maanantai 15. heinäkuuta 2019

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Tänään esittelyssä varsinainen tehotuote suositulta The Ordinarylta. AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution on ihoa kemiallisesti kuoriviin happoihin perustuva tuote, jolla saa oikeastaan jo yhdellä käyttökerralla näkyvää tulosta.


The Ordinaryn kuorinta sisältää melko korkean 30% pitoisuuden ihon pintaa kuorivia AHA-happoja, sekä ihohuokosia syvemmältä kuorivaa salisyylihappoa 2%. Vegaanisessa koostumuksessa on mukana ihoa tehokkaasti kosteuttavaa hyaluronihappoa, sekä ihon ärsytystä rauhoittavaa Tasmannia Lanceolata- kasviuutetta.The Ordinaryn kuorinta on tosiaan vätkyä tavaraa ja sitä ei voi kyllä siten suositella ensimmäiseksi kuorintatuotteeksi, jos hapot eivät ole ennestään tuttuja omassa ihonhoidossa. Tuotteen vaikutusajaksi on määritelty 10 minuuttia. Erittäin herkälle iholle näin vahvaa tuotetta en ehkä edes suosittelisi ja muutoin herkkäihoisen kannattaa ehkä varmuuden vuoksi aloittaa lyhyemmällä vaikutusajalla ja katsoa miten iho reagoi. Kuorintaa suositellaan käytettäväksi korkeintaan 2 kertaa viikossa. Itse en kyllä näin vahvaa käyttäisi kuin enintään kerran viikossa. Iho ei kuitenkaan ylikuorinnasta hyödy mitenkään, vaan ärtyy ja kuivuu. The Ordinaryn kuorinta on koostumukseltaan paksuhkon nestemäistä ja väriltään dramaattisen tummanpunaista. Iholle levitettynä kuorinta saattaa järkyttää muita samassa tilassa olevia ihmisiä, sillä efekti on melkeinpä verisen näköinen :DOlen sen verran vanha konkari vätkyjenkin happojen suhteen, että ihoni ei juurikaan hätkähdä vahvoistakaan pitoisuuksista. Niin se oli The Ordinarynkin kanssa. Pistely ja kihelmöinti ovat erittäin yleisiä tuntemuksia iholla happoja käytettäessä, mutta itse en kyllä juurikaan kokenut tällaisia tuntemuksia. 10 minuutin vaikutusajan jälkeen iho tuntuu erittäin pehmeältä ja sileältä ja toki myös  näyttää kirkkaammalta ja sileämmältä. Iholla voi havaita Glow-ilmiön. Huomasin myös, että iholla ei ollut havaittavissa lähes ollenkaan mitään punoitusta käytön jälkeen.

Moni suosii nykyään ihonhoidossaan miedompia happopitoisuuksia sisältäviä kasvovesiä, esim. The Ordinaryn Glycolic acid 7% Toning Solution. Näitä käytetään päivittäin tai muutaman kerran viikossa. Tällainen onkin hyvä ratkaisu useimmille ihoille. Jos kuitenkin on sitä kuluttajatyyppiä, että "tuloksiahetimullenyt!" saattaa The Ordinaryn kuorinta olla tutustumisen arvoinen tuote. 


Näkisin, että tällainen vahvempi happotuote on ideaali varsinkin iholla, jossa on paljon valovaurioita, pigmenttihäiriöitä ja esim. aknearpia. Ja pakkohan se on muistuttaa taas myös siitä aurinkosuojasta tällaisten ihoa kuorivien tuotteiden kohdalla. Kun ihoa lähdetään kuorimaan kemiallisesti, iho jää erittäin herkäksi UV-säteilylle ja esim. palaa todella herkästi. On siis hyvä muistaa käyttää kunnollisen suojakertoimen sisältävää aurinkosuojatuotetta. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution Stockmann-verkkokaupassa ja myymälöissä 9,90€/ 30mlPr-näyte. 
Kiinnostaako vahvat kemialliset kuorinnat?

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä, tämä ei sovi minun herkälle iholleni, mutta meiltä löytyy tälle käyttäjä :).

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)