lauantai 23. maaliskuuta 2019

Happohuoltoa päästä varpaisiin



Olen happojen suhteen ehdottomasti fani! Hedelmähappoja sisältävä kosmetiikka on kuulunut vakiokalustooni jo useiden vuosien ajan ja näin tulee varmasti jatkumaan hamaan tulevaisuuteen. Ihan siitä syystä, että ne ovat niitä kosmetiikan ainesosia, joilla saa pikaisesti tai jopa välittömästi silmin nähtäviä muutoksia ihon tekstuurissa ja ulkonäössä. Hedelmähapoilla iho silottuu ja pehmenee hurjan tehokkaasti. Hapoilla voi häivyttää myös ihon pigmenttimuutoksia Säännöllinen käyttö kaiken lisäksi stimuloi ihon kollageenisynteesiä, jonka myötä hipiän olettaisi pysyvän nuorekkaamman näköisenä pidempään :)



Kirjoittelin viime vuonna ruotsalaisesta Skin Treatista, jolta löytyikin paljon hyväksi havaittuja tuotteita. Sain tässä taannoin paketin pr-toimistolta uusia tuotteita, joista erityisesti yksi kiinnitti heti huomioni. 








AHA & PHA Exfoliating Treatment nappasi huomioni tietysti putelin kyljessä olevan happomaininnan vuoksi. Hapot mainittu ---> välittömästi testiin  ^_^






Kyseessä on siis pumppupullossa oleva kuoriva vartalomousse. Moussen happopitoisuus on 6,5% ja ph-arvo 3,9. Vartalomoussen ph-arvo onkin tarpeeksi hapan, joka siis on erityisen tärkeää, että happojen kuoriva funktio toteutuu. Mousse sisältää tutumpaa glykolihappoa (AHA) ja ehkä hieman vähemmän tutumpaa glukonolaktonia (PHA). Molemmat siis kuorivat kemiallisesti ihon pintakerroksesta kuollutta ihosolukkoa. Hieman vähemmän tunnettu glukonolaktoni on ominaisuuksiltaan samankaltainen glykolihapon kanssa, joskin se määritellään hellävaraisemmaksi, kosteuttavammaksi, mutta myöskin antioksidanttiseksi. Mukana on myös antioksidanttista vihreää teetä.








Skin Treatin vartalomoussea voi käyttää joko esim yön yli vaikuttaen tai antaa vaahdon vaikuttaa, ennen suihkuun menoa. Olen suosinut jälkimmäistä vaihtoehtoa ja antanut moussen vaikuttaa 20- 30 minuuttia ennen pois huuhtelua. Vaahtomainen tuote jättää iholle levityksen jälkeen hieman tarramaista fiilistä, jonka vuoksi tykkäsin enemmän käyttää tätä juuri edellä mainitulla tavalla. Vaikutusaikaa kannattaa säädellä hieman oman ihon herkkyyden mukaan, tosin Skin Treatin mousse ei lukeudu läheskään sinne voimakkaimpien happopitoisuuksien tuotteiden luokkaan.

Tämä on kuulkaas ihan loistavaa tavaraa! Ja toimii siis tosiaankin ihan päästä varpaisiin (en nyt sentään naamaani tätä kokeillut) tehden silkkisen sileää jälkeä,  jo yhden käyttökerran jälkeen. Kokeilin tätä ensin vain käsivarsiin testimielessä. Mousse teki ihosta todella sileän tuntuisen, ja huomasin, että varsinkin kyynärpääni eivät ole koskaan tuntuneet niin "vauvanpeppuisilta" vaikka eivät ne koskaan mitenkään merkittävän karheat tai kuivat ole olleetkaan. Ero oli silti ihan merkittävä. Kokeilusta innostuneena moussasin itseni ihan totaalisesti seuraavalla kerralla :D

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan varsinkin karheille ja/tai kuiville jaloille. Toimii. 150ml vetoisesta putelista riittänee useampaankin käsittelyyn, sillä mousse vaikuttaa erittäin riittoisalta. Yksi pumppaus vaahtoa riittää melko laajallekin ihoalueelle. 

Taisin jäädä tähän kertalaakista koukkuun, kun käyttötahti meinasi riistäytyä käsistä. Olin tätä jo taas laittamassa, kun totesin sen olevan tarpeetonta. Iho oli nimittäin vielä edellisen käsittelyn jäljiltä selkeästi erikoishoidetun tuntuinen, sileäksi hapoteltu :)







Kokeilin tätä viimeisimpänä myös 30 minuutin vaikutusajalla käsiin. Käsistä tuli tosi sileän ja pehmeän tuntuiset. Huomasi oikein silmillä, että käsien iho näytti heti kirkkaammaltakin. Koko kropalle suunnattuja happotuotteita on mielestäni ollut markkinoilla kummallisen vähän. Olikin huippujuttu löytää tällainen ja tätä pitänee ostaa putelin loputtua useampikin varastoon ^_^ 

Ja tosiaan, happoja sisältävät tuotteethan herkistävät ihoa UV-säteilylle, joten niitä kannattaa käyttää harkiten, eikä ehkä silloin, kun UV-indeksi on korkeimmillaan. Fiksu muistaa suojata tällaisten tuotteiden käytön jälkeen ihonsa aurinkosuojan sisältävällä tuotteella :)



Skin Treat AHA & PHA Exfoliating Treatment Kuoriva vartalomousse Kicksissä* 12,90€/ 150ml juuri nyt tarjouksessa 9,67€


Happofani kuittaa ^_^




Pr-näyte.
*mainoslinkki




Käytättekö happoja sisältäviä tuotteita koko vartalolla?







4 kommenttia:

  1. Moi! Siis mahtavaa! Tätä mun rupsahtanu iho kaipaa. Tein heti tilauksen Kicksille. Toivottavasti et ole harhasnjohtaja :D.
    Tilasin samalla turbaanin (?) hiuksille.
    Kohti kesää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Ei ole tarkoitus harhaanjohtaa, vaan vinkata hyvistä tuotteista. Toivottavasti tykkäät tuosta Skin Treatin tuotteesta. Muista käyttää puhtaalle, kuivalle iholle, tulee paras tulos :) Kesä tulee, sitä ei mikään voi estää <3

      Poista
  2. Hei! Täällä sama anonyymi :D ! Purnukat tuli ja aivan ihania! Vähän joo silti tahmea, että en yöksi laittais minäkään. Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Hapot on ihan huippujuttu 😄

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)