tiistai 5. maaliskuuta 2019

Weleda Skin Food laajeneeWeledan Skin Food on niitä klassikkotuotteita, jonka nimeen moni vannoo. Pääsin itsekin viimein tutustumaan tähän luonnonkosmetiikan bepantheniksikin nimettyyn voiteeseen. Itse tykästyin käyttämään alkuperäistä Skin Foodia erityisesti käsillä. Varsinkin tammikuussa talvi tuntui olevan käsienkin iholle tosi raaka, ja tein huomion, että Skin Foodia käyttäessä (iltaisin) kädet pysyivät huomattavasti paremmassa kunnossa. Käsittääkseni Skin Foodin yrttinen sitrustuoksu jakaa käyttäjien keskuudessa mielipiteitä, mutta itse tykkään tuoksusta ihan älyttömän paljon. Se on jopa hieman koukuttava. 

Blogin kautta olen päässyt testaamaan ihan valtavan määrän tuotteita vuosien varrella. Paljon on tullut hyviä tuotteita vastaan, mutta kranttuna tyyppinä vain tietyt tuotteet tekevät niin suuren vaikutuksen, että ostaisin uudelleen. Weledan Skin Foodista olen tykännyt niin paljon, että varmasti ostan uudelleen, kun nykyinen tuubi on loppunut ^_^ Kiinnostuin välittömästi, kun huomasin, että Weledan Skin Food on laajentunut ihan tuoteperheeksi asti.


Skin Food- linjaan kuuluukin nykyään alkuperäisen voiteen lisäksi Skin Food Light, Skin Food Body Butter ja Skin Food Lip Balm.
Skin Food Light
Skin Food Light on siis alkuperäisen klassikon kevennetty versio. Tuubi on vaalean vihreä, verrattuna tuhdimpaan alkuperäiseen, joka on tummemman vihreä.

Light versio on alkuperäiseen Skin Foodiin verrattuna vesipitoisempi, joka tekee siitä luonnollisesti keveämmän koostumuksen. Skin Food Light hoitaa ihoa mm. auringokukansiemenöljyllä. Lisähoitavuutta tuovat mm. kaakao- ja sheavoi, sekä mehiläisvaha, jotka myös pidättävät kosteutta tehokkaasti iholla. Alkuperäisestä Skin Foodista tutut keto-orvokki, kamomilla ja kehäkukka ovat tietenkin mukana, rauhoittavilla ja parantavilla ominaisuuksillaan. Tuoksu on tuttu. Ihan samanlainen kuin alkuperäisessä :)


Jos koostumusta vertaa originaaliin voiteeseen, se on aivan selkeästi kevyempi ja vesipitoisempi. Kuitenkin itsessään Skin Food Light on täyteläinen voide ja for dry skin sopii tälle hyvin kuvaukseksi. Light versio imeytyy todella nopeasti ihoon jättämättä tahmeaa jälkeä. Tämäkin on edelleen omille kasvoilleni liian paksua tavaraa, mutta sopii kyllä kaikkeen muuhun oikein hyvin. Tämä on loistava esim. käsillä päiväkäytössä nopean imeytyvyyden ja tahmaamattoman jälkituntunsa vuoksi. Yleensä ottaen tosi monikäyttöinen voide :)
Skin Food Body Butter
Skin Food Body Butter on kermaisan kuohkeaa koostumukseltaan, ja kuten nimikin antaa olettaa, tämä on tuhtia tavaraa. Body Butter koostuu myös pitkälti samoista raaka-aineista, kuin muutkin Skin Food perheen tuotteet. Tosin tämä vartalovoi on tietenkin rasvapitoisempi. Vartalovoissa on vettä mukana, joten tätä ei pidä sekoittaa täysin rasva- ja öljypohjaisiin supertuhteihin vartalovoikoostumuksiin.


