keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Atopik - Luonnollisempi sinkkivoideSinkkivoide on aika varmasti useimmille tuttu tuote? Usein ensimmäinen kosketus sinkkivoiteisiin tapahtuukin jo vauvana. Sinkkivoiteesta tulee ainakin itselläni melkein ensimmäisenä mieleen klassikkotuote vaippaihottuman hoidossa :)

Myönnän: Olen aina inhonnut sinkkivoiteiden koostumuksia ja näinpä kyseisiä hoitotuotteita ei ole koskaan kaapeistani juurikaan löytynyt. Mitä minä muistan, niin sinkkivoiteet ovat mineraaliöljypohjaisia, huonosti imeytyviä jankkivoiteita, johon vaatteet "mukavasti" liimaantuvat kiinni. Yöks.Sinkkivoiteita löytyy myös luonnonkosmetiikan puolelta ja olikin mielenkiintoista päästä sellaista kokeilemaan, ihan ensimmäistä kertaa! Brändi on tuttu kotimainen, Atopik. Itsehän olen nykyään pesunkestävä Atopik-fani. Atopikilta voisin luetella vaikka kuinka monta tosi hyvää ihonhoitotuotetta ^_^

Atopik Sensitive - Suojaava Sinkkivoide on pakattu näppärään 30ml vetoiseen pumppupulloon. Atopikin sinkkivoide on ihan oman palstatilansa ansainnut, sillä siinä on muutakin hoitavaa, kuin sinkki.

Sinkkihän on ominaisuuksiltaan tulehduksia hillitsevä ja punoitusta rauhoittava. Sinkkivoidetta voi kokeilla kaikenmaailman ihottumiin, pieniin naarmuihin, hyttysen puremiin, sheivauksen jälkeen,  finneille (ja niiden jättämille arville) - You name it. Sinkki on myös vaikutukseltaan antioksidanttinen.

Mutta niin. Sinkin lisäksi Atopikin puteli sisältää ihoa tehokkaasti pehmentävää ja ravitsevaa mangovoita.  A- ja E-vitamiinipitoinen mangovoi on myös antioksidanttista ja siten ehdottomasti iholle nannaa. Sinkkivoiteen sisältämä - Atopikin muistakin tuotteista tuttu- kauraöljy on niin ikään ihoa rauhoittava ja pehmentävä. Atopikin sinkkivoiteessa on myös piparminttuöljyä, joka lupaa rauhoittaa ja viilentää (en silti havainnut erityisemmin viilentävää efektiä). Piparmintussa on silti kääntöpuolensa, se voi joillakin ihmisillä herkistää ihoa. 


Atopik Sinkkivoiteen ihotuntuma on täysin vastakohta postauksen alussa moitituille sinkkivoiteille. Olin itseasiassa erittäin yllättynyt tämän koostumuksesta, sillä odotin ehkä jotain samantapaista, kuin lapsuuden jankkivoiteet.


Atopik on superkeveää emulsiota, joka imeytyy ihoon muutamissa sekunneissa. Voide jättää ihon pehmeän ja hyväntuntuiseksi, mutta mitään rasvaisuutta tai tahmeutta ei ole ollenkaan havaittavissa.
Tuoksussa on selkeästi piparminttu aistittavissa, joskin se on mielestäni mieto. Atopikin tapaus on 10/10 ainakin jos vertaan sitä kaikkiin aiempiin kokeilemiini sinkkivoiteisiin. 


Kaikki Atopik jälleenmyyjät löydät täältä.  Esim. Yliopistonverkkoapteekissa (11€/ 30ml)
Pr-näyte.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)