torstai 4. huhtikuuta 2019

Löytö: Luonnonkosmetiikan itseruskettava kasvoilleItseruskettavat. Ah, mikä jännitysnäytelmä niiden käyttäminen aina onkaan. Kuka juuri nyökytteli siellä tuolle edelliselle lauseelle? :)

Omalla kohdalla itseruskettavat ovat olleet monesti ihan katastrofaalisia juttuja, joskin myös onnistuneita tuloksia on siunaantunut mukaan. Vita Liberatan useammat itseruskettavat tuotteet ovat jääneet mieleeni. Ovat olleet käyttömukavia ja tuloksetkin ovat olleet oikein hyviä ja luonnollisia. Kasvoilla on varsinkin tosi haastavaa käyttää ihan kunnon itseruskettavaa, joka antaa kerralla kunnon sävyn. Jos haluaa lähteä kokeilemaan kasvojen päivettämistä hieman varovaisemmin, on asteittain päivittävä tuote varsin hyvä vaihtoehto. Olen tehnyt Zuii Organicilta erittäin hyvän löydön. Zuii Organic on australialaista luonnonkosmetiikkaa.Flora Gradual Tan Face LotionInci: Phyllostachis Bambusoides (Bamboo) Juice*, Aqua, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil*, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract*, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil*, Glycerin*, Xanthum Gum, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Dihydroxyacetone, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil*, Decyl Olive Oil Esters, Erythrylose, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil*, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamont) Fruit Oil*, Vanilla Plifolia (Vanilla) Fruit Extract*, Coconut Alkanes, Coco-Caprylate/Caprate, Squalene, Propanediol, Polypodium Vulgare Rhizome Extract, Cetraria Islandica Thallus Extract, Sphagnum Magellanicum Extract, Citric Acid, Jojoba Esters, Glyceryl Caprylate, Hamamelis Virgiana (Witch Hazel) Extract*, Chamomile Recuitita (Matriciaria) Extract*, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract*, Althaea Officinalis (Marshmellow) Extract*, Bulbine Frutescens Leaf Juice*, Tocopherol
Flora Gradual Tan Face Lotion on juuri tällainen asteittain päivettävä emulsio. Zuiin tapaus ei kuitenkaan ole pelkästään päivettävä, vaan se myös hoitaa ihoa samalla. Koostumuksen pohja on bambumehussa.

Vegaanisessa emulsiossa on mukana jäkälää, sammalta, saniaisuutetta ja keltasoihdukkia, jotka lupaavata stimuloida kollageenin tuotantoa. Tuttu kehäkukkauute korjaa ja rauhoittaa ihoa. Mukana on myös ihoa ravitsevia auringonkukkaöljyä, sekä kaakao- ja karitevoita.

Ihoa päivettävä DHA on vasta sijalla 10 incilistassa. Tästä voikin saada jo pientä vinkkiä, että päivettävä tulos on hillitty, eikä tarvitse pelätä näyttävänsä halloween-kurpitsalta. Mukana on myös toista ruskettavaa ainesosaa, erytruloosia. Erytruloosin läsnäolo itseruskettavassa taittaa yleensä sävyä enemmän luonnolliseksi, ei niin oranssiseksi. Erytruloosin sanotaan myös pidentävän tuloksen kestoa iholla.


Koostumukseltaan tämä on ihan supermiellyttävää, ohutta ja liukkaasti levittyvää fluidia. Liukas levittyvyys onkin tärkeä ominaisuus tällaisessa tuotteessa, sen ansiosta tuloksesta saa mahdollisimman tasaisen. Tämä imeytyy ihoon nopeasti ja jättää pehmeän kosteutetun tunteen, mattaisella jälkituloksella. Tuotteessa itsessään en havaitse juurikaan tuoksua. Ehkä aavistus sellaista raikkautta on havaittavissa. 


Tämähän on päivettäviltä ominaisuuksiltaan siis todella mieto (lue: turvallinen) ja en huomannut oikein mitään näkyvää eroa ensimmäisen levityskerran jäljiltä. Kolmannen levityskerran jälkeen havaitsin jo sävyä kasvoilla.

Zuiin kohdalla koin, että kolmella levityskerralla sain kasvojen iholle kullanhohtoista sävyä. Ja siis juurikin sellaista tervettä hehkua, ei niinkään näkyvää ihonsävyn tummenemista jota varmasti myös saisi jatkamalla käyttöä. Tuotetta käyttäessä havaitsin sitä tyypillistä itseruskettavan aiheuttamaa katkua, mutta se oli kyllä erityisen mietoa tässä tapauksessa. Uskaltaisin suositella tätä myös ihan niille lakananvalkoisille tyypeille, joita itseruskettavien tuotteiden kokeilu pelottaa. Tämä antaa niin hillittyä tulosta, että ei pitäisi olla kovin suurta mahdollisuutta epäonnistua tämän kanssa :)


Olen ehtinyt testailemaan Zuiilta myös itseruskettavaa vaahtoa hurjassa Ultra Dark sävyssä. Tämäkin oli mainio tapaus, mutta kirjoitan siitä myöhemmin erillisessä postauksessa :)


Flora Gradual Tan Face Lotion itseruskettavaa löytyy esim. Sokoksilta ja vaikkapa Biodellystä 33€/ 50ml tai House of Organic*  36,90€/50Pr-näyte.
*mainoslinkkiMikä on teidän suosikinne kasvoille suunnatuista itseruskettavista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)