Tämä oli aika yllättävä ja mielenkiintoinen tapaus. Tuhdin koostumuksen takana ovat kaakao- ja sheavoi. Vartalovoin tuoksu poikkeaa muista Skin Foodin tuotteista. Tuoksu on kuvailtu hennoksi appelsiinin ja sitruksen tuoksuksi.  Tuoksu on kyllä selkeästi hennompi ja miedompi muihin tuotteisiin verrattuna. En tiedä mitä vikaa nenässäni on, mutta aistin tuoksun hieman pullataikinamaisena :D Ehkä joku korvapuusti, mutta appelsiinitäytteellä ^_^

Vartalovoit ovat yleensä runsasrasvaisen koostumuksensa vuoksi hieman hitaita imeytymään. Skin Food Body Butter ei ole näitä tapauksia. Se imeytyy ihoon ihan hämmästyttävän nopeasti. Jännän tästä tekee se, että ainakin omalla ihollani jälkituntua voisi kuvailla jopa kuivakan mataksi. Vartalovoi on suunnattu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Näkisin, että tämä toimii parhaiten esim. suihkun tai kylvyn jälkeen siveltynä vielä aavistuksen kosteudesta nihkeälle iholle. Tämä nimittäin lukitsee kosteuden hyvin ihoon. 

Jos tykkää erityisen nopeasti imeytyvistä, ei rasvaista tuntua jättävistä vartalovoityyppisistä koostumuksista, niin tässä nyt on sellainen :)
Skin Food Lip Balm
Skin Foodin huulivoide on koostumukseltaan balmimaista ja tuoksu on jälleen tuttu, mutta hieman miedommassa muodossa.

Hoitavuutta tuo auringonkukka- ja kookosöljy. Mehiläisvaha ja lanoliini suojaavat huulia. 

Koostumus levittyy liukkaasti iholle. Tämä tuntuu ihan kivalta huulilla, ei tunnu esim. tahmealta. Skin Foodin huulivoiteessa ei ole oikeastaan mitään moitittavaa, mutta se jää silti kakkoseksi tämän vuoden huippulöydölle, Laveran SOS Help huulivoiteelle ^_^***

Weleda Skin Foodia myydään mm. Sokoksilla, Stockmanneilla, Ruohonjuurissa ja apteekeissa. Verkkokaupoista Skin Foodin uutuudet löytyvät ainakin Kickseistä*:Skin Food Light*                 13€/ 75ml
Skin Food Body Butter*       19€/ 150ml
Skin Food Lip Balm*               9€/ 8ml
Pr-näytteitä.
*mainoslinkki
10 kommenttia:

 1. Aah, toi Butter olisi varmasti ihana yökäsivoiteena. <3

  VastaaPoista
 2. Tykkään siitä alkuperäisestä, mutta se on toisinaan turhan rasvaista. Tuota kevyttä versiota on kyllä pakko kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Mua on kiinnostanut Skin Food jo niiiin pitkän aikaa, kun kaikki sitä hehkuttaa! Kivan edullisia nuo hinnatkin :) Aion kyllä testata, ehkä jo piankin :D

  VastaaPoista
 4. Toi huulirasvahan se tietty kiinnostaa. Huulirasvoissakin on sitä jotain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Määhän kävin sitten tän postauksen yllyttämänä ostaan ton huulirasvan, ku yöpöydän huulirasva loppuu ihan just.

   Poista
  2. Kerkesitkö jo kokeilemaan? :)

   Poista
  3. Lupaavalta huulirasvalta vaikuttaa! Tuoksu ei ihan mun mieleen, mutta muuten vaikuttaa hyvältä.

   Poista
  4. Skin Foodin tuoksu kyllä jakaa mielipiteitä ^_^

   Poista
 5. Minä haluan testata tuon vartalovoin! Eikä huulivoiteita ole koskaan liikaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huulivoiteita ei kyllä voi olla koskaan liikaa :DD

   Poista

Kommentit piristävät aina :)