tiistai 2. huhtikuuta 2019

Saisiko olla kahvia?Mitä olisikaan aamu ilman kahvia? No siis jos minulta kysytään, niin vastaukseni on "katastrofi". Varmaan jokaisella kahvinautiskelijalla ollut niitä aamuja, kun sydän jättää lyönnin välistä, kun tajuaa, että kahvipurkki onkin tyhjä. Itse lukeudun ehdottomasti siihen porukkaam, joka ei lähde "käyntiin", ennenkuin on saanut pari kuppia aromikasta kahvia, kerman ja mantelimaidon sekoituksella. Olen päässyt kokeilemaan viime aikoina kahvin vaikutuksia myös ihonhoidossa, ulkoisesti kahviöljyn kautta :)Balmyou merkkinen Arabica kahviöljy on valmistettu Ugandassa ja nätissä pipettipullossa on sisältönä vain sitä itseääm, eli puhdasta Arabica Coffee- kahvipavuista puristettua öljyä. Pullo on muuten kierrätyslasia ja korkki bambua. Kahviöljy on myös Natrue-sertifioitua ja luonnollisesti myös vegaania. 


Kahvihan sisältää erityisen runsaasti kofeiinia. Kofeiinin vaikutukset sisäisesti tiedetään, se piristää ja on diureettinen. Kofeiinipitoista kosmetiikkaa markkinoidaan usein varsinkin silmänympärysihon tuotteissa. Kofeiinin luvataan poistavan turvotusta ja tehoavan tummiin silmänalusiinkin. Itse olen kuitenkin siinä käsityksessä, että tutkimustulokset ovat olleet ristiriitaisia kofeiinin vaikutusten osalta, ja ovatkin edelleen "saattaa vaikuttaa" tasolla. Itse en ole havainnut mitään dramaattista muutosta silmänympärysiholla kofeiinipitoisten tuotteiden käytön osalta. Millaisia kokemuksia teillä on?


Kahviöljy sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja, jotka ravitsevat ja pehmentävät ihoa. Kahviöljy lukeutuu myös voimakkaisiin antioksidantteihin, josta varsinkin ikääntyvä iho hyötyy. Kahviöljyllä on todettu olevan myös ihoa parantavia vaikutuksia. Kahviöljy stimuloi myös ihon kykyä säilyttää kosteutta. Ei siis ollenkaan hullumman kuuloista öljyä? ^_^


Olen tykännyt käyttää kahviöljyä aivan erityisesti aamuisin ja siihen on painava syy:  Balmyoun kahviöljy tuoksuu ihan vasta avatulle kahvipaketille! Itse ihan suorastaan nautin laittaa tätä iholle juurikin aamuisin. Koen tuoksun aromaterapeuttisena ja ihan selkeästi virkistävänä. 


Kahviöljyä voisi kuvailla koostumukseltaan semi-täyteläiseksi. Se ei ole vesimäisen kevyt, mutta ei paksun tahmeakaan. Itse pidän koostumuksesta mukisematta ja on tämä näyttänyt sopivan ihotyypilleni muutenkin. Kahviöljyn olen lisännyt viimeisenä ihonhoitovaiheena lukitsemaan iholle aiemmin lisätyn kosteuden (muistakaa, öljy itsessään ei kosteuta). Kahviöljy tuntuu imeytyvän ihoon hyvin ja jättää sille samettista, pehmeää tuntua. Ihollani se konkreettisin vaikutus tähän mennessä on ollut rasvoittuvuuden selkeä väheneminen. Toisinaan öljyt voivat antaa iholle signaalia, joka johtaa rasvoittuvuuden vähenemiseen. Näin kävi myös Bybin Bakuchiol Boosterin kanssa :)Balmyou Arabica kahviöljy esim. Hyvinvoinnin Tavaratalossa* 32€/ 20ml ja Ruohonjuuressa 29,95€/ 20ml
Pr-näyte.
*mainoslinkki
Maistuuko teille kahvi? Oletteko kokeilleet kahviöljyä ihonhoidossa?


2 kommenttia:

  1. Mä jostain syystä tykkään kahvin tuoksusta, vaikka en ole itse sitä koskaan alkanut juomaan :D Luotan Matchan voimaan aamuisin ;)

    Tätä en ole vielä testannut, mutta tuun kyllä varmasti johonkin väliin kokeilemaan. Kiinnostava tuote!

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään käyttää tätä sy-iholle, virkistää ihanasti!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)