu shampoo. Ei tästä mitään mukisemista kyllä keksi, tykkään paljon :)Hiusnaamio on koostumukseltaan melko paksua voidetta. Tuoksu on ihan julmetun hyvä, vaniljainen mausteisella twistillä (kyseessä nyt ilmeisesti salvia, joka tuon twistin tuo). Hiusnaamio on suunnattu erityisesti kuiville, hauraille ja karheille hiuksille. Omani ovat kyllä ainakin karheat jos jotain :)

Vaikutusaika tällä on 5-10 minuuttia. Hiusnaamiossa on roppakaupalla hiusta hoitavia ainesosia. Mm. pellavansiementä, sheaa ja kookosta. Eksoottisemmat monoi- ja tamanuöljy lupaavat tuoda hiukseen myös kiiltoa ja ravinteita. 

Myös hiusnaamiot ovat omalla kohdallani arka aihe. Ei saa olla liian hoitava koostumus, tai tulee fiasko. Monet hiusnaamiot ovat olleet liian hoitavia ja tuloksena on nopeasti lehmän nuolema letti. Innersense onnistuu tässäkin tapauksessa. Se pehmentää ja kosteuttaa hiuksia aivan selkeästi ja tehokkaasti. Mutta... Seuraavana päivänä tehohoidosta hiukseni olivatkin yllättäin edelleen hyvinkin puhtaan tuntuiset (ja pehmeän tuntuiset). Hoitaa siis tehokkaasti, mutta ei rasvoita tai lätsäytä. Tässä vaiheessa Innersense alkaa jo todella vakuuttaa ^_^
Joo-o. Kaikki hiuksiin jätettävät hoitotuotteet ovat mulle aina suurin jännityksen aihe. Edellä olenkin jo ne syyt selittänyt :)


Mutta ihan innoissani tätä lähdin kokeilemaan, sillä edelliset hoitosuihkeet ja jätettävät ovat olleet varsin toimivia tapauksia.  Ja sitten, tästä suihkepullosta räpsähti kämmenelle sellaista kiinteää geeliemulsiomaista tavaraa. Floppi, nyt on floppi. Se oli ensimmäinen hieman kauhistunut ajatus. Mutta oliko floppi?

Sweet Spiritissä on hieman laventelinen tuoksu. Laventeli on itselleni tuoksuna inhokki, mutta jotenkin tuotteen muut tuoksukomponentit muuntavat tuoksun tosi miellyttäväksi. Tulee vähän mieleen vastapesty pyykki, ja mikä onkaan mukavampi tuoksu? :)

Incin kakkosena on kosteuttava aloe vera. Mukana on selvittäviä kvatteja, sekä kosteutta sitovia humektantteja. Hunaja rauhoittaa hiuspohjaa. Koostumukseen on ladattu myös mittava määrä hoitavia kasviöljyjä, sekä riisi- ja kvinoaproteiineja. Oikeastaan kun Sweet Spiritin inci-listaa käy läpi, se on erittäin vakuuttava ja laadukas ja sen perusteella nappaisin tämän heti ostoskoriin.

Ja ei. Ei tämä ollut floppi, vaan suureksi hämmästykseksi ihan hittituote itselleni! :D

Liian runsaan tuntuinen koostumus tosiaan suorastaan säikäytti, mutta niin vaan tämä imeytyy ja hulahtaa hiuksiin täydellisesti. Olin ihmeissäni tämän jättämästä tuotetunnusta. Selvittää ehdottomasti, mutta tekee myös pehmeän tunnun hiuksiin. Silti nostan ykkösefektiksi silkkisen tunnun hiuksissa. Jäin ihan hipelöimään hiuksiani. Hiuslaatuni on siis karhea ja yllättäin todella silkkisen tuntuinen pehkoni oli niin hämmentävän kivan tuntuinen, että pakkohan sitä oli hiplata.

Todella hoitava koostumus, mutta ei jätä hiusta tahmeaksi, tai mitenkään raskaan rasvaiseksi. En edes tajua miten tällainen tuotekoostumus osataan kehitellä, mutta niinpä ne asiaan vihkityneet vaan osaavat. Annan tälle kymppi plussan :D
Innersensen testatut tuotteet vakuuttivat kyllä ihan kympillä, eivätkä nämä millään tavoin kalpene synteettisten sukulaisten rinnalla. Päinvastoin. Innersense on taattua laatutavaraa. 


Innersensen koko tuotevalikoimaan voi käydä tutustumassa Twistben verkkokaupassa*

Pr-näytteitä.
*mainoslinkki


1 kommentti:

  1. Brändi ei ulkoisesti näytä luonnonkosmetiikalta tai en kuunaan pelkkien purkkien perusteella arvaisi, vaikka yleensä se on helppoa. Hiuksiin jätettävä hoito alkoi kiinnostamaan, koska on harvoja "erikoisempia" hiustuotteita joita edelleen käytän. :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)