lauantai 27. heinäkuuta 2019

Karl Lagerfeld - Bois de Cédre
Kirjoitin vajaa vuosi sitten Karl Lagerfeldin Bois de Yuzu tuoksusta, joka onkin varsin mukava ja raikas sitrustuoksu. Hyvinkin sopiva kesäpäiviin. Kyseinen tuoksu kuuluu Lagerfeldin Les Parfums Matiéres- tuoksuperheeseen. Tänä vuonna tuoksuperhe täydentyi Bois de Cédre fougeretuoksulla. Samaiseen tuoksuperheeseen kuuluu myös aiemmin lanseerattu Bois de Vétiver*.


Pullon muotoilu on tuoksuperheen muista tuoksuista tuttu. Tällä kertaa värinä on säkenöivä sininen, mutta Bois de Yuzu* vetoaa silti edelleen eniten. Onhan se kuitenkin vihreä, joka on lempparivärini ^_^

Bois de Cédren tuoksupyramidi rakentuu seuraavista nuoteista:


Alkutuoksu: Bergamotti, greippi, orvokinlehdet.
Sydäntuoksu: Merisuola, kurjenpolvi, muskatellisalvia.
Pohjatuoksu: Seetri, kasmirpuu, ambra, myski.


Bois de Cédre on tuoksuna selkeän maskuliininen ja kikkailematon. Suolaisen raikas tuoksu on keskivahvaa kategoriaa ja olemukseltaan sellainen perustyylikäs tuoksu. Tuoksuna tämä tavoittanee useammankin miehen, sillä Bois de Cédre ei yritä olla liian erikoinen tai kokeileva. 

Koen itse tuoksun aika tyylikkäänä ja ehkä aavistuksen enemmän aikuisempaan makuun. Bois de Cédre viipyilee iholla n. 4-5 tuntia ja taipuu sekä päivä- että iltakäyttöön. Hlökohtaisesti suosin tätä itse ehkä enemmän iltakäytössä. Alkutuoksun sitruksisen raikkauden jäljiltä iholle jää lopulta hieman maanläheisempi ja "tumman syvä" tuoksu, ripauksella mausteisuutta. Bois de Cédre esim. Sokoksella 43€/ 50ml.


Tuoksu pr-näyte.
*mainoslinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